Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

De kostuums uit Game of Thrones

/
/

De kostuums van ontwerpster Michele Clapton zorgen er mede voor dat je meegezogen wordt in de wereld van Game of Thrones. In 2012 heeft ze een Emmy gewonnen in de categorie best costume design voor seizoen 2. Dit jaar is ze wederom genomineerd voor de kostuums uit seizoen 4.

Michele Clapton
Michele Clapton in een video over de kostuums in seizoen 4

Michele Clapton haalt haar inspiratie uit het kijken naar mensen in verschillende landen, tijden en de daarbij behorende kleuren en stoffen die daar beschikbaar zijn/waren. Ze houdt rekening met de verschillende doelen van kleding, om jezelf warm te houden, je te beschermen, maar ook de afkomst van een personage. In het noorden wordt voornamelijk bont gedragen, om de mensen warm te houden, maar ook omdat er maar weinig andere materialen beschikbaar zijn. Michele zorgt voor kleine details in de kleding, zodat je elke keer weer iets nieuws tegenkomt, iets wat je eerder nog niet gezien hebt. Zoals de bruidsjurk van Sansa. De kralen die overal de gehele jurk heenlopen, staan voor de weg die Sansa moet afleggen. Daarnaast zijn de wapens van de families erin verwerkt, de Direwolfs van de Starks, de vissen voor Tully en haar nieuwe familie de Lannister leeuw.

Details op de trouwjurk van Sansa
Details op de trouwjurk van Sansa
Details op de trouwjurk van Sansa
Details op de trouwjurk van Sansa

De acteurs zijn ook vol lof over de kostuums, ook al zitten de kostuums niet altijd fijn. Sommige zijn erg zwaar, erg koud of juist weer veel te warm. Michiel Huisman vertelde bijvoorbeeld dat hij steeds ijsblokjes in zijn kostuum bleef gooien.

Michele Clapton werkt samen met Michele Carragher aan de kostuums. Carragher is een borduurster en zorgt voor de details op de kleding. Zij gebruikt verschillende technieken, zoals het bevestigen van kralen en smocking. Al haar creaties zijn met de hand gemaakt en ze heeft meegewerkt aan bijvoorbeeld de trouwjurk van Sansa, de kleding van Cersei en Daenerys.

In seizoen 3 is Daenerys voornamelijk te zien in de blauwe Astapor jurk. Echter wat veel mensen niet weten is dat ze 3 verschillende jurken draagt die erg op elkaar lijken. Hoe verder de tijd verstrijkt, hoe sterker Daenerys wordt en hoe zwaarder en meer details de jurk krijgt. Haar eerste jurk is erg simpel, het bestaat uit een paar drakenschubben verwerkt op haar schouders. In haar tweede jurk wordt er verder naar beneden gewerkt. In haar laatste jurk zijn ook kralen toegevoegd en zijn de drakenschubben verder over haar jurk verdeeld. In seizoen 4 is deze jurk wederom te zien, nu weer met meer decoratie en begint de jurk meer bij een vorstin te passen.

De eerste jurk van Daenerys
De eerste jurk van Daenerys
De tweede jurk van Daenerys
De tweede jurk van Daenerys
De derde jurk van Daenerys
De derde jurk van Daenerys

Ook over de kleding van de mannen wordt goed nagedacht. In de harnassen zijn de details verwerkt van het familie wapen, zoals de leeuw op de schouder bij Tyrion Lannister. Een harnas zorgt er vaak voor dat je goed beschermt bent, maar ook minder snel kunt bewegen. Voor het maken van het kostuum voor Oberyn voor het gevecht tussen the Mountain and the Red Viper, moest het bescherming bieden, maar hij moest voornamelijk soepel kunnen bewegen als een slang.

Oberyn Martell vs The Mountain
Oberyn Martell vs The Mountain

Voor mij is een van de pronkstukken van afgelopen seizoen de trouwjurk van Margaery. Michele Clapton wilde een klassiek jurk maken, maar de rozen waren niet bedoeld om mooi te zijn, maar juist gevaarlijk. Het maken van de jurk heeft ongeveer 6 weken geduurd. Alle rozen moest gerold worden en daarna erop genaaid, de stelen zijn gemaakt van een zilverkleurig koord, daarnaast zijn alle doorns handgemaakt van een combinatie van leer en glas, de bladeren zijn ook gemaakt van zilver gespoten leer.

Details op trouwjurk van Margaery
Details op trouwjurk van Margaery (links en rechts)

Wat vonden jullie het mooiste kostuum van afgelopen seizoen?

Foto’s via michelecarragherembroidery.com

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

  1. Ik vind het altijd jammer dat bepaalde kledingstukken niet langer in beeld zijn. De meesten zijn zo prachtig en vol kleine details!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar