Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Inside episode 6: Unbowed, Unbent, Unbroken

/
/

Sansa & RamsayNa afloop van de zesde aflevering van het vijfde seizoen waren veel kijkers op zijn zachtst gezegd geschokt door de afloop. Toch waren er in deze aflevering nog veel meer momenten die ook het bespreken waard zijn! Met de video’s in deze post nemen we weer een kijkje bij de makers van de serie om te kijken wat zij te vertellen hebben over deze aflevering.

In deze Inside the Episode vertellen David Benioff en D. B. Weiss over de dialoog van Tyrion en Jorah, de plannen van Littlefinger, de bruiloft van Sansa en Ramsay, Dany’s plannen (deze scène zagen we overigens vorige week al) en de situatie waarin Myrcella zich bevindt.

Wat me opvalt is dat de verkrachting van Sansa helemaal niet aan bod komt, terwijl deze scène veel losgemaakt heeft bij het publiek en dat was, na de scène van Jaime en Cersei in de Sept vorig jaar, ook te verwachten. Een aantal websites hebben aangegeven door deze scène niet meer over Game of Thrones te schrijven en ook kijkers reageerden boos op social media. The Mary Sue vond de scène niets toevoegen, maar er zijn ook bloggers die dat wel vonden. Bijvoorbeeld Laura Bradley, die op Slate.com laat weten hoe zijn over de scène denkt.

Maar goed, tijd om door te gaan met de video’s. Ook Peter Dinklage en Iain Glen bespreken de bijzondere dialoog van hun karakters:

Arya maakte in deze aflevering ook een belangrijke ontwikkeling door en daar vertelt George R. R. Martin graag meer over:

Mocht je overigens benieuwd zijn naar hoe de House of Black and White en de Hall of Faces zijn gemaakt? Dan bevalt de onderstaande ‘behind the scenes’-video je vast!

Was dit naar jouw mening een sterke aflevering? Wat vond jij van het schokkende einde?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

2 Comments

 1. Goedemiddag allemaal,
  Ik ben erg benieuwd naar jullie mening.
  De serie wijkt steeds meer af van het laatste geschreven boek. Is dit een indicatie dat Martin zich nog wel met de scripts bezig houdt maar geen vervolgboek meer gaat schrijven?
  Yvonne.

  • Hi Yvonne,
   De serie wijkt, tot grote teleurstelling van verschillende lezers, inderdaad meer af van de boeken. Hier hebben de producers zo hun redenen voor, maar George R. R. Martin is nog druk aan het schrijven. Hij heeft bijvoorbeeld voor de eerste vier seizoenen een aflevering geschreven, maar voor seizoen 5 & 6 doet hij dat ook niet meer. Zijn streven is om The Winds of Winter voor seizoen 6 uit te hebben..
   De producers hebben aangegeven dat de boeken en de serie uiteindelijk hetzelfde eindstation hebben, maar dat er wel een aantal verschillen zijn op weg naar het einde. Die verschillen zien we nu. Of we dat nu leuk vinden of niet ;-)!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar