Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Verwijderde scènes uit seizoen 4

/
/

Hoewel de DVD van seizoen 4 volgende week pas uitkomt, zijn er al twee verwijderde scènes op internet opgedoken. Kijkend naar de filmpjes vraag je je af waarom ze geschrapt zijn uit het vorige seizoen en ik ben erg benieuwd naar jullie mening hierover.

De eerste scène komt uit aflevering 2: The Lion and the Rose. In die aflevering stuurde Tyrion Shae weg om haar te beschermen tegen zijn vader. Het laatste wat we daarvan in de aflevering zelf zien, is dat Tyrion Bronn opdraagt haar naar haar schip te brengen. Deze verwijderde scène laat zien dat de huurling nog met Shae praat. Hij legt de situatie uit waarin ze beiden zitten: de hoge heren gebruiken hun ondergeschikten al naar gelang ze dat willen. Daarom moeten ze op zoek naar manieren om hiermee om te gaan.

Ik denk dat de video wel iets over Bronn zegt. Later in dezelfde aflevering zegt hij dat Tyrion de juiste beslissing gemaakt heeft, wat tegenstrijdig klinkt met wat hij tegen Shae zei. Bronn zelf klimt daarnaast omhoog op de ladder van succes, zoals later in het seizoen blijkt. Het kan goed zijn dat de scène door de tegenstrijdigheid niet natuurlijk aanvoelde en daarom geschrapt is.

De volgende verwijderde scène komt uit aflevering 8: The Mountain and the Viper. Jorah Mormont is net verbannen uit Meereen en Daenerys staart vanaf de piramide de stad in. Missandei probeert haar te helpen en zodra de jonge bediende zich bedenkt dat ze waarschijnlijk niks kan doen, vraagt Daenerys haar om haar nooit te verraden.

Ik denk persoonlijk dat deze scène geschrapt is in verband met tijd. Naar mijn mening voegt het gesprek niet heel veel toe aan het verhaal en dit was natuurlijk wel een aflevering waarin omstandigheden voor sommige personages drastisch veranderden, dus de vaart moest erin blijven.

Wat denk jij? Waarom zijn deze twee verwijderde scènes geschrapt uit het vorige seizoen?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar