Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones seizoen 3 & 4

/
/

Behind the scenes of HBO's Game of ThronesEen tijdje terug plaatste ik een review van het eerste boek dat ons een kijkje gaf achter de schermen van Game of Thrones. Vandaag, 19 november, verschijnt in Nederland deel 2: “Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones seizoen 3 & 4”, geschreven door C. A. Taylor, een van de schrijvers van de serie. Taylor heeft zich gebogen over wat er allemaal precies (op de set) gebeurde tijdens de meest recente twee seizoen en heeft hier een mooie bundel van gemaakt, met interviews, foto’s en toelichtingen.

Het boek is gesplitst in acht delen, met daarnaast nog een algemeen deel. Deel een tot en met vier  gaan over seizoen 3 en deel vijf tot en met acht gaan over seizoen 4. In het algemene deel vooraan wordt geschreven over het proces dat voorafgaat aan een seizoen. Denk daarbij aan het schrijven, het plannen ervan en op zoek gaan naar locaties. Daarnaast wordt Ramin Djawadi geïnterviewd over de themamuziek met op de pagina’s daarna toelichting over de titelsequentie.

© HBO
© HBO

Als lezer ben je snel door de interessante details vooraan heen en dan kom je aan bij seizoen 3. Een aantal belangrijke thema’s spelen hierbij een rol. Zo wordt er gekeken naar wat er zich achter de Wall afspeelt, wat er bij Daenerys gebeurt en hoe de zaken in Westeros zelf ervoor staan. Niet onbelangrijk is het laatste deel van dit hoofdstuk: de Red Weddig. Indrukwekkende foto’s afkomstig van de set laten zien hoe de makers hun best gedaan hebben om deze schokkende scène zo goed mogelijk in beeld te krijgen. Daarnaast worden ook leuke feitjes besproken. Zo biecht George R.R. Martin op, dat hij eigenlijk op de achtergrond wilde sterven. Helaas kon hij tijdens de draaidagen niet weg van zijn werk..

Seizoen 4 staat nog wat verser in ons geheugen en het eerste deel gaat ook meteen over het ‘resetten van het spel’. House Tyrell en House Martell krijgen nu een belangrijke rol en er wordt ook geschreven over de koninklijke bruiloft. Daarna gaat Taylor in op de gebeurtenissen onderweg: House Bolton, Sansa en Littlefinger, Arya en de Hound en tot slot Brienne en Podrick. Daarna komen Daenerys en haar gevolg aan bod, waarbij ook een pagina weggelegd is voor Michiel Huisman als Daario Naharis. In het laatste deel verplaatsen we ons naar het noorden, waar ‘een hele andere oorlog’ bezig is. Er wordt erg diep ingegaan op de gedachtes achter de negende aflevering van seizoen 4: The Watchers on the Wall.

© HBO
© HBO

Het boek zelf is goed verzorgd, prachtige platen met mooie foto’s die veel duidelijkheid bieden over het verhaal en de opnames. Teksten bieden voldoende diepgang door middel van interessante interviews. Normaliter zou ik niet de ‘vertaalde versie’ aanraden bij een boek als dit, maar ik moet zeggen dat het me bij deze uitgave zeker niet tegenviel! “Achter de schermen van HBO’s Game of Thrones seizoen 3 & 4” is een must-read voor de Game of Thrones-fan die meer wil weten over het maken van deze geweldige serie.

Bestel het boek vandaag nog! Hier is de Nederlandse versie te vinden en hier de Engelse.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar