Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

EpiCon Summer 2014

/
/
Verklede bezoekers
Verklede bezoekers

Afgelopen zaterdag brachten Henk en ik een bezoekje aan de zomer editie van EpiCon in de Brabanthallen in Den Bosch. In dit artikel kunnen jullie lezen wat wij ervan vonden.

Toen wij rond een uurtje of 11 binnen kwamen was het al best druk en liepen er een hoop verklede bezoekers rond. Er zaten een aantal Game of Thrones personages tussen, maar de meest opvallende verschijning vond ik Sauron en de 9 Nazgûl uit The Lord of The Rings. Dit was voor mij het eerste fantasy/gaming event wat ik bezocht, dus er ging een wereld voor mij open wat betreft cosplay.

De belangrijkste reden om EpiCon te bezoeken was voor mij de Game of Thrones wereld die daar door het bedrijf House of Wax was gecreëerd. Helaas moet ik zeggen dat dit me erg tegen viel. Het kampement zag er wel oké uit, maar verder kon je er niet zoveel. In het midden stond de ons wel bekende Iron Throne van HBO waarop je jezelf kon laten fotograferen en ook deze keer was dat weer een populaire attractie voor vele bezoekers van het event.

Het Game of Thrones kampement
Het Game of Thrones kampement
Een lange rij voor de Iron Throne
Een lange rij voor de Iron Throne

Naast het Game of Thrones kamp was de serie ook goed vertegenwoordigd op de diverse standjes waar je veel verschillende fan artikelen, stripboeken, posters en zelfs zwaarden kon kopen. Op de onderstaande foto’s kan je zien wat er zoal aangeboden werd.

Longclaw, het zwaard van Jon Snow
Longclaw, het zwaard van Jon Snow
Game of Thrones stripboeken
Game of Thrones stripboeken
Daenerys was er ook
Daenerys was er ook
Game of Thrones merchandise
Game of Thrones merchandise

Conclusie

Als GoT fan vond ik Gaming wat te prominent aanwezig en de Game of Thrones wereld wat beperkt, hier had ik meer van verwacht. Daarom vond ik EpiCon wat tegenvallen en had ik het na een uurtje wel gezien. Ben je naast fan van GoT ook een fanatiek gamer en/of opzoek naar leuke merchandise? Dan kan je je denk ik prima vermaken op EpiCon! Voor de lezers die op EpiCon geweest zijn, ik ben benieuwd wat jullie ervan vonden?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

6 Comments

 1. Ik kon helaas niet, want normaal hou ik wel van dat soort evenementen. Hopelijk volgende keer wel. 🙂

 2. Weet de schrijver van dit alles dat EpiCon dit keer voornamelijk was voor (en door) gamers en dat het dus, bij wat inleeswerk van tevoren, allang duidelijk was geweest dat gaming veel prominenter zou zijn dan Game of Thrones? En dat het kampement van House of Wax niet bedoeld was om iets te -doen- buiten een foto nemen op de Iron Throne, maar dat zij twee keer per dag een show gaven? Kritiek op bepaalde zaken is prima, maar de kritiek die hier gegeven wordt duidt een beetje op slordigheid en gebrek aan voorbereidend werk…

  • Wat vond jij er van Ramona? Ik kan er weinig van zeggen want ik was er niet.

   • Ik vond het leuk, maar geef eerlijk toe dat dat echt alleen was omdat ik leuke mensen om me heen had en we toevallig tegenover het Game of Thrones dorp stonden. Ik heb het als promoter van Dark Dragon Books erg naar mijn zin gehad, maar als bezoeker zou het een grote teleurstelling geweest zijn, gok ik zo.

 3. Oorspronkelijk was het één groot evenement, voor de fantasyfans, de
  SF-mensen, de Horrormensen, de gamers (en de cosplayers van dat alles).
  Het is nu ‘een beetje ongelukkig’ opgeknipt in een evenement met vooral
  games in de zomer en een evenement met vooral de rest in de winter. Het
  lijkt mij ook leuker als het GoT-gebeuren bij het winter-event staat,
  maar dat valt jammer genoeg samen met de Midwinterfair.

 4. ben er geweest, en had er inderdaad meer van verwacht… LOL en Eplaza namen erg veel plek in, en dat dan voor 1 zaaltje… Merchandise had meer mogen zijn… Hopelijk doen ze het in december beter..

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar