Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Michiel Huisman over Game of Thrones en de nieuwe Daario Naharis

/
/
Michiel Huisman als Daario Naharis
Michiel Huisman als Daario Naharis

Daario Naharis, de nieuwe bondgenoot van Daenerys, werd in het vorige seizoen nog gespeeld door Ed Skrein, maar voor seizoen 4 heeft hij (zoals jullie waarschijnlijk al wel weten) het stokje overgedragen aan onze eigen Michiel Huisman. Daardoor ziet Daario er in het nieuwe seizoen heel anders uit dan in seizoen 3. In een interview van Zap2it laat Michiel Huisman weten dat deze gedaanteverwisseling volgens hem geen problemen zal opleveren: “Het publiek zal Daario Naharis snel genoeg herkennen.”

De nieuwe Daario voldoet ook (nog steeds) niet aan de uiterlijke beschrijving van Daario in de boeken: blauw haar en een blauwe baard. Volgens Michiel is dat logisch: “De tv-serie volgt de boeken, maar is niet hetzelfde als de boeken. Daario is als het ware vertaald naar de tv-serie. Ik denk niet dat de blauwe baard ooit is overwogen. Als een personage zo wordt beschreven in een boek is dat één ding, maar als je op de tv deze harde kerel met blauwe baard ziet, dan werkt het gewoon niet.”

Michiel vertelt in het interview ook over zijn relatie met ‘Game of Thrones’ voordat hij werd gecast. “Ik had er al veel van gezien, maar er waren een paar gaten. Nadat ik gecast was ben ik weer met een schone lei begonnen. Ik heb alle drie de seizoenen binnen een week opnieuw gekeken om een idee te krijgen van de verhaallijnen en de wereld van ‘Game of Thrones’.” Tijd om de boeken te lezen had Michiel echter niet meer: “Ik werd gecast en twee maanden later was ik op de set. Er was geen manier waarop ik me toen door de boeken te lezen had kunnen voorbereiden. In plaats daarvan heb ik op het internet gezocht naar de verhaallijnen van de boeken. Dat was erg handig.”

Op de vraag hoe Daenerys in het nieuwe seizoen met de andere mannen in haar leven (Jorah, Barristan en Grey Worm) omgaat, geeft Michiel niet veel vrij. Wel benadrukt hij dat Daario zeker anders is dan de rest van het mannelijk gezelschap: “Daario is iemand die mensen niet omzichtig behandelt, terwijl de andere personages eerder politiek correct met hun leider omgaan. Ten slotte is er natuurlijk nog de vraag hoe het verder gaat met Daenerys en Daario, maar ook daarover wil Michiel niet veel kwijt: “Aan het einde van het derde seizoen zien we dat er een vonk is, en dat is het. Verder kan ik er niet veel over zeggen zonder iets te verklappen. Ik denk dat we maar moeten afwachten en zien wat er gebeurt.”

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar