Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Algoritme voorspelt volgende 2 Game of Thrones boeken

/
/
Game of thrones boeken
De boeken

Kan je net als ik niet wachten op de volgende 2 Game of Thrones boeken? Dan biedt een nieuw algoritme waar de website Numrush vandaag over schrijft wellicht uitkomst.

Professor Richard Vale van de Universiteit van Canterbury en fan van de A Song of Ice and Fire serie heeft de boeken van Martin als onderwerp gekozen voor een onderzoek waarbij statistische analyse wordt gebruikt om fictie te voorspellen.

Wees niet bang, de uitkomst van zijn onderzoek is redelijk vrij van spoilers. Het algoritme dat Vale ontwikkelde voor zijn onderzoek gaat grotendeels uit van de manier waarop de boeken zijn geschreven. Zoals jullie weten wordt het verhaal in de boeken per hoofdstuk verteld vanuit het perspectief van een belangrijk personage. De wiskundige formule van Vale richt zich op het bepalen welke personages er in de laatste 2 boeken zullen voortkomen en niet zozeer wat zij in die boeken zullen meemaken.

Vale heeft zijn best heeft gedaan om Martin’s onvoorspelbaarheid te vangen in de formule, er is een overlevingskans op basis van ambiguïteit bijvoorbeeld, maar het blijft een slechts een experiment. Het onderzoek (PDF) is hier te bekijken, ik ben benieuwd wat jullie er van vinden.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

  1. Ziet er leuk uit, maar als een persoon dood gaat heb je natuurlijk zo goed als geen kans in boek 7.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar