Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Dramatische Game of Thrones-vinyl

/
/

Als een heuse grote fan van Game of Thrones is het fantastisch om de vinylplaten te hebben van de soundtrack van de serie. Een prachtige collectors-item voor echte fans met een kleine poster. Maar… Zet je op de zondagmiddag ook dramatische filmmuziek op?

De soundtrack van Game Of Thrones seizoen 4 op vinyl
De soundtrack van Game Of Thrones seizoen 4 op vinyl

Laten we wel eerlijk zijn: Game of Thrones is nou niet echt de vrolijkste serie, waardoor de soundtrack dus ook soms deprimerend kan overkomen als je dit hoort zonder beeld. Gelukkig begint Sigur Rós al als tweede nummer op de vinyl, waardoor je wel een nummer hoort waarbij beeld niet belangrijk is.

Daarna nemen de gevoelens het over bij het luisteren van de vinylplaat. Heel goed weet je namelijk ook niet meer hoe de scènes van de film er precies uitzagen. Ik kreeg bijvoorbeeld weer de rillingen van de soundtrack ‘The Biggest Fire The North Has Ever Seen’. Deze soundtrack is door Ramin Sjawadi gemaakt om de angst in te boezemen aangezien de wildlingen komen naar de Muur. En dat kan de componist ontzettend goed!

Niet alleen angst, maar ook de tranen worden opgewekt. Bij ‘You Are No Son of Mine’ werd ik ineens heel verdrietig. Heel logisch, want dat is de scène wanneer Tyrion ziet dat zijn vader de hoer in bed nam die Tyrion ooit zag als zijn grote liefde. Daarna doodt hij zijn vader en zijn grote liefde waardoor dit natuurlijk erg verdrietig is. Heel dramatisch wat de muziek ook zo goed overbrengt.

Het enige wat ik mis op deze plaat, is muziek dat hoort bij de dood van Oberyn na zijn gevecht. Of tijdens het gevecht. Maar wat blijkt: daar hoort helemaal geen muziek bij.

De hoezen zien er mooi uit!
De hoezen zien er mooi uit!

Maar waarvoor je de vinyl al sowieso wel zou kopen, is voor de prachtige intro die bij iedere aflevering wordt afgespeeld. Daardoor krijg je weer helemaal zin in het nieuwe seizoen waardoor ik in ieder geval enthousiast wordt.

Alhoewel deze recensie erg dramatisch klinkt, is dit dus eigenlijk juist een compliment. De vinylplaten doen wat het met je moet doen, namelijk het echte gevoel van Game of Thrones overbrengen. En dat is eenmaal geen feestje. Het is een ware collectors-item voor iedere echte fan. Maar aangezien het nogal een dramatische serie is, zou ik dit niet erg snel meer opzetten, want het maakt je erg verdrietig.

Deze recensie is eerder verschenen op Vinyl50.nl.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

  1. Heb alle 4 de seizoen op mijn mobiel staan.

    Forgive Me(als jorah mormont weggestuurd wordt door danny) & Mhysa(einde seisoen 3) zijn mijn favorieten.
    Buiten de main theme uiteraard!

    Verder vind ik sowieso de soundtracks van elk seizoen prachtig op te luisteren!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar