Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

The House of Black and White

/
/
The House of Black and White
The House of Black and White

Eindelijk zien we een van onze favoriete karakters weer terug in Game of Thrones. De tweede aflevering van het vijfde seizoen heeft namelijk als titel: The House of Black and White. Een naam die komt uit verhaallijn van Arya Stark. Heb je de aflevering nog niet gezien? Lees dan niet verder, want deze recap bevat spoilers!

The coin of the Faceless Men

Arya StarkArya is aangekomen in Braavos. De aflevering begint met een mooi shot van de Titan, die onze dappere Stark nog even laat schrikken. Vervolgens wordt ze door de kapitein van het schip waarmee ze gekomen is naar the House of Black and White gebracht, waar ze vraagt naar Jaqen H’ghar. Er zou niemand zijn die deze naam droeg en de deuren sluiten weer. Na een nacht voor de deuren doorgebracht te hebben besluit ze om de munt die ze in seizoen 2 gekregen heeft in het water te gooien en om daarna de stad in te gaan.

Haar zus, Sansa, is met Petyr Baelish op weg naar een voor haar nog onbekende locatie. In een herberg komen ze Brienne en  Podrick tegen. Brienne spreekt het duo aan, maar als Sansa haar bescherming niet accepteert en Petyr toch wil dat ze blijft, vlucht ze samen met Pod. Dit is het begin van een spectaculaire achtervolging. Mooie beelden gevolgd door enig spektakel waarin ook ruimte is voor humor als Pod van zijn paard valt.

Arya komt in Braavos weer in aanraking met de man die haar eerst de toegang weigerde. Terug bij the House of Black and White blijkt deze man een andere vorm van Jaqen H’ghar te zijn. Arya krijgt de munt terug en wordt binnengelaten..

Dorne!

Bronn and Lollys
Bronn and Lollys

In deze aflevering krijgen we ook iets te zien van Dorne, het meest zuidelijke koninkrijk van Westeros. Cersei ontvangt een dreigement: de ketting van haar dochter Myrcella in de mond van een slang. Ze beschuldigt Jaime ervan dat hij nooit een vader geweest is en Jaime verdedigt zichzelf door te zeggen dat dit ook niet kon. Een erg mooie scène om de veranderende relatie tussen deze twee te laten zien. Jaime besluit naar Dorne te gaan om Myrcella uit de handen van House Martell te redden en als gezelschap neemt hij Bronn mee. We zien voor het eerst Lollys Stokeworth (Elizabeth Cadwallader), de aanstaande vrouw van Bronn. Jaime zorgt er echter voor dat dit huwelijk niet doorgaat en neemt de ridder mee naar Dorne.

We maken ook kennis met twee nieuwe karakters, Doran en Areo. Ellaria Sand is boos vanwege de dood van Oberyn en het gebrek aan wraak van Doran Martell (Alexander Siddig), de prins van Dorne. Zij wil wraak nemen door Myrcella Baratheon (Nell Tiger Free in dit seizoen) in stukjes naar Cersei te sturen en zegt dat ze de steun heeft van de Sand Snakes. Doran blijft echter weigeren. Hij lijkt steun te hebben van zijn wachter, Areo Hotah (DeObia Oparei), die zelfs nog een veelzeggend gebaar met zijn indrukwekkende wapen maakt.

The new Lord Commander of the Night’s Watch

Shireen leert Gilly om te lezen. Ze raken in gesprek over de aandoening die de jonge dochter van Stannis heeft gehad: Greyscale. Bij haar is de ziekte op tijd gestopt waardoor ze alleen nog maar een aantal littekens heeft. Deze scène kwam over als een heel gevoelig gesprek, omdat twee verschillende culturen samengebracht werden door één onderwerp.

Jon bij StannisStannis Baratheon heeft in een ander vertrek een interessant aanbod voor Jon. Stannis biedt hem de naam ‘Stark’ en Winterfell aan, maar in ruil daarvoor moet Jon trouw zweren aan Stannis. Dit is alles wat Jon ooit gewild heeft, maar nu heeft hij een eed gezworen aan de Night’s Watch, waardoor de keuze erg lastig wordt.

Die avond wordt er een nieuwe Lord Commander gekozen. Het is een verkiezing tussen Ser Alliser Thorne en Ser Denys Mallister (J. J. Murphy), tot Samwell Tarly op het laatste moment ook Jon Snow nomineert. Met een stem verschil wint hij de verkiezing en zo wordt hij de 998e Lord Commander van de Night’s Watch. Wat zou dit betekenen voor Lord Snow?

Verderop in Essos

Tyrion en Varys zijn op weg naar Volantis, om vanuit daar per schip naar Meereen te gaan. Tyrion heeft de ‘doos’ waarin ze zitten onderhand wel gezien en smeekt Varys om te gaan lopen. Als hij benadrukt dat Cersei er alles aan doet om Tyrion te pakken te krijgen, zien we het hoofd van een dwerg dat naar de koningin gebracht wordt. Helaas voor haar, de verkeerde dwerg.

Dan nu over naar Daenerys. Waar ze vorig seizoen enigszins een saaie verhaallijn had, is het duidelijk dat dat dit seizoen verandert. Daario Naharis en Grey Worm hebben samen een van de Sons of the Harpy gevangengenomen. In de raad van Daenerys ontstaat discussie over wat er gedaan moet worden en nadat Ser Barristan Selmy een vergelijking maakt met de Mad King, is Dany ervan overtuigd dat de man een eerlijk proces verdient.

Drogon in MeereenDe voormalige slaaf Mossador (Reece Noi) ziet het echter niet zo. Hij heeft liever dat de oude meester meteen sterft, dus dat is wat hij regelt. Hij vermoordt de man. De drakenkoningin is hier niet van gediend en besluit om Mossador te onthoofden. Helaas voor haar komt de halve stad naar dit gebeuren kijken. Als de meesters en slaven tegenover elkaar staan kondigt ze haar vonnis aan. De slaven roepen om genade, maar dit krijgt Mossador niet, hij wordt onthoofd. Er ontstaan gevechten en Dany moet vluchten.

Deze scène liet naar mijn mening heel goed zien met welke problemen Daenerys te maken krijgt: twee verschillende groepen in een stad, die zij moet besturen. Een erg lastige opgave waar ze het zeker moeilijk mee heeft. Prachtig acteerwerk. Als ze aan het eind ook nog oog in oog staat met Drogon, is dit denk ik een mooi einde van de tweede aflevering. Wat was jouw favoriete scène?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar