Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Het mysterie rondom Arianne Martell

/
/
Arianne Martell, fanart van Magali Villeneuve
Arianne Martell, fanart van Magali Villeneuve

Het is na Comic Con vastgesteld dat Arianne Martell, de bastaarddochter van prins Doran Martell van Dorne, (nog) niet is gecast. Arianne Martell, ook wel het nichtje van prins Oberyn, is een grote schakel in het vierde boek en daarom nu al een groot gemis in de casting van seizoen vijf. Waarom? Omdat we in verschillende scènes in het boek ook eindelijk zien hoe het gaat met de dochter van Cersei Lannister: Myrcella Baratheon! Dus hoe nu verder? (DIT VERHAAL HEEFT KLEINE SPOILERS.)

Vierde boek: ‘A Feast of Crows’

A Feast of Crows is voor vele fans en critici het meest saaie boek, omdat George R. R. Martin nogal veel achtergrond ‘kwijt moest’. Hierdoor is de invalshoek rigoureus anders dan de andere boeken. Een kleine verklapper: voor het eerst lees je in dit boek bijzonder weinig over de Starks, maar juist veel over Dorne (waar prins Oberyn vandaan komt), de Iron Islands en de Lannisters in Kings’ Landing. Voor het eerst lees je het verhaal vanuit de invalshoek van Jamie en Cersei Lannister en begin je ineens zelfs sympathie voor hen te krijgen. Maar dat is een ander verhaal.

In het vierde boek lees je gelukkig ook veel over de avonturen van Arianne Martell en de Sand Snakes, (bastaard)dochters van prins Oberyn, die graag wraak willen hebben op de ‘moord’ van hun vader (SPOILER seizoen vier).

Stamboom van Martell
Stamboom van Martell

Wie is Arianne Martell?

Zoals ik al een beetje heb kunnen uitleggen is Arianne Martell de officiële dochter van prins Doran, de oudste broer van prins Oberyn. Ze is opgegroeid in de Water Gardens, net als bijna vele kinderen uit Dorne, en dus net als waar Myrcella opgroeit voor een klein gedeelte.

Net als alle Martells heeft ze een olijf-kleurige huid, volle lippen en donker haar, net als een sensuele danseres zoals je die kent uit het Midden-Oosten. Met sensueel is niets te weinig gezegd, want ze staat bekend in de boeken als een enorme seksbom. Een passievolle vrouw die vurig voor haar einddoel strijd: (SPOILER!) Myrcella aan de troon willen krijgen. Passievolle vrouwen als deze wil je toch niet uit de serie schrijven?

Als eerste dochter van de eerste prins van Dorne zou zij volgens de Dornse wetten recht moeten krijgen, na prins Doran, op de troon van Dorne. Er is echter één probleem: haar vader heeft prins Quentyn de troon al beloofd, haar jongere broer. In de wetten van de Zeven Koninkrijken zou hij ook het recht krijgen: van vader op zoon. Is dat wellicht een van de redenen waarom ze ‘onbelangrijk’ is geworden in de casting?

Waarom?

Arianne Martell, fanart door Brittmartin
Arianne Martell, fanart door Brittmartin

Drie redenen waarom ze gecast had moéten worden:
• Er zouden met haar veel seksscènes in de serie zitten (HBO houdt hier juist van, toch?);
• Een daadkrachtige vrouw met het recht om koningin te worden. Dat betekent een mooi spel voor Game of Thrones;
• Een prachtig samen- en tegenspel van haar en de Sand Snakes is absoluut onmisbaar in het boek;

Drie redenen waarom ze gemist kan worden:
• Ze heeft geen recht meer op de troon van Dorne;
• Haar rol (karakter) wordt wellicht min of meer overgenomen door een van de Sand Snakes;
• Speculatie: zal ze ook uit het boek geschreven worden?

Of zal er toch nog een kans bestaan dat ze wordt gecast, maar dat er nog geen goede kandidaat is gevonden?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

4 Comments

 1. (Spoilers ADWD of TWOW)
  Jullie missen het stuk waar Doran verteld tegen Arianne dat ze juist een sleutelfiguur is in zijn strategie waar hij gepland had om haar uit te huwelijken aan Viserys.
  ()
  Ik zal het jammer vinden als ze niet gecast wordt.

 2. En In wind of winter krijgt ze ook verhalen want ze gaat samen met Elia sand naar storms end om Ageon te ontmoeten. Ik hoop maar dat we soort van een verrasing krijgen in season 5 dat ze opeens in beeld komt 🙂

 3. Mogelijk spoilers: Arianne heeft wel degelijk recht op de troon van Dorne, maar in Doran’s oorspronkelijke plannen zou ze als echtgenote van Viserys koningin worden van heel Westeros, waardoor de troon van Dorne naar Quentyn zou gaan. Ik zou het heel vreemd vinden als haar karakter niet in de serie terecht zou komen.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar