Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Benioff en Weiss weten hoe de boeken gaan eindigen

/
/

Een vraag die veel Game of Thrones fans bezighoudt is: wat gebeurt er als de serie de boeken van George R.R. Martin inhaalt? Dit is een reële vraag aangezien de serie ieder jaar met een nieuw seizoen komt en het beschikbare bronmateriaal in de vorm van de boeken nog niet volledig is afgerond. Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen op deze website verschijnt het zesde deel van de boekenserie The Winds of Winter niet eerder dan 2015 en over een verschijningsdatum van het laatste deel (A Dream of Spring) is nog helemaal niks bekend.

David Benioff en D.B. Weiss
David Benioff en D.B. Weiss

Wees gerust, David Benioff en Dan Weiss hebben een back-up plan voor het geval de serie de boeken van George R.R. Martin inhaalt. Afgelopen jaar hebben ze een week met Martin doorgebracht en doorgesproken hoe hij in hoofdlijnen ziet dat het verhaal gaat eindigen. Dit zodat ze alvast voorbereidingen kunnen treffen en weten waar de verhaallijnen van de verschillende personages heen gaan.

Dit moet een erg spoiler gevoelige week zijn geweest aangezien Martin nog steeds bezig is met boek zes en aan boek zeven moet hij zelfs nog beginnen…. Ook heeft hij niet alles kunnen vertellen omdat er nog delen in het verhaal zijn waarover hij nog niet heeft besloten hoe deze gaat eindigen. Hij hoopt dat het bijpraten van Benioff en Weiss slechts een voorzorgsmaatregel blijft en dat hij in staat is om de boeken voor het einde van de serie af te ronden.

Zoals het er nu naar uitziet gaat de serie minimaal bestaan uit zeven seizoenen, maar de kans bestaat dat het er nog één of twee meer gaan worden als besloten wordt om één of meerdere boeken op te delen over twee seizoenen (zoals met boek drie is gedaan).

Wat denken jullie, gaat de serie de boeken inhalen of lukt het Martin de boeken op tijd af te ronden?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

  1. Boek 6 komt waarschijnlijk wel op tijd uit, maar ik denk dat er een grote kans is dat dit niet geldt voor boek 7 (tenzij George R.R. Martin plotseling heel snel gaat schrijven, maar hem kennende….)

  2. Zou wel een beetje gek zijn als de boeken later uitkomen dan de serie, haha, maar alsnog, het is een goed back-upplan: ik ben al lang blij dat er een plan is haha.

  3. Ik vraag me af of GRRM zelf al weet hoe de boeken gaan eindigen. De man schrijft zoveel plotwendingen dat ik soms het idee krijgt dat hij ze ter plekke verzint.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar