Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Welcome back in Westeros

/
/
Two Swords
Het maken van twee zwaarden in de openingsscène

Na twee hectische dagen waarin ik twee keer naar Amsterdam ben geweest, een keer voor de première van seizoen 4 en een keer voor een uitzending van De Wereld Draait Door, waarover je snel meer kan lezen, ben ik nu toe aan de eerste review van dit seizoen. De eerste aflevering, getiteld Two Swords, was naar mijn mening erg goed en ik neem hem dan ook graag met jullie door. Let wel op spoilers als je de aflevering nog niet gezien hebt, want die staan ongetwijfeld in dit artikel. Heb je na het lezen iets toe te voegen, of wil je ergens op reageren? Doe dat dan gerust!

Michiel Huisman als Daario Naharis

In deze aflevering maakte onze Nederlandse Michiel Huisman zijn debuut in Game of Thrones. Ik vond het in het begin even wennen, een nieuwe Daario, maar het viel me zeker niet tegen! De charmeur van Daenerys nam zijn rol goed op zich en zijn Engels klinkt ook prima. Ik denk dat wij hier als fans erg tevreden over kunnen zijn.

Daarnaast moet ik ook even vermelden dat de draken van Daenerys een stuk groter en gewelddadiger geworden zijn, wat ik zelf een positieve verandering vind. Ik heb al meerder mensen gehoord die daar anders over denken, maar hoe vond jij ze?

Daario Naharis en Daenerys Targaryen
Daario Naharis en Daenerys Targaryen

Jaime, Cersei en hun geweldige scène

Jaime Lannister is inmiddels ook weer terug in King’s Landing en heeft van Tywin, zijn vader, een zwaard van Valyrisch staal gekregen, afkomstig uit het zwaard van Ned Stark, Ice. Hij heeft zijn lange haar afgeknipt, zijn baard eraf geschoren en van Cersei kreeg hij een nieuwe gouden hand. Aardig, zou je denken, maar Cersei was toch niet erg blij met zijn terugkomst. Zoals jullie je ongetwijfeld konden herinneren was Jaime uit de hoofdstad gevlucht na het gevecht met Ned Stark, in aflevering 6 van seizoen 1, en dit werd hem niet in dank afgenomen.

Dit zorgde echter wel voor een mooie botsing tussen hem en zijn zus. Dat Cersei eens volmondig vertelde dat dat haar zo dwars zat, had ik niet verwacht en zeker daarom vond ik het erg leuk. Jaime, die die reactie natuurlijk niet verwacht had, reageerde precies zoals het hoorde. Dit was een prima staaltje acteerwerk!

Een Martell in King’s Landing

Hetgeen waar ik het meest naar uitzag deze aflevering was de komst van Oberyn Martell, als gast voor de koninklijke bruiloft. Zijn personage is mijn favoriet in de boeken en ik moet zeggen dat ik Pedro Pascal geweldig gecast vind. De eerste ontmoeting met hem was in een bordeel, waar hij meteen ruzie zocht met Lannisters. Het commentaar dat Tyrion al over hem gegeven had paste hier perfect bij waardoor de scène na de binnenkomst van de dwerg een komisch tintje kreeg.

Ik verheug me in ieder geval op de acties van Prins Oberyn in de rest van het seizoen. Zijn aankomst laat meteen zien hoe de makers van de show het karakter geïnterpreteerd hebben en gelukkig past dat ook bij mijn beeld van hem. Ik heb er zin in!

Arya ontmoet een oude vriend..

Arya in actie
Arya in actie

De mensen die de boeken gelezen hadden konden zich wellicht de scène herinneren waarin Arya met the Hound in een herberg the Tickler, de martelaar uit Harrenhal, vermoordt. Sommigen lezers waren bang dat deze scène er niet meer in zou zitten aangezien the Tickler in de serie al overleden is, maar gelukkig zat deze spectaculaire vechtscène er wel in en in plaats van the Tickler was Polliver het slachtoffer.

Persoonlijk vond ik het verschil van personage niet storend. De scène bevatte actie en de kijker kreeg te maken met een nieuwe (badass) Arya, een die mij persoonlijk wel bevalt. Een heel sterk punt in de scène vond ik de blik van Polliver toen hij de jonge Stark herkende. Daarnaast waren de vechtkunsten van the Hound natuurlijk ook een hoogtepunt.

Op naar de koninklijke bruiloft!

En dit was het al weer voor deze week. Ik heb zelf erg van de aflevering genoten, die naar mijn mening meer humor bevatte dan normaal. Natuurlijk was dit nog maar de opstap naar het veelbesproken vierde seizoen en volgende week is het meteen een groot feest bij de bruiloft van the lion and the rose. Wat was jouw favoriete scène uit deze aflevering? En kijk jij ook zo uit naar volgende week?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

6 Comments

 1. Wat ik voornamelijk mooi vond aan deze aflevering was de aller eerste scene. Tywin die de Valyrisch zwaard van de Starks (Ice) laat omsmelten in 2 nieuwe zwaarden voor zijn eigen familie. En daarna ook de holster waar Ice in heeft gezeten wat gemaakt is van wolfsvacht in het vuur gooit waardoor je de wolf ziet vergaan tot as. En dan de laatste scene waar Arya haar zwaard Needle weer terug pakt, waardoor een zwaard van de Starks weer terug is in de handen van een Stark.

  Daarnaast merk je nu heel erg dat dit post red wedding is. De oorlog is voorbij. Stannis is verslagen en gaat nu zelfs naar de muur om in een andere oorlog te vechten. De Starks hebben hun oorlog verloren van de Lannisters. Dany is voornamelijk bezig slaven te bevrijden in Essos en heeft nog niet echt de wil om naar Westeros te gaan. De War for the Ironthrone is dus een beetje in rustigere vaarwaters terecht gekomen. Betekend niet dat er nog genoeg te vechten valt. Stannis en de Nightwatch tegen de Wildlings en de White Walkers en hun Wights. Het Noorden tegen de Ironborns. Dany tegen de steden waar ze slaven houden.

 2. Leuk je gisteren in DWDD te zien, samen met de twee dames! Ik lees in je commentaar ook wel een beetje het commentaar van Beau Erven Van Dorens die het acteren van Cersie en Jaime ook subliem vond.
  Ik vond de introductie van Oberyn het hoogtepunt van de eerste aflevering, vooral kippenvel bij de reactie van hem (en door zijn gezichtsuitdrukking) toen hij Rains of Castamere hoorde zingen in het bordeel door die Lannister hoerenlopers. Hopelijk lost hij snel zijn schuld af bij ze 😉

 3. Ik heb de boeken bewust niet gelezen, maar ook ik ben helemaal weg van de nieuwe personage Oberyn. Elegant, scherp, wreed, intelligent, knap..Perfecte aanvulling voor de Lannisters. Ik vrees misschien wel 2 gelijken tegen elkaar. Ook de ontmoeting van Margaery en Brienne, brienne en jaimy en de harde confronterende waarheid die Snow sprak terwijl zijn executie boven zijn hoofd hing.

  • Ga zeker de boeken lezen, want daar beleef je het nog intenser.
   De red wedding vond ik in het boek nog heftiger. Zo zijn er veel scenes waarvan ik blij ben dat ik eerst het boek heb gelezen.

   • Absoluut! Want boek 1 heb ik wél gelezen na het zien van seizoen 1. Het boek maakt het zoveel intenser, mooier en duidelijker (alleen al de wasscene van Daenarys in het boek..en haar eind hoofstuk) Maar…daardoor ga je wel vergelijken. Ik heb besloten om daarna de series te kijken en te stoppen met de boeken. Simpelweg omdat ik hierdoor de red wedding en onthoofding van Stark dus niet zag aankomen. Die TV-momenten is wat voor mij Game of Thrones maakt. Los daarvan merk ik dat ik veel lijntjes in de serie niet volg omdat ze niet gedetailleerd genoeg zijn opgebouwd, daarom lees ik wel alle spoilers en ja ook Wikipedia pluis ik uit. Dus ik verheug mij op de PW, maar weet niet precies hoe en wat. Ik denk dat je als boeklezer nooit zal weten hoe het voelt om bv de red wedding onverwachts te zien op scherm 😉 Maar ook dat alle TVkijkers héel véel meer missen door de boeken te laten voor wat het is. Misschien… Als de serie afgelopen is.

 4. Zeer sterke seizoensopener, die zowel voor boeklezers als niet boeklezers zeer interessant was. Als wel boeklezer vond ik de kleine verwijzingen (bijv. het Witte Boek, Arthur Dayne & Duncan the Tall) heel tof. Introducties aan Oberyn&Ellaria, maar ook de Thenns, lieten een duidelijke indruk achter. Als groot Arya fan was de scene in de herberg uiteraard een genot om te zien, vooral de mix tussen het hoofdstuk met The Tickler en (Winds of Winter spoilers!!: het hoofdstuk Mercy).

  Als acteur vond ik Huisman zeer overtuigend… als personage vond ik de nieuwe Daario echter de plank misslaan. Zijn uiterlijk was niet onderscheidend genoeg en hij was veel te charmant. Ed Skrein was misschien niet de meest overtuigende acteur, maar die grijns van hem liet Daario wel opvallen. Het doel van Daario moet juist zijn dat hij Dany ongemakelijk maakt en er voor zorgt dat je haar keuze om interesse in hem te tonen in twijfel trekt, met nieuwe Daario zal dit gevoel niet aanwezig zijn.

  Al met al een sterke aflevering, maar met betwistbare punten.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar