Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Interview met Josef Altin tijdens Elfia

/
/

Elfia logoDit weekend (25 en 26 april) was de grootste fantasy conventie van Europa in Haarzuilens: Elfia! Het thema was Game of Thrones dus ook ik was namens winteriscoming.nl aanwezig. Een van de hoofdattracties was Josef Altin, die Pypar speelde in Game of Thrones. Hij was te gast op Elfia en bezoekers konden met hem op de foto en luisteren naar zijn lezing. Ik kreeg ook de kans om hem te interviewen en het resultaat staat hieronder. Verder is te lezen welke indruk Elfia op mij gemaakt heeft.

Interview Josef Altin

Josef Altin tijdens de lezing en Q&A met bezoekers
Josef Altin tijdens de lezing en Q&A met bezoekers

Winteriscoming.nl: Hoe bevalt Elfia je tot nu toe?

Josef Altin: Mijn verblijf in Elfia is tot nu toe geweldig! Iedereen is zo aardig, het is echt briljant. Het is zo leuk omdat iedereen gewoon zichzelf is. Iedereen is aardig voor elkaar. Zeker in vergelijking met de kleine conventies waar ik naartoe ga. Als mensen daar verkleed zijn vinden anderen ze vaak raar, maar waarom zou dat raar zijn? Iedereen is raar op zijn of haar eigen manier! Het is super om hier iedereen lol te zien hebben, terwijl ze zichzelf zijn.

Dit is voor mij trouwens ook een erg grote conventie en toch voelt het alsof het een grote familie is. Mijn eerste bezoek aan Nederland bevalt prima!

WiC: Je hebt rollen gespeeld in een aanzienlijk aantal producties. Behoort Game of Thrones tot een van je favorieten? En waarom?

JA: Zeker! Het was zo groots! Er was al een groot aantal fans vanuit de boeken en nu met de serie erbij.. Het is zo geweldig om deel uit te maken van een show met zo veel fans. Daarnaast is het werken met bepaalde acteurs en de grote afwisseling tijdens de opnames erg bijzonder. Ook heeft het voor mij heel veel deuren geopend. Sinds ik in Game of Thrones heb gezeten moet ik soms nog auditie doen, maar ik wordt ook steeds vaker voor bepaalde rollen gevraagd.

WiC: Een van je beste performances was in aflevering 9 van seizoen 4, The Watchers on the Wall. Hoe was het om dit gevecht in en rondom Castle Black te filmen?

Josef Altin als Pypar
Josef Altin als Pypar

JA: Ten eerste was het geweldig, ten tweede ging het heel snel. We hadden niet veel tijd om het te filmen. Wel ben ik heel blij dat ik er deel van mocht uitmaken. Seizoen 1 was voor mij niet heel spectaculair, maar in seizoen 4 werd alles simpelweg groter: ik kreeg een kans om te vechten, om te boogschieten.. En toen ging ik dood. Er was stress, er waren veel emoties, maar ik heb er heel erg van genoten.

WiC: Als acteur in Game of Thrones had je vast al eens nagedacht over je dood in GoT. Was deze dood wat je verwachtte?

JA: Nee, geen pijl door mijn nek. Ik dacht dat ik misschien van de Wall gegooid zou worden. Ik had een beeld voor me van mijzelf terwijl ik naar beneden viel. Iedereen was voor de scripts al benieuwd of ze dood zouden gaan, we wisten niet wat we moesten verwachten. Maar ik ben in ieder geval tevreden, het was een mooie ‘deadscene’.

WiC: Wanneer hoorde je voor je het eerst dat Pyp zou sterven?

JA: Ik was in Praag, aan het filmen voor Child 44, die nu in bioscopen is, en ik kreeg het script voor seizoen 4. Ik was het aan het lezen en ik kreeg door dat mijn karakter steeds angstiger werd. Ik dacht al: “Oh nee, hij is het helemaal kwijt, hij is bang.” Dus toen besefte ik me dat er iets stond te gebeuren. Ik draaide pagina om en dacht al “Oh my god. Noooooooo.” Misschien kwam ik nog tot leven, maar nee, ik werd verbrand.

WiC: Als je zelf in de Night’s Watch zat, zou je dan overleven?

JA (lachend): Nee.

WiC: Zou je een ranger, builder of steward zijn?

JA: Dat is een goede vraag. Ik denk een steward, net als Pyp. Helpen met dingen en buiten de gevechten blijven. Ik ben goed met mijn handen, maar niet met een zwaard, vanwege mijn bouw, net te klein.

WiC: Hoe was het om samen te werken met geweldige acteurs als Kit Harington en John Bradley-West?

Henk & Josef
Henk & Josef

JA: Super, het zijn echte “down-to-earth” acteurs. Erg aardige mensen. Ze zijn getalenteerd, wat een echte bonus is. Geweldig om met ze te werken, zeker omdat ze acteren erg serieus nemen.

WiC: Ben je zelf een fan van de serie?

JA: Ik ben een fan, maar ik vraag me af hoe ik dat zo zeker kan zeggen als ik er nog niet alles van gezien heb. Ik heb nog steeds geen Sky (in Engeland wordt GoT uitgezonden op SkyAtlantic), dus heb veel gemist. Ik heb vooral bij vrienden gekeken, maar alleen nog niet zo veel.

WiC: Wiens verhaallijn vind je het leukst?

JA: Oh, dat zijn er veel. Ik vind het verhaal van Arya erg leuk, het verhaal van Jon Snow natuurlijk en ook het personage Joffrey. Het zijn er eigenlijk te veel.

WiC: Heb je misschien nog een favoriete scène die bij is gebleven?

JA: Zeker, de dood van Viserys in seizoen 1, als dat goud over zijn hoofd loopt. Harry Lloyd is briljant.

WiC: Tot slot, wie verdient volgens jou de Iron Throne?

JA: Jon Snow natuurlijk, dat is mijn broeder. Maar als hij het niet wordt misschien Arya. Er komen nog een aantal jaar GoT, dus ze wordt groter en ouder en uiteindelijk bestijgt ze de troon.

Een dagje Elfia

De lezing die Renée Vink hield over het verschil tussen Tolkien en Martin
De lezing die Renée Vink hield over het verschil tussen Tolkien en Martin

Na deze voorspelling nam ik afscheid van Josef. Ook verliet ik daarna Elfia, een evenement dat mij positief verrast heeft. Wat Josef zelf ook al zei, iedereen is zichzelf en de bezoekers maken er met elkaar een erg leuk weekend van. Er is een groot terrein waar veel verschillende activiteiten te doen zijn.

Een activiteit die ik erg interessant vond was de lezing die Renée Vink hield over het verschil tussen Tolkien en Martin. Ze ging in op o.a. objecten, taal en wezens. Verder was er muziek, waren er shows en genoeg kraampjes met merchandise en eten. Zeker het stokbrood (brood om een stok) is aan te raden! Bekijk hieronder een korte foto-impressie.

Tolkien vs. Martin
Tolkien vs. Martin
Jon en Melisandre in het kampement van Wandelbar
Jon en Melisandre in het kampement van Wandelbar
Decorstukken in het kampement van Wandelbar
Decorstukken in het kampement van Wandelbar
Ben jij een echte koning? Probeer Wildfire!
Ben jij een echte koning? Probeer Wildfire!
Jon Snow en roofvogels in het kampement van Fedegestass
Jon Snow en roofvogels in het kampement van Fedegestass

Mijn bezoek aan Elfia is zeker geslaagd! Veel nieuwe indrukken en bijzondere mensen. Heb jij Elfia ook bezocht? Wat vond jij van dit evenement?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar