Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Interview met Julian Glover tijdens Dutch Comic Con

/
/

Dutch Comic ConAfgelopen weekend (28 en 29 maart) vond Dutch Comic Con plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Game of Thrones acteur Julian Glover (Grand Maester Pycelle) was hierbij aanwezig en Matthijs en ik mochten hem kort interviewen. Lees hieronder wat wij allemaal met de inmiddels 80-jarige acteur besproken hebben en wat wij van de eerste editie van dit bijzondere evenement vonden. Wij hebben in ieder geval veel nieuwe dingen gezien!

Julian Glover Winteriscoming.nl: Hoe is je verblijf in Nederland tot nu toe?

Julian Glover: Ik ben hier pas 12 uur, erg kort dus. Maar ik heb jullie ontmoet wat ik erg leuk vind.

WiC: Je hebt rollen gespeeld in onder andere Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, Indiana Jones and the Last Crusade, For Your Eyes Only (James Bond) en nu in Game of Thrones. Welke van deze producties is je favoriet en waarom?

JG: Ik heb het geluk dat ik in drie grote franchises van de 20e eeuw heb mogen spelen en nu is daar in de vorm van Game of Thrones een vierde bij gekomen. Mijn favoriet is Indiana Jones and the Last Crusade. Het was een mooie rol, ik mocht werken met geweldige acteurs en met Steven Spielberg. Wat kan je nog meer wensen?

WiC: In For Your Eyes Only werkte je samen met Charles Dance, hoe was het om in Game of Thrones weer met hem samen te werken?

JG: We kennen elkaar al veel langer, in de jaren ‘70 werken we samen bij de Royal Shakespeare Company. Helaas heeft mijn beste scène samen met Charles Dance de serie niet gehaald.. (zie filmpje hieronder)

Ik was echt kwaad hierover, want deze scene legt goed uit wat en wie ik ben (Pycelle). Dat ik eigenlijk twee personages ben, een voorzichtig spel speel en niet van plan ben gedood te worden. De scene is geschrapt i.v.m. de duur van de aflevering.

WiC: In de laatste aflevering van het eerste seizoen zien we dat Pycelle zich zwakker voordoet dan hij daadwerkelijk is, dit zodat andere hem niet als een bedreiging zien. Was dit jouw idee? Het komt immers niet voor in de boeken.

JG: Dat klopt, het was mijn idee. Na drie weken ben ik naar de schrijvers gegaan en zei: “Dit is niet goed, ik zit alleen maar aan een tafel. Geef me iets anders om te doen, ik ben een goede acteur en heb veel meer in huis.”

Julian Glover als Grand Maester Pycelle
Julian Glover als Grand Maester Pycelle

Ik had het idee in mijn hoofd en de volgende dag kwamen de schrijvers met hetzelfde. Het idee was afkomstig van de opnames zelf. Wanneer ik klaar was met een scène of een take en de regisseur zei ‘cut’ stond ik op en ging met mijn vrienden en collega’s praten. Dan stond er opeens een veel vitalere man dan de oude Pycelle.

Het resultaat was de erg leuke scene met het meisje (Ros) aan het einde van het eerste seizoen.

WiC: Als jij je in dezelfde positie als Pycelle zou bevinden, zou je dan dezelfde keuzes maken als hij doet in de serie?

JG: Ja, want hij wil graag overleven. Hij is erg oud en leeft nog steeds terwijl iedereen om hem heen dood gaat. Hij speelt het spel erg voorzichtig, daarom is hij het niet waard om uit de weg geruimd te worden.

Hij is bruikbaar, bemoeit zich niet met andermans zaken, geeft goed advies en is een goede dokter, in ieder geval tot Cersei (Glover: “That Bloody Queen”) langskwam..

WiC: Je hebt tot nu toe in 22 afleveringen van Game of Thrones gespeeld..

JG (lachend): Oh ja?

WiC: Wat is je favoriete scène waarin je zelf gespeeld hebt en waarom?

JG: Mijn favoriete scène hebben we al besproken, dat is de scène met Charles Dance die de serie helaas niet gehaald heeft. Mijn favoriete scène die de serie wel gehaald heeft is die met het naakte meisje in het eerste seizoen waarin je voor het eerst de echte Pycelle ziet.

WiC: Als je de serie bekijkt, wie zijn verhaallijn vind je dan het leukst?

Julian en Henk
Julian en Henk

JG: Ik kijk de serie niet, de boeken lees ik ook niet. Maar soms als Game of Thrones op TV is kijk ik een stukje. De verhaallijn van Peter Dinklage (Tyrion) is mijn favoriet. Hij is een geweldige acteur. Z’n personage doet ook slechte dingen, maar wel altijd met de juiste reden. Dat is bij veel andere personages niet het geval..

WiC: Wie is, volgens jou, een betere Maester: Pycelle of Qyburn?

JG: Ik weet niet wat er in het hoofd van Qyburn omgaat en wat hij echt kan, maar ik denk dat Pycelle de beste is.

Hier eindigde ons interview met Julian, waarna we een rondje over het Comic Con zijn gelopen. Afgelopen weekend bleek wel dat deze eerste editie een enorm succes was. Ongeveer 25.000 mensen bezochten de Jaarbeurs voor het evenement! Dat was te merken ook, want het was ontzettend druk, soms tot vervelends toe. Wel waren er zeer leuke dingen te zien.

Art. 117 - bijlage (5)De beursvloer was zeer uitgebreid, er waren veel bekende acteurs van wie je een handtekening kon vragen en met wie je op de foto kon, er waren bijzondere attributen zoals de DeLorean uit Back to the Future en de Ecto-1 uit Ghostbusters en dan hebben we nog niet gesproken over de talloze cosplayers die we gezien hebben. Ondanks dat Matthijs en ik allebei geen hele grote fan zijn van dergelijke evenementen, hebben we toch een tijdje onze ogen uitgekeken op Dutch Comic Con en we verheugen ons al op de editie van volgend jaar!

Ben jij ook langs geweest in Utrecht? Zo ja, heb jij van het evenement genoten?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

  1. Cool dat jullie hem mochten interviewen. Ik ben ook geweest, maar heb geen foto of handtekening van hem gevraagd. Mijn budget liet maar één foto toe en ik heb voor Christopher Atkins gekozen. Goede vragen hebben jullie aan hem gesteld en mooie antwoorden heeft hij gegeven. Ik vond DCC cool en vond het cool om alle beroemde gasten te zien. Ik was niet verkleed. Daar had ik achteraf wel spijt van. Ik had wel als Daenerys (met draak) willen gaan. Het was alleen veel te druk en de ruimte voor de Q&A’s was niet optimaal. Kunnen jullie er niet voor zorgen dat er volgend jaar meer Game of Thrones acteurs komen? :0)

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar