Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een bijzondere theorie over de recasting van Daario Naharis

/
/

Zoals sommige van jullie wellicht zullen weten bestaan er veel theorieën over diverse personages uit Game of Thrones. De ene theorie is geloofwaardiger dan de ander, maar toch zijn ze vaak erg leuk om te lezen.

Michiel Huisman als Daario Naharis
Michiel Huisman als Daario Naharis

Een paar weken terug kwam ik een theorie tegen die niet tot de meest geloofwaardige behoort maar ik wilde hem toch even met jullie delen. Het is een theorie over de recasting van Daario Naharis. In seizoen 3 maken we voor het eerst kennis met Daario, hij wordt dan gespeeld door Ed Skrein. Voor seizoen 4 is hij opnieuw gecast en wordt hij gespeeld de Nederlandse Michiel Huisman.

Het zal de lezers van de boeken opgevallen zijn dat beide Daario’s er niet zo uitzien als beschreven in de boeken: blauw haar en een blauwe baard. Michiel Huisman zei hierover dat hij denkt dat een blauwe baart nooit serieus is overwogen voor de TV serie (lees hier meer).

Ed Skrein als Daario Naharis
Ed Skrein als Daario Naharis

Maar wat is dan de reden dat Daario opnieuw is gecast? Is het omdat Ed Skrein de hoofdrol heeft weten te bemachtigen in Transporter 4? Of is er een andere reden? De theorie die ik met jullie wil delen suggereert een andere reden…

De theorie is dat Daario eigenlijk iemand in vermomming is, iemand die we al eerder hebben ontmoet. Het is niet zo idioot als het klinkt, in de boeken is het immers al eerder gebeurd. In tegenstelling tot in de serie duurt het in de boeken een hele tijd voordat Ser Barristan Selmy zijn ware identiteit prijsgeeft. Onder de schuilnaam “Arstan Whitebeard” en achter een witte baard verhult hij het feit dat hij eigenlijk een voormalig ridder van de King’s Guard is.

Het simpelweg laten staan van een baard als vermomming had in de serie nooit gewerkt, daarom denk ik dat het daar achterwegen is gelaten. Terug naar Daario, zou hij zijn ware identiteit verborgen kunnen houden om dicht bij Danny te komen?

Het zou kunnen, maar aan de andere kant zou het wel een heel groot toeval zijn als twee mensen in de dienst van Danny hun ware identiteit en bedoelingen voor haar proberen te verbergen.

Wat zou de ware identiteit van Daario kunnen zijn? De onwaarschijnlijke theorie suggereert dat hij eigenlijk Benjen Stark (de broer van Eddard Stark) is, een ranger van The Night’s Watch die in het eerste seizoen van de serie verdween. In de serie werd hij gespeeld door Joseph Mawle.

Joseph Mawle als Benjen Stark
Joseph Mawle als Benjen Stark

De theorie suggereert dat Benioff en Weis pas sinds kort weten hoe het verhaal gaat eindigen (zie hun meeting met GRRM) en daarom Daario opnieuw hebben gecast. Michiel Huisman lijkt immers meer op een Stark.

Nu zijn er meer voor de hand liggen de theorieën over de verdwijning van Benjen, maar waar iedereen het wel over eens is is dat we het laatste nog niet van hem hebben gehoord.

Persoonlijk lijkt me dit een erg onwaarschijnlijke theorie, maar desalniettemin leuk om te lezen!

Wat denken jullie van dit verhaal? Zou het kunnen zijn dat Daario eigenlijk Benjen is? En zo ja, wat doet hij in hemelsnaam in Essos bij Danny? Ik lees graag in de reacties wat jullie hiervan denken!

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

5 Comments

 1. Alsjeblieft zeg, hier een heel bericht aan besteden?

  Dit is een crackpot die op de ASOIAF forums is genoemd, simpelweg omdat ze zich vervelen daar en constant met alle mogelijke theorieën komen om het wachten op TWoW iets dragelijker te maken.
  Vervolgens is het opgepikt door (als ik mij niet vergis) Vanity Fair die al nauwelijks verstand hebben van de serie, laat staan de boeken. En nu dus ook hier…
  Seriously, de Jamie+Cersei zijn eigenlijk Targaryens theorie klinkt nog aannemelijker.

  Huisman is gewoon duidelijk de betere acteur en Skrein had andere verplichtingen (Transformers denk ik?).

  Benjen gaat ongetwijfeld nog een rol spelen, mogelijk zelfs in het verhaal van Dany, maar pas wanneer Dany arriveert bij the Wall.
  Starks horen in het noorden en de Night’s Watch Oath is voor eeuwig.

  • -Sorry, Skrein zit idd in Transporter 4, over dat stuk heen gelezen-

   Overigens zou het blauwe haar waarschijnlijk niet hebben gewerkt in de show.

 2. Het briljante aan GOT is dat alle theorieën mogelijk zijn. Denk maar aan het ware bloed van Snow, dus waardeloos of niet..wel weer éen die de radartjes laten draaien

 3. Inmiddels heb ik geleerd njet te snel te oordelen als het om asoiaf gaat.. Voor je het weet gebeurd er weer iets compleet onverwachts..

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar