Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Hemelse Michiel Huisman als Daario Naharis

/
/
Michiel Huisman als Daario Naharis
Michiel Huisman als Daario Naharis

Wie mag de knappe, gespierde, stoere, nonchalante, hemelse Michiel Huisman nu niet? Vast veel mensen, maar sinds zijn intrede bij Game of Thrones hebben de fans van deze serie, zoals wij, hem massaal in de armen gesloten. Het gaat zo ver dat zelfs de Playgirl in Amerika hem graag wil fotograferen. Aangezien we een grote overload aan informatie over Michiel Huisman binnen krijgen, en we hem nog steeds niet mogen interviewen, maken we, op Hemelvaartsdag, een verfijnde analyse over dit hemelse stukje Hollandse glorie in Game of Thrones.

Daario Naharis

Alhoewel we nog steeds niet weten waarom de vorige Daario Naharis is gestopt, zijn we ontzettend blij dat Michiel Huisman hem goed vervangt. Michiel heeft het stoere en flamboyante karakter erg goed in zijn vel zitten, maar er zijn wel grote verschillen tussen de rol in het boek en in de serie.

Daario wordt in de boeken beschreven als een flamboyante man met veel passie voor oorlog en vrouwen. Hij heeft een gladde huid, blauw haar, een blauwe baard in drie stukken ‘gestyled’ en een blauwe snor met een goud puntje. Daarnaast heeft hij een gouden tand en kleedt hij zich met felle kleuren en expressieve accessoires. Dit klinkt toch totaal niet als de Daario die we kennen in de serie? In de serie is hij ietwat soberder dan in de boeken.

In de serie heeft Ed Skrein, die de rol als Daario is begonnen, maar niet heeft afgemaakt, de passievolle karakter wel goed uitgevoerd. Dit komt natuurlijk ook door de scène dat hij Daenerys vertelt dat hij de andere bevelhebbers van de Second Sons heeft vermoord en daarna met haar naar bed gaat. (Althans dat denken we.) Ja, hij kwam ook over als een man met veel passie voor zijn werk en in de liefde, maar zo expressief als het karakter in het boek? Nee, dat niet. Ed Skrein is officieel gestopt vanwege een hoofdrol in Transporter 4, maar er bestaan ook andere theorieën.

Nu Michiel Huisman als Daario. Ik vind Daario, gespeeld door Michiel Huisman, nu meer overkomen als een wanhopig jongetje dat maar al te graag erkenning wil krijgen van Daenerys waar hij hopeloos verliefd op is dan een echte man. Hij is veel meer speels in dit seizoen dan hoe Ed Skrein hem ooit vertaalde. Natuurlijk zijn het leuke scènes als Daenerys hem voor gek zet, maar het is absoluut niet hoe hij Daario zou moeten vertolken. Van mij had Michiel best statiger mogen overkomen, als een man die met veel passie en macht de vrouw verovert, waar Daenerys hopeloos verliefd op is. Of komt dat nog…? Nu komt helaas nog het tegengestelde over.

Waarom is Michiel goed voor deze rol?

Ik zeg het eerlijk, ik heb hem tot nu toe nog niet veel lof gegeven. Eerlijk zal ik dan ook bekennen dat dit natuurlijk meer het werk is van de regisseurs dan Michiel Huisman zelf. De regisseurs beslissen immers hoe het karakter wordt neergezet in de serie. Ondanks het blauwe haar en de extravagante kledingstijl die Daario in de boeken heeft, lijkt Michiel Huisman toch meer op Daario dan Ed Skrein dit heeft gedaan. (Zie bijvoorbeeld al het artwork. Lijkt sprekend op Michiel, toch?)

Daario Naharis in artwork van Sardag ©
Daario Naharis in artwork van Sardag ©

De 31-jarige Britse Ed Skrein heeft namelijk iets meer vrouwelijks over zich heen; een rond gezicht, krullend lang haar en een babyhuidje om jaloers op te zijn. Michiel Huisman, de 32-jarige Hollander, brengt meer testosteron in dit karakter die graag zijn pik achterna gaat door alle mogelijke trucjes bij haar te kunnen proberen. (Dat bedoel ik dus positief.) En dan… Wanneer hij even zijn lichaam laat zien, voelde Daenerys zich weer een puber waar de hormonen in het rond vlogen. Alhoewel de vertolking van de rol minder goed wordt uitgevoerd, o.a. door de regisseurs, bevalt het uiterlijk, de brede schouders en stoere man met de baard, veel beter dan Ed Skrein.

Welke vrouw heeft niet even gezwijmeld wanneer je zijn blote gespierde bast even hebt gezien? Juist ja.

Michiel Huisman en Game of Thrones

Hoe is Michiel Huisman toch opgepikt voor Game of Thrones? Michiel Huisman is al lang niet meer het lekkertje die alleen bekend is van Costa!, Volle Maan, Phileine Zegt Sorry en De Co-assistent. Na deze rollen is hij namelijk naar de noorderzon vertrokken, Amerika dus, om meer uit zijn carrière te halen. Iets wat veel Hollandse, nuchtere, acteurs niet doen. Slechts enkele, zoals Rutger Hauer, Jeroen Krabbé en Famke Janssen breken door in Hollywood. Carice van Houten is natuurlijk ook doorgebroken in Amerika, maar zij is nooit verhuisd om het geluk elders te vinden. Gelukkig kunnen we Michiel Huisman daar dus bij dat rijtje toevoegen.

Michiel Huisman is opgepikt door de seriemakers, omdat hij in de Verenigde Staten al bekend is geworden door World War Z (een bescheiden rolletje), Orphan Black (serie), Nashville en Treme. HBO heeft voor Game of Thrones al eerder gewerkt met deze Hollandse acteur, namelijk in de HBO-serie Treme in 2010. Daarin speelt hij een Amsterdammer die droomt om in New Orleans als straatmuzikant door het leven te gaan.

Vanwege een positieve ervaring met Michiel in deze HBO-serie is hij daarom gevraagd om auditie te doen voor Game of Thrones. In een interview met The Daily Beast vertelt Michiel Huisman dat hij eerst niet wist voor welke rol hij auditie moest doen. Hij had al wel het gevoel dat dit een bekend karakter in de serie was en dat gevoel had hij goed. “Ze (Dan en David, regisseurs) vertelden me om in gedachte te houden wat het karakter al allemaal heeft meegemaakt, (…) maar van daaruit mag ik ermee doen wat ik wil en mijn eigen interpretatie aan de rol geven.’

In tegenstelling tot Carice van Houten heeft Michiel Huisman al wel de serie gevolgd. Ok, er was nog maar één seizoen voordat Carice begon, maar Michiel Huisman komt in ieder geval al wel veel enthousiaster over. Michiel Huisman vertelt in een ander interview dat hij de serie al heeft gevolgd, maar dat hij ook een paar afleveringen heeft gemist. Omdat hij zich goed wilde voorbereiden op de rol is hij echter begonnen met een schone lei door de drie seizoenen in zijn geheel terug te kijken. Dit betekent dat Michiel Huisman dus wél erg geïnteresseerd is in de serie en om hierin te spelen. Althans, dat concluderen wij vanuit de interviews.

En de reacties op Michiel Huismans intrede bij Game of Thrones zijn zo positief dat ook anderen geïnteresseerd zijn in hem. Game of Thrones heeft de deur geopend naar een nog grotere carrière in Hollywood. Hij speelt namelijk binnenkort in de film Wild met een ondersteunende rol bij Reese Witherspoon én hij krijgt de hoofdrol in Adaline waar Harrison Ford zijn vader speelt. Allebei de films zijn nog in pre-productie, maar het zegt maar eens hoe ver deze Hollandse jongen al is gekomen. Oh ja, en hij speelt ook in seizoen 5 van Game of Thrones!

Michiel Huisman in de derde aflevering van het derde seizoen Game of Thrones.
Michiel Huisman in de derde aflevering van het vierde seizoen Game of Thrones.

De geschikte Daario?

Ja. Alhoewel Daario heel anders wordt vertolkt dan in de boeken is Michiel Huisman een hele goede vervanger van Ed Skrein. Hij heeft mannelijkheid gebracht in zijn rol in tegenstelling tot de vrouwelijkheid en het gladde huidje van Ed Skrein. Daario heeft nu tenminste een baard!

Hij is nog steeds flamboyant en passievol als Daario is in de boeken, alleen zou hij nog iets statiger zijn rol mogen uitvoeren. Vanwege zijn ervaring met HBO-series heeft hij deze rol ‘makkelijk’ kunnen krijgen en heeft hij eindelijk een grote doorbraak in Hollywood. Zijn toekomst ziet er daarom nu al rooskleurig uit met rollen in films met Rees Witherspoon en Harrison Ford. Een dikke pluim voor deze Hollandse acteur!

P.S. Als je dit leest, Michiel Huisman, mag je gerust eens met ons mailen!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

  1. Ed Skrein kreeg de hoofdrol in Transporter, vandaar dat hij niet verder kon met Game of Thrones.
    Persoonlijk vind ik Michiel Huisman beter passen. Hij past in ieder geval veel beter bij wat ik had bedacht bij Daario. (Zijn blauwe haar en gouden gewaden terzijde)

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar