Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Onze favoriete scènes uit Game of Thrones seizoen 4

/
/
The Mountain and the Viper
The Mountain and the Viper – Henks favoriete scène

Het is alweer half december, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en dan specifiek op onze favoriete scènes uit Game of Thrones seizoen 4. Heb je seizoen 4 nog niet gezien, stop dan nu met lezen want deze post staat vol met spoilers.

Henk: Mijn favoriete scène uit seizoen zat in aflevering 8: The Mountain and the Viper. Oberyn Martell was in de boeken al meteen een van mijn favoriete personages en voor de serie gold precies hetzelfde. Pedro Pascal heeft dit personage perfect vertolkt. Jammer dat hij al zo snel weer ten onder ging..

https://www.youtube.com/watch?v=qyOw7ScY4F4

In aflevering 8 moest Oberyn namelijk vechten met Gregor Clegane, beter bekend als de Mountain, in een gerechtelijke tweekamp dat over het lot van Tyrion zou beslissen. Oberyn was de voorvechter van deze Lannister.

In het begin lijkt het erop dat de behendige en lenige Martell dit gevecht zou gaan winnen. Op de tribune zien we Cersei en Tywin bezorgd kijken, terwijl Jaime steeds ontspannender raakt. Dan haalt de inmiddels vergiftigde Gregor Oberyn onderuit en drukt zijn hoofd kapot op de grond.

Ik vond deze scène zo goed vanwege het knappe vechtwerk. Het omgaan met de speer en het grote zwaard gaat erg vloeiend en mooi en dat zorgt voor aan prachtig totaalbeeld. Daarnaast ook vanwege de reacties van de toeschouwers die in beeld gebracht worden: Tyrion, Ellaria, Tywin, Cersei en Jaime. En dan het einde, net zo verrassend, net zo gruwelijk en net zo realistisch als in de boeken. Een geweldige scène die zeker bijdroeg aan de grootsheid van seizoen 4. Wie van ons kan de zin “You raped her, you murdered her, you killed her children!” nu nog vergeten?

Eline: Op het netvlies staat gebrand hoe Michiel Huisman, ok Daario Naharis, zijn kleren laat vallen op de grond vlak voor Daenerys. Deze scène, wanneer eindelijk de liefde en chemie tussen deze personages wordt ontladen nomineer ik als een van de beste scenes. Eindelijk een ‘normale’ liefdesverhouding waar de kijker van smulde!

http://youtu.be/Pcntjeg5oqg

Natuurlijk is de scène met het gevecht tussen Oberyn en de reus de meest memorabele scène, maar graag geef ik een veer aan de Nederlandse acteur die in seizoen 4 pas is begonnen. Hoe hij als een verliefd konijntje achter Daenerys huppelt, maar daarnaast ook meedogenloos de lachende vijand uitschakelt, speelt hij uitstekend.

Tirza: Seizoen 4 bestond voor mij uit veel hoogtepunten, maar mijn favoriete scene is de speech van Tyrion. Koning Joffrey is vermoord tijdens zijn bruiloft met Margaery. Cersei beschuldigt Tyrion van het vermoorden van haar zoon. Tyrion moet Tywin Lannister, Oberyn Martell en Mace Tyrell overtuigen van zijn onschuld, terwijl Cersei zijn schuld probeert te bewijzen. Shae wordt als getuige opgeroepen door Cersei en verteld leugens over de afsproken moord op Joffrey.

Voor mij is dit de beste scene omdat je het verdriet en ongeloof van Tyrion kunt voelen. Hij wordt niet alleen verraden door zijn familie, maar ook door zijn geliefde, zijn hart wordt gebroken. Het goede camerawerk van dichtbij zorgt ervoor dat de woede van Tyrion nog beter zichtbaar is. Je krijgt daardoor medelijden met hem, hoe kan zijn eigen familie hem dit aan doen. Op het moment dat Tyrion wil bekennen wilde ik naar hem roepen, Nee Tyrion doe het niet. Zo erg wordt je meegezogen in deze scene. Peter Dinklage is daar voornamelijk verantwoordelijk voor, je ziet in zijn expressie van zijn gezicht zijn woede en zijn stemgebruik draagt daaraan bij. Ik vind het erg jammer dat Peter Dinklage geen Emmy heeft gewonnen voor deze scene, want ik vind dat hij voor deze acteerprestatie hem echt had verdiend. En natuurlijk maakt I DEMAND TRIAL BY COMBAT de scene helemaal af door de uitdrukkingen op de gezichten van iedereen.

Elisa: Als ik terugkijk op het vierde seizoen van Game of Thrones zijn er zo veel hoogtepunten dat het een moeilijke opgave is om de beste scène te kiezen, maar als ik dan toch echt moet kiezen ga ik voor de sterfscène van Ygritte. In deze scène wordt Ygritte door Olly neergeschoten wanneer zij Jon Snow neer dreigt te schieten, waarna Ygritte sterft in Jon’s armen.

https://www.youtube.com/watch?v=ABaKDrv8i0w

Deze scène is voor mij een van de meest emotionele momenten van het hele seizoen, omdat Ygritte altijd mijn favoriete personage is geweest. Daarnaast waren Jon en Ygritte mijn favoriete koppel. Ik had de boeken al gelezen en ik wist dat het ging gebeuren, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik toch moest huilen. De scène is naar mijn mening overigens nog beter als in de boeken: in de boeken vindt Jon de stervende Ygritte, terwijl in de serie Ygritte Jon opzoekt. Wat ik daar erg mooi aan vind is dat het Ygritte emotioneel niet lukt om Jon neer te schieten en ze ook een beetje glimlacht voordat ze wordt neergeschoten. Ten slotte vind ik het acteerwerk van Rose Leslie en Kit Harington in deze scène geweldig.

Matthijs: Toen ik als laatste mijn hoogtepunt van seizoen 4 nog aan dit artikel moest toevoegen was het wel even nadenken. Het bevat immers al een hoop hoogtepunten en vind dan maar eens een nieuwe.. Maar hoe kon ik de dood van Joffrey nou zijn vergeten. Het is immers een scène waar vele fans een tijd naar uit hebben gekeken of danwel op gehoopt hadden.

http://youtu.be/XeZjmKGjx_M

De scène en het acteerwerk zitten uiteraard goed in elkaar en er wordt goed opgebouwd naar het moment waarop Joffrey vergiftigd wordt en sterft. Alle vernederingen van Tyrion voorafgaand aan dit moment maken het dat je Joffrey alleen nog maar meer dood wenst (als je niet al een hekel aan hem had). En als het dan eindelijk zover is voelt dat best goed. Al vertrekt er met het overlijden van Jack Gleeson’s personage wel een goede acteur uit de serie…

Wij zijn ook erg benieuwd wat jullie favoriete momenten uit Game of Thrones seizoen 4 waren. Laat ze hieronder achter in de reacties!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar