Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Unbowed, Unbent, Unbroken

/
/
Obara Sand in Unbowed, Unbent, Unbroken
Obara Sand in Unbowed, Unbent, Unbroken

Kijk! Dat is een aflevering zoals we gewend zijn van Game of Thrones. Naar mijn mening was dit weer een erg goede episode die veel lof verdient. Laten we nog even kijken wat er allemaal gebeurd is. Lees niet verder als je aflevering 6, Unbowed, Unbent, Unbroken, nog niet gezien hebt, want deze recap bevat spoilers!

Ontwikkelingen in Essos

Arya maakt wat vorderingen in haar training. Ze wordt steeds nieuwsgieriger naar wat er gebeurt met de lichamen die ze steeds verzorgt en nadat ze zelf een ziek meisje door te liegen de dood gegund heeft, besluit Jaqen H’ghar om het haar te laten zien. Om een Faceless Man te zijn moet je kunnen liegen en omdat Arya dat nu laten zien heeft begeleidt hij haar naar de Hall of Faces. Op deze bijzondere plek bewaren de Faceless Men hun gezichten die ze gebruiken bij hun opdrachten. Arya is nog niet klaar om ‘niemand’ te worden, maar wel ‘iemand anders’..

Arya bezoekt de Hall of Faces
Arya bezoekt de Hall of Faces

Jorah en Tyrion zijn te voet op weg naar Meereen als onze favoriete dwerg weer zeurt over zijn gezelschap. Na een kort gesprekje over ditjes en datjes benoemd Tyrion dat de vader van Jorah, Lord Commander of the Night’s Watch in seizoen 1 t/m 4, is overleden en dat hij een uniek man was. Jorah is geraakt door nieuws, wat hem nog niet bereikt had, en dat is duidelijk op zijn gezicht af te lezen.

Verder onderweg vraagt Tyrion zich af wat Jorah aan Daenerys bindt en de ridder legt uit hoe hij de geboorte van de draken heeft meegemaakt. Hij gelooft in Dany. Helaas komen ze in aanraking met slavenhandelaren die op het punt staan Jorah mee te nemen en Tyrion te vermoorden. Gelukkig praat de dwerg zich hier net op tijd uit en overtuigt hij de piraten ervan dat Jorah een van de beste vechters van Westeros is. Het lijkt erop dat ze toch naar Meereen zullen gaan, waar de vechtkuilen geopend gaan worden.

Problemen in King’s Landing

Petyr Baelish komt na zijn lange reis uit Winterfell aan in de hoofdstad. Cersei vraagt hem naar zijn trouw en Littlefinger bevestigt dat hij altijd trouw is aan de kroon (mits hij er zelf een draagt vermoed ik..). Hij vertelt Cersei dat Sansa in Winterfell is. Stannis Baratheon en Roose Bolton mogen samen gaan vechten maar Baelish zal met de ridders uit de Vale de winnaar verslaan en beschermheer van het noorden worden. Althans, dat is zijn plan. Cersei wil het hoofd van Sansa op een piek hebben en die geniepige Littlefinger helpt maar al te graag. Maar wat meent die man van wat hij zegt?

Ook Olenna Tyrell arriveert in King’s Landing, om haar kleinzoon Loras Tyrell te bevrijden. Nu wil het helaas dat Cersei blijft volhouden dat ze dit niet kan regelen, maar er zal een eerlijk, klein proces komen. Dus daar zitten ze, Olenna, Margaery, Tommen en Cersei, luisterend naar hoe de High Sparrow Loras verhoort. Loras blijft zijn seksuele contact met mannen ontkennen en ook Margaery zweert in haar (onverwachtse) deel van het verhoor dat ze nergens van weet.

Olenna en Margaery Tyrell in Unbowed, Unbent, Unbroken
Olenna en Margaery Tyrell in Unbowed, Unbent, Unbroken

Dan wordt Olyvar binnengeleid, de jongeman die zelf meerdere malen met mannen het bed deelde. Hij vertelt over de verlangens van Loras en hoe Margaery ze ooit betrapte, dus dat die zeker wel wist van haar broers gevoelens en een valse eed gezworen heeft. Hij wordt geloofd en Loras en zus worden gevangengenomen, tot groot plezier van Cersei en ontzet van Olenna.

For Oberyn!

Jaime en Bronn zijn bijna bij de Watergardens en Bronn zingt The Dornishman’s Wife. Blijkbaar zijn er toch meer liedjes in Westeros dan The Bear and the Maiden Fair en The Rains Castamere. Aangekomen gaan ze op zoek naar Myrcella (Nell Tiger Free) die we voor het eerst horen praten in seizoen 5. Ze is verliefd op Trystane Martell (Toby Sebastian). Het paar wordt gevonden en Jaime staat op het punt haar mee te nemen als de kansen keren..

Trystane Martell en Myrcella Lannister
Trystane Martell en Myrcella Lannister

Precies deze middag heeft Ellaria samen met de Sand Snakes gekozen om Myrcella mee te nemen. Na een heroïsche ‘For Oberyn!’ gaan de drie Sand Snakes op pad om haar te zoeken. Laat ze nu net Jaime en Bronn ontmoeten! Dat is het begin van een spectaculair gevecht waarin we de Sans Snakes in actie zien. De speculatie bleek niet overdreven, ze zijn een goed team samen! Voordat alles uit de hand loopt verschijnt Areo Hotah met een aantal van zijn mannen om de prinses te beschermen. Alle personen met belangen bij haar worden gevangengenomen, inclusief Ellaria Sand.

You stay here, Reek

Nadat Sansa bang gemaakt is met verhalen over Ramsay door de jaloerse Myranda, trouwt ze ’s avonds toch met deze Bolton tijdens een bijzondere ceremonie. Ze weigert Theon bij zijn arm te pakken en loopt los van hem door de God’s Wood, waar de ze uitgehuwelijkt zal worden. Roose blijkt een goede ceremoniemeester en de geloften worden uitgesproken voor de Oude Goden.

Sansa en Theon in Unbowed, Unbent, Unbroken
Sansa en Theon in Unbowed, Unbent, Unbroken

So far, so good. Maar in de kamer waar het huwelijk voltrokken zal worden gaan toch een aantal dingen anders dan dat Sansa zich voorgesteld had. Ramsay begint met een aardig praatje over het zijn van man en vrouw, maar commandeert haar vervolgens om haar kleren uit te doen. Als Theon/Reek weg wil lopen, wordt hij bevolen om te blijven. Zo begint de tragische ontmaagding van Sansa Stark, wat meer lijkt op een wrede verkrachting door Ramsay. Deze scène kwam naar mijn mening erg goed over doordat slechts het gezicht van Theon in beeld werd gebracht, terwijl de kijkers het geschreeuw van Sansa horen. Schokkend, maar erg goed in beeld gebracht!

Naar mijn mening dus een geweldige aflevering. Wat vonden jullie van Unbowed, Unbent Unbroken? Laat het weten in de reacties!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

6 Comments

  1. Die verkrachting van Sansa ging echt te ver voor mij. Ik ben nog steeds in shock.

  2. Na de vorige verkrachtingsscene vind ik het een erg slechte zet dat deze scène is toegevoegd. Maar in deze ingezette verhaallijn, is het niet onlogisch. Hoop dat in de rest van het seizoen dit hersteld kan worden

  3. Ik zie het nog wel gebeuren dat Theon straks Ramsay aan het zwaard rijgt. Je ziet aan hem dat hij het eindpunt nadert van hetgeen hij aankan.

  4. Ik moet zeggen dat ik seizoen 5 tot nog toe niet opbeurend vind..met alle belangrijke aansprekende hoofdpersonen gebeuren vreselijke dingen en er is alleen maar lijden te zien en nauwelijks belofte op een goede draai van de verhaallijnen. De verkrachting van Sansa lag voor de hand, wel mooi in beeld gebracht. Verder is daar vervolgens ook weer niet aan te zien. Bran heb ik tot nog toe helemaal niet gezien! (moet de acteur examen doen of zo?) alles heeft open eindes en bestaat uit fragmentarisch geweld.
    Ik hoop dat de komende afleveringen wat meer gebalanceerd beeld laten zien.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar