Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

GRRM schrijft geen aflevering voor seizoen 5 en meer over The Winds of Winter

/
/
George R. R. Martin
George R. R. Martin

Tijdens de San Diego Comic-Con heeft George R.R. Martin verteld dat hij geen aflevering gaat schrijven voor Game of Thrones seizoen 5 omdat hij meer tijd vrij wil maken om aan zijn volgende boek, The Winds of Winter, te werken. Daarnaast geeft hij aan dat hij om die zelfde reden dit jaar geen bezoek aan de set zal brengen en geen extra events in zijn agenda zal opnemen. Goed nieuws voor iedereen die net als ik al een hele tijd op The Winds of Winter zit te wachten!

Jeyne Westerling

In een interview met Zap2It reageert Martin op een interessante opmerking die hij heeft gemaakt tijdens het panel. In die opmerking onthulde hij namelijk dat Robb Stark’s vrouw in de boeken, Jeyne Westerling, haar opwachting gaat maken in het proloog van The Winds of Winter… Niet als POV personage, maar dat maakt het niet minder interessant. Bekijk het interview hieronder:

Wat vinden jullie van het feit dat Martin geen aflevering gaat schrijven? Denken jullie dat dit bijdraagt aan het sneller verschijnen van The Winds of Winter? En wat vinden jullie van het nieuws over Jeyne Westerling? Ik lees het graag hieronder in de reacties!

Foto: Gage Skidmore [CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

4 Comments

 1. De afleveringen van Martin vond ik altijd wel de beste, dus dat is een gemis. Maar nu TWoW steeds dichterbij komt vind ik dit toch goed om te horen!

 2. Kortom, we krijgen een nieuwe King in the North die zijn vader gaat wreken. Jeyne was immers zwanger…

  Belangrijk om aan toe te voegen is dat Jeyne in de boeken niét op de Red Wedding aanwezig was.

  Of ben ik nu te voorbarig?

  • Dat Jeyne zwanger zou zijn in de boeken is nooit bevestigd. Het is slechts een theorie (en sommige mensen zetten kanttekeningen bij deze theorie)

 3. Het zou fijn zijn als het boek hierdoor volgend jaar uitkomt. Boek 4 en 5 eindigden met een heleboel cliffhangers en vragen en ik zou dus graag verder willen lezen (niet dat ik tot de mensen behoor die vinden dat hij sneller moet schrijven en geen leven meer mag hebben). Aan de andere kant is het dan wel weer jammer dat George daardoor geen aflevering schrijft, want die afleveringen waren namelijk vaak erg goed. Daarnaast vond ik het commentaar van hem bij ”zijn’ afleveringen altijd erg leuk (behalve seizoen 3, maar toen gaf hij helaas niet in zijn eentje commentaar). Maar ja, je kunt niet alles hebben. Dat van Jeyne is wel leuk nieuws. Het zou fijn zijn om te weten wat er met haar is gebeurd en of de verschillende theorieën kloppen.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar