Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

“Kill the Masters”

/
/

Kill the MastersErgens in een steegje van de grote slavenstad Meereen staat na de aankomst van Daenerys ‘Stormborn’ Targaryen “Kill the Masters” met bloed op een muur geschreven. Is dit een teken van de slaven die in opstand komen? Ja, en dat allemaal nog maar in de eerste scène van aflevering 4, Oathkeeper. Ik denk dat de kijkers die de vorige aflevering wat minder vonden, tevredener zullen zijn over deze. Ik ben dat in ieder geval wel en neem wederom graag weer de aflevering met jullie door. Let, voordat je verder leest, wel even op spoilers als je de aflevering nog niet gezien hebt.

Onrust in de hoofdstad

Inmiddels is Joffrey alweer een tijdje dood, maar in King’s Landing zijn ze nog steeds bezig met de gevolgen van zijn overlijden. Op aanbevelen van Bronn gaat Jaime naar de gevangen Tyrion toe, omdat hij bevestigd wil krijgen dat Tyrion onschuldig is. Als Jaime aan Cersei vertelt dat hij denkt dat hun kleine broertje niet schuldig is aan de moord, bevalt haar dat niet. Ze vroeg aan hem of hij Sansa Stark voor haar wilde vinden en vermoorden en dat idee vond hij weer niks.

Het gevest van Oathkeeper, getoond op the Exhibition dit jaar
Het gevest van Oathkeeper, getoond op the Exhibition

Uiteindelijk gaat Jaime naar Brienne. Hij wil dat de Maagd van Tarth op zoek gaat naar het meisje Stark, om haar vervolgens naar een veilige plek te brengen. Ze krijgt een nieuw harnas en Jaime’s zwaard van Valyrisch staal, dat ze Oathkeeper (Eedhouder) noemt. Daarnaast mag ze Podrick Payn als haar schildknaap aannemen. Ik vind het leuk opgelost dat zij zo bij Podrick terecht komt. De gevechten tussen Bronn en Jaime betekenen nu ook meer. Het afscheid van Brienne en the Kingslayer is erg ontroerend. De twee die het nooit verwacht hadden, betekenen ineens heel veel voor elkaar.

En Sansa? Zij is met Littlefinger op weg naar the Vale, naar haar tante Lysa. Langzaam wordt het in hun gesprek duidelijk dat Littlefinger samen met de Queen of Thorns, Olenna Tyrell schuldig is aan de moord op Joffrey. Nog hiervoor vertelt Littlefinger over zijn motieven. Delen van de tekst komen letterlijk uit de boeken, de rest is erbij geschreven. Toch vind ik dit een mooi, logisch geheel. Ook laat de scène duidelijk zien wat Petyr Baelish wil, namelijk alles. En Olenna gaat gewoon door met haar plannen. Zo vertelt ze Margeary dat ze zo snel mogelijk bij Tommen langst moet gaan om hem voor haar te winnen. Wat ze later in de aflevering dan ook doet.

Winter is Coming                                                                    

Jon Snow heeft besloten om nieuwe rekruten in Castle Black te leren vechten, tot grote onvrede van Alliser Thorne. Janos Slynt spoort de vervangende Lord Commander aan, om Jon naar achter de Muur te sturen, zodat hij de verraders in Crasters Keep gevangen kan gaan nemen, of kan gaan vermoorden. Helaas zijn er naar zijn mening uiteindelijk te veel Crows die vrijwillig met Jon mee willen, waaronder Locke, die we kennen uit seizoen 3 en nu terug te vinden is bij de Watch.

Bij de oude hut van Craster vieren de ex-leden van de Night’s Watch feest. Ze hebben vrouwen, eten en drinken waar ze ook zeker gebruik van maken. Als een jongen, het laatste kind van Craster, geboren wordt, heeft Rast de twijfelachtige eer om hem naar buiten te brengen zodat een White Walker hem kan komen halen. Op dat moment zijn ook Bran, Jojen, Meera en Hodor in de buurt. Bran wil, in gedaante van zijn wolf Summer, gaan kijken wat er aan de hand is. Summer ziet Ghost, de direwolf van Jon, in een hok zitten en komt daarna zelf in een val terecht.

De volgende dag gaat de groep bij de hut kijken. Ze worden echter gevangengenomen en Bran vertelt wie hij is zodra Jojen een van zijn aanvallen krijgt. Zo te zien zitten ze een beetje in een hachelijke situatie. Hodor is buiten vastgeketend en wordt door mannen met speren gepest. Iedereen moet wel medelijden hebben met die vriendelijke reus..

De White Walker die de baby aanraakte
De White Walker die de baby aanraakte

In de laatste scène zien we de White Walker naar een grootse mysterieuze berg gaan met de baby. Daar legt hij het kind op een soort altaar, waarna een andere Walker hem de beruchte blauwe ogen geeft, door hem enkel aan te raken. Dit was een stukje fantasy waar denk ik niet iedereen van houdt, maar wat ik persoonlijk wel heel erg vet vond. Komt de winter nu een keer écht naar Westeros?

Daenerys in Meereen

Momenteel wappert een Targaryen-vlag op de grote, mythologische harpij van Meereen. Daenerys Targaryen heeft de stad veroverd en wie weet welke plannen ze daar nog meer heeft. Ongetwijfeld zullen we daar in de volgende afleveringen achter komen. Hopelijk zien we dan ook weer meer van de draken, want na drie afleveringen zonder hen wil ik ze toch wel weer rond zien vliegen. Wie weet volgende week, als we kunnen kijken naar First of his Name.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

    • Klopt! Best veel uit deze aflevering gaat niet volgens de boeken. Zo bestaat Locke daar niet als personage en Jon gaat ook niet nogmaals naarCrasters Keep. De ontmoeting van Brienne en Pod is daar ook anders.

      • Locke wordt in aflevering 2 door Lord Bolton naar de wall gestuurd om wat aan Jon Snow te doen.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar