Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

De Elf Fantasy Fair 2014

/
/

Dit jaar van 19 tot 21 april was het weer zo ver. Tijd om alle kostuums en cosplay af te stoffen en uit de kast te halen want heel fantasy lovend Nederland (én Duitsland, én Engeland) verzamelde zich op het terrein van kasteel ter Haar in Haarzuilens te Utrecht.

Daenerys en Kahl Drogo
Daenerys en Kahl Drogo

Voor mij was het de eerste keer, maar gelukkig voor mijn vrienden niet. (ik zeg gelukkig, want anders zou ik onherroepelijk verdwaald zijn geraakt).

Sta mij toe om een beeld te schetsen: heel veel kraampjes met cosplay, boeken, accessoires, elfen- kroontjes, korsetten, jurken, wapens, kleding, zeep, ridder uitrusting, leer en vachten. En honderden, misschien wel duizenden, mensen: verkleed! Van heksen tot piraten, stormtroopers tot hobbits, feeën, draken, ridders, Disney prinsessen alles wat er ooit was, is daar. Zo ook natuurlijk onze meest geliefde karakters.

Daenerys
Daenerys

Daenerys was bijzonder geliefd, zo ook door een dame die graag voor mij op de foto wou, en toen ik vroeg “waarom Daenerys?”. Antwoordde ze heel logisch: “Ik had de pruik en de jurk, dus de keuze was snel gemaakt.”

Ik denk dat ik misschien ook een Jon Snow zag, maar dat had ook een hippe Viking kunnen zijn. Dus ik durfde het niet te vragen (Sukie: “ooh cool je bent JON!!!” Niet-Jon: “WAT?! Wie?” *Loopt boos weg*). Er was een kamp van Dothraki, met tentjes en mensen en alles er op en er aan. Er was een prachtige Daenerys en Kahl Drogo, er waren paarden er waren draken eieren. Kortom het was perfect. Helaas kon ik ze niet interviewen, maar ik kon wel een paar mooie foto’s maken toen ze te paard door de fair gingen.

Ook was er veel, heel veel merch te koop, zoals shirts, beeldjes, boeken, een onofficieel kookboek, de zwaarden, comics en heel veel meer. Op een fantasy fair voelt GoT zich he-le-maal thuis.

Persoonlijk heb ik er erg van genoten om de hele dag rond te lopen als een elf. Varken te eten op een spies, te dansen op middeleeuwse muziek, mede(bier) te proeven, gefotografeerd te worden, (want dat is altijd leuk 😉 ) complimenten te krijgen en in het gras te liggen met mijn vrienden. Ik heb genoten van Larpers, ridder toernooien, kleine prinsjes en prinsesjes die met papa en mama mee waren gegaan. Kortom het was geweldig! Mij zie je zeker volgend jaar terug!

Sukie als elf
Ik (Sukie) als elf

Een paar tips voor als je ook komt volgend jaar:

  1. Neem contant geld mee, want veel kraampjes hebben geen pin automaat, tenzij je ruim 3 kwartier tot een uur in de rij wilt staan voor de enige pin automaat in het park. (like me)
  2. Hou er rekening mee dat het eten ook in middeleeuwse portie groottes komt, ik had namelijk mijn patatjes en calamaris iets kleiner voorgesteld, gelukkig waren daar mijn vrienden die daar wel raad mee wisten.
  3. Doe alsjeblieft, for the love of God, platte schoenen aan want het terrein is super oneven. Ik, heb heel veel mooie dames, heel erg moeilijk zien lopen (en een kwartier daarna heb ik dezelfde dames op platte schoenen gezien)
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

  1. Ik was er ook bij dit jaar! (6de jaar)Niet als Daenerys (heb wel een Dany kostuum) maar als Kahlan Amnell van Legend of the Seeker. Heb er ook heel erg van genoten!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar