Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

The Sons of the Harpy

/
/

Het is weer maandag en dat betekent Game of Thrones! Vandaag zagen we aflevering 4 van het vijfde seizoen: The Sons of the Harpy. Deze mysterieuze meesters van Meereen hebben we dit seizoen al vaker gezien en ook vandaag hebben ze een cruciale rol. Maar in deze aflevering werden we getrakteerd op nog veel meer moois. Zo zagen we Dorne in de welbekende opening. Heb jij deze aflevering nog niet gezien? Lees dan niet verder, want deze recap bevat spoilers!Daenerys Sons of Harpy

You know nothing, Jon Snow

Stannis en zijn leger zullen binnenkort vertrekken naar het zuiden. De winter komt (en nu is hij echt dichtbij!) dus gaat Stannis er alles aan doen om voor de hevige sneeuwval Winterfell te bereiken en te veroveren. Momenteel is de man nog in Castle Black en zijn vrouw Selyse ziet hem bewonderend kijken naar Jon. Het verbaast haar: de zoon van een of andere hoer. Stannis zegt dat dat echter niet de manier van Ned Stark was.. Is dit een verwijzing naar R+L=J, of zit er meer achter?

Selyse zegt dat zij Stannis ook een zoon had moeten geven en beweert dat Shireen, hun dochter, alleen maar zwakte is. Melisandre verschijnt en oppert het tegendeel. Dit gesprek maakt iets wakker in Stannis. Hij vertelt later aan zijn dochter hoe de Greyscale bij haar gestopt is en dit gesprek resulteert in een dikke knuffel. Stannis begint naar mijn idee een steeds leuker personage te worden, die ook meer begrijpt van familiezaken.

Prinses Shireen in Castle Black
Prinses Shireen in Castle Black

Jon Snow is samen met Sam bezig om brieven te ondertekenen die naar heren gaan met de mogelijkheid om manschappen te leveren. De laatste is voor Roose Bolton, de man die Robb Stark vermoord heeft en nu zetelt in Winterfell. Jon heeft het hier zichtbaar moeilijk mee. Als Sam weggaat komt Melisandre het vertrek binnen, die al vrij snel haar gewaad uittrekt. Deze manipulatieve priesteres probeert wat bij de jonge heer te bereiken, maar zijn liefde voor Ygritte weerhoudt hem ervan om toe te happen. Als Melisandre het vertrek verlaat rollen de woorden “You know nothing, Jon Snow.” Ineens, mysterieus uit haar mond.

De geschiedenis van Lyanna

Sansa WinterfellIn Winterfell is Sansa bezig met het herinneren van alle verloren Starks door kaarsen aan te steken in de crypten. Als ze bij haar tante Lyanna is, verschijnt Petyr Baelish die haar het verhaal vertelt van hoe Lyanna met Rhaegar Targaryen in contact kwam, tijdens een toernooi in Harrenhal. Zou het toeval zijn dat dit verhaal verteld wordt in dezelfde aflevering als waarin Stannis zegt dat Jon volgens hem niet van een hoer afkomstig is?

Petyr gaat op weg naar King’s Landing en Sansa blijft alleen achter. Volgens Littlefinger zal Stannis op komen dagen die Sansa de macht over het Noorden aanbiedt. Zou dit echt zijn wat er staat te gebeuren?

The Faith Militant

In King’s Landing is Cersei aan het manipuleren in de Small Council. Ze stuurt Mace Tyrell, de Master of Coin, naar Braavos om met de Iron Bank te praten. Daarna is ze in gesprek met de High Sparrow. Ze regelt dat er een leger opgestart wordt in naam van het geloof, net zoals er was voor de Targaryen-dynastie. De Faith Militant, zoals ze heten, ruimen de stad op. Afgodsbeelden worden opgeruimd, bordelen leeggehaald en ook de homoseksuele Loras Tyrell wordt opgepakt.

Ik vond dit een verrassende wending in het verhaal. Na een rustig gesprek wordt heel King’s Landing op zijn kop gezet door toedoen van Cersei. Zo blijkt dat de ‘oude’ koningin toch nog wat weet te bereiken. Ook Margaery wordt hiermee geconfronteerd, omdat haar broer opgesloten wordt. Ze heeft nog wel enige macht over Tommen, die aan zijn moeder gaat vragen om hem vrij te laten. Cersei zegt echter dat ze hier niks aan kan doen en Tommen wil de High Sparrow zelf op gaan zoeken.

Tommen bij de Faith Militant
Tommen bij de Faith Militant

Bij de Sept of Baelor wordt de koning echter niet binnengelaten en door een menigte uitgescholden. Zo noemen ze hem bijvoorbeeld basterd. Tommen wil geen geweld gebruiken en gaat zonder Loras terug naar Margaery, die een hele andere kant van zichzelf laat zien nu ze niet meer zo tevreden is. Ik ben benieuwd hoe deze kwestie in de hoofdstad uit zal pakken.

The Sand Snakes

Jaime is met Bronn onderweg naar Dorne waar ze diep in de nacht aankomen. De kapitein, aan wie Jaime een zak goud betaald heeft voor de geheimhouding van hun komst, heeft toch gepraat en al vrij snel worden ze door vier ruiters gevonden. Er volgt een spectaculair gevecht tussen Jaime en een van de ruiters, waarbij de ridder zijn gouden hand in zijn voordeel gebruikt. Een goede, onverwachtse actie! De relatie tussen Bronn en Jaime vind ik erg leuk om te volgen. Wat vind jij van dit duo?

Sand Snakes DorneEindelijk krijgen we ook de Sand Snakes te zien, de bastaarddochters van Oberyn Martell. Ellaria Sand is ervan overtuigd dat ze iets met Myrcella moeten doen, zeker nu Jaime in Dorne is. Obara (Keisha Castle-Hughes), Tyene (Rosabell Laurenti Sellers) en Nymeria Sand (Jessica Henwick) staan aan haar kant. Er moet een manier gevonden worden om wraak te nemen voor Oberyn. Obara laat nog even zien wat ze kan doen met een speer en ik denk dat de kijkers een mooie ontmoeting met deze bijzondere dames gehad hebben. Ik ben erg tevreden en zeker afwachtend voor meer scènes in Dorne!

The Sons of the Harpy

Jorah Mormont onthult in een gestolen boot aan Tyrion dat ze onderweg zijn naar de drakenkoningin en niet naar Cersei. Tyrion herkent Jorah, en de ridder laat een andere kant van hem zien dan die wij kennen. Daenerys kijkt tevreden neer op Meereen en raakt in gesprek met Barristan Selmy over Rhaeger Targaryen. Hoe Barristan samen met hem de straten opging om te zingen en geld in te zamelen. Als Hizdahr zo Loraq klaarstaat om met Dany te praten, gaat Barristan naar buiten voor een wandeling.

Sons of the Harpy
The Sons of the Harpy

Hizdahr pleit ervoor om de traditie van de vechtkuilen in eren te houden. Ze moeten weer open naar zijn mening, omdat de oude meesters daar blij mee zullen zijn. Ondertussen zien wij hoe een hele groep Sons of the Harpy (Zonen van de Harpij) ravage aanricht in Meereen. Een groep Unsullied, met onder andere Grey Worm, wordt in een hinderlaag gelokt. Grey Worm raakt gewond maar Barristan, die geschreeuw hoorde, verschijnt ook op het toneel. Uiteindelijk zien wij een spannend gevecht, met een naar einde voor deze twee publiekslievelingen.

Naar mijn mening was dit de beste aflevering van dit seizoen tot nu toe, vanwege de verhaallijnen die nu echt vaart beginnen te krijgen. De serie komt helemaal los van de boeken en of je daar nu positief of negatief tegenover staat, voor iedereen zijn er nu verrassingen! Zeker volgende week, omdat aflevering 5 (gelukkig) niet uitgelekt is. Hoe denk jij over de nieuwste ontwikkelingen in Meereen, King’s Landing en de rest van de wereld?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar