Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

The Winds of Winter in 2016?

/
/

Voor iedereen die net als ik al veel te lang op het volgende deel van A Song of Ice and Fire zit te wachten is dit een goede week. Eerst publiceerde George R.R. Martin een nieuw hoofdstuk uit The Winds of Winter op zijn site en nu lijkt het er op dat hij eindelijk voorzichtig durft te spreken over een mogelijke publicatiedatum!

George R.R. Martin
George R.R. Martin

In een artikel van James Hibberd op de site van Entertainment Weekly kunnen we lezen dat Martin met de naderende première van Game of Thrones seizoen 5 steeds meer begint in te zien dat het tijd wordt om het boek af te ronden. De verhaallijnen zullen in dit seizoen zo goed als zeker die van de boeken evenaren (maar nog niet voorbij gaan).

Hij streeft er naar om The Winds of Winter gepubliceerd te hebben voordat seizoen 6 komend jaar in première gaat. Zo concreet hebben we hem nog niet horen spreken over een mogelijke publicatiedatum… Hij nuanceert deze uitspraak wel door te zeggen dat hij misschien een beetje te optimistisch is over hoe snel hij het boek kan afronden. Wel doet hij er alles aan om meer tijd te maken voor het schrijven. Zo heeft hij twee conventies, waar hij erg graag heen gaat, afgezegd en doet hij veel minder interviews.

Naast het goede nieuws over de mogelijke publicatiedatum van het boek verteld Martin ook over een nieuwe grote en onthullende wending in het verhaal die hij bedacht heeft voor een belangrijk personage. We kunnen alleen maar gissen over wie het gaat. Martin zegt er het volgende over: “This is going to drive your readers crazy”.

Er zouden drie a vier andere personages bij betrokken zijn maar in de serie gaat het niet plaats vinden omdat daar al beslissingen zijn genomen die deze wending uitsluiten. Als iemand enig idee heeft over welk personage dit zou kunnen gaan dan lees ik het graag hieronder in de reacties!

Het lezen van dit bericht stemt mij vrij hoopvol dat we komend voorjaar eindelijk The Winds of Winter kunnen lezen. Misschien ben ik ook iets te optimistisch, maar aangezien Martin heel lang weigerde te spreken over publicatie ben ik nu geneigd te geloven dat hij het meent en gebrand is het boek voor de première van seizoen 6 uit te brengen.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

  1. Misschien gaat het over Jon (& Grenn en Pyp?)
    In de boeken leven die toch nog? In de serie zijn Grenn en Pyp in elk geval dood…

  2. Ik denk ook dat het over Jon Snow gaat. Wat kan ik niet zeggen, want dan geef ik spoilers over het laatste boek weg.
    By the way: Ik denk dat George het boek allang afheeft, maar wacht op een goed ‘lucratief’ moment om het uit te geven.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar