Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

R+L=J bevestigd?

/
/

Jon SnowIedereen die de afgelopen weken de theorieën rondom A Song of Ice and Fire in de gaten gehouden heeft, heeft ongetwijfeld ook meegekregen dat een van de meest besproken theorieën recent voor wat ophef zorgde. Wellicht heb je zelf een mening over wie de echte ouders van Jon Snow zijn, maar het lijkt erop dat we dichter bij het antwoord komen. Wil je hier helemaal niks over weten, lees dan niet verder, want ik zal een aantal recente gebeurtenissen omtrent de R+L=J theorie gaan bespreken.

R+L=J staat voor Rhaegar+Lyanna=Jon. Volgens de theorie zou niet Eddard Stark de vader van Jon Snow zijn, maar is Jon eigenlijk zijn neefje, die Eddard slechts in bescherming genomen zou hebben in het belang van zijn overleden zus, Lyanna. Tijdens Robert’s Rebellion zou Rhaegar Lyanna zwanger gemaakt hebben, wat resulteerde in een zoon. Als Robert uit zou vinden dat Jon eigenlijk bloed van de Targaryens in zijn aderen heeft, dan had Robert het kind ongetwijfeld willen vermoorden. Eddard beweerde dat de jongen zijn bastaard was om hem te beschermen, maar oplettende lezers hebben aanwijzingen gevonden dat dit dus eigenlijk niet klopt.

R+L=J
Jon Snow in aflevering 4 van seizoen 1

Maar is Jon Snow dan de zoon van Rhaegar Targaryen en Lyanna Stark? Moviepilot zette twee weken terug dit artikel online, waarin te lezen is dat Jon Snow in aflevering 4 van seizoen 1 naast een paal staat, waarop de letters RL (hoewel de R volgens sommigen een P is..) te zien zijn. Jon die rechts van de paal staat, zou de theorie dus afmaken: R+L=J!

David BenioffMaar dit is niet de enige stille verwijzing van de showmakers. De laatste twee afleveringen van Game of Thrones seizoen 4 worden gedurende deze week in de VS in IMAX vertoont en in onderstaande video gaven de showmakers hun eerste reacties. Schrijver en uitvoerend producent David Benioff draagt een shirt met daarop R+L=, waaronder weer een man met een zwaard (?) zittend op een paard te zien is. Zou dit Jon Snow kunnen zijn? Kijkend naar hoe het opvallend in beeld is, denk ik dat de schrijvers hier bewust mee bezig zijn geweest en dat ze er ook iets mee wilden bereiken. Maar wat? Ons op een bepaald spoor zetten, of slechts speculaties stimuleren?

Proberen de showmakers ons iets duidelijk te maken, of worden fans van de theorie alleen maar op een dwaalspoor gezet? Laat ons in de reacties weten hoe jij denkt over deze theorie. Klopt R+L=J, of denk je dat Eddard de vader van Jon is?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

5 Comments

 1. De man met een zwaard op een paard klopt natuurlijk niet. Je ziet duidelijk een Polo speler. Je ziet namelijk ook de bal. En R + L = Polo of te wel Ralph + Lauren = Polo.

  Maar…

  Nergens op het shirt staat Ralph Lauren. Het logo van de Polo speler is totaal anders dan het normale Ralph Lauren logo. Dus het lijkt een slim bedachte stunt van David. Je kan er namelijk 2 kanten mee op. Al zal hij het voornamelijk hebben gedaan om de speculaties weer opgang te krijgen.

  Ik heb al wat theorieën voorbij horen komen maar R+L=J is wel de bekendste en degene met de meeste aanwijzingen.

 2. Het zou wel een leuke twist zijn.. Maar ik wacht geduldig af! Zou wel wat voor Eddard zijn om het kind te beschermen..

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar