Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Carice van Houten over Melisandre in seizoen 4 van Game of Thrones

/
/
Carice van Houten als Melisandre
Carice van Houten als Melisandre

Ook Melisandre, de duistere priesteres en adviseur van Stannis Baratheon, zullen we in de episode 2 van seizoen 4 weer terugzien. In een interview van ‘The Gate’ vertelt Carice van Houten over deze eerste verschijning van Melisandre in seizoen 4. Ook krijgen we bijvoorbeeld te horen over wat nu eigenlijk het uiteindelijke doel van Melisandre is en hoe het is om een duister personage als Melisandre te spelen. Pas op: in het interview zitten een aantal (kleine) spoilers over seizoen 4.

Carice licht in het interview het tipje van de sluier op voor haar eerste verschijning in het vierde seizoen: “We zien haar bezig met een bepaald ritueel – specifieker kan ik niet zijn – en we krijgen een kijkje achter de schermen van het huishouden van Stannis. Dus we zien de twee vrouwen van Stannis – ik en zijn eigen vrouw Selyse – en jullie kunnen genieten van de dynamiek tussen ons.” Volgens Carice zal Melisandre ook de dochter van Stannis proberen te overtuigen van de goedheid van de Heer van het Licht (Lord of Light).

Over het uiteindelijke doel van Melisandre zegt Carice dat Melisandre nog steeds wil dat Stannis de Iron Throne krijgt, maar dat ze gek genoeg dit seizoen juist de andere kant op reizen. Zoals we het vorige seizoen zagen is Melisandre immers vastberaden om de gevaarlijke White Walkers in het noorden te gaan bestrijden. Over de intenties van Melisandre zegt Carice: “Ik geloof nog steeds dat ze de juiste intenties heeft: dat ze echt denkt dat ze de wereld redt met Stannis op de Iron Throne. Maar aangezien we niet in de toekomst kunnen kijken en aangezien Melisandre een mysterieus personage weet ik het niet zeker meer.”

Op de vraag of Carice goed is in paardrijden, aangezien zij dit in de serie vaak doet, beantwoordt Carice dat deze scenes heel vaak door dubbelgangers worden gedaan. Voornamelijk omdat zij zelf allergisch is voor paarden: “Ze namen het direct erg serieus dat ik allergisch was en vertelden me dat ik niet eens meer naar een paard mocht kijken.” Ook praat Carice over hoe zij de scenes met magie ervaart: “Ik vind ze geweldig, omdat het zo bijzonder is. Ik zou nog veel meer scenes met magie willen. Ik weet zeker dat de schrijvers dat ook wel voor Melisandre in petto hebben.”

Ook heeft Carice het in het in het interview nog over haar tegenspelers. Zo zegt ze over Stephen Dillane (Stannis) dat ze het erg leuk vindt om met hem te werken omdat hij zo onvoorspelbaar is en hij zo ernstig kan overkomen. Over Liam Cunningham zegt Carice dat hij haar altijd aan het lachen maakt en dat ze erg goed met elkaar kunnen opschieten. Het trio (Stephen, Liam en Carice) maakt vaak grappen over hoe er een spin-off over ze gemaakt zou kunnen worden genaamd: “Melissa, Dave and Stanley.”

Carice laat weten dat ze in het verleden wel eens nerveus is geweest over haar rol: “Mensen waren natuurlijk aan het speculeren over wie Melisandre nou ging spelen. Is zij wel de juiste voor de rol? Is ze niet knap genoeg? Niet dik genoeg? Niet lang genoeg? Heeft ze geen groene ogen? Maar toen zag ik alle nieuwe volgers op Twitter en bedacht ik me: misschien haten ze me, maar dan vinden ze het in elk geval leuk om me te haten. En bovendien kan je natuurlijk niet iedereen behagen.”

Over de reacties van de fans zegt Carice dat er mensen zijn die echt van Melisandre houden. “Voor sommigen is ze zelfs het favoriete personage. Ik denk dat het komt doordat ze zo’n sterke vrouw is en magische krachten heeft. Dat is op een bepaalde manier wel aantrekkelijk denk ik,” aldus Carice. Ten slotte laat Carice nog weten dat ze het niet erg vindt om naakt te gaan voor de camera, zolang het maar een goede scene is: “Bovendien laat het goed zien hoe manipulerend vrouwen kunnen zijn.”

Ik vond het persoonlijk een erg leuk interview om te lezen. Vooral omdat het al een paar kleine spoilers bevat over wat we in de volgende aflevering te zien krijgen. Wil je het hele artikel (in het Engels) lezen: dat kan hier. Zijn jullie ook zo benieuwd naar de verhaallijn van Melisandre in seizoen 4?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar