Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones seizoen 3 DVD

/
/

Game of Thrones Seizoen 3 DVDDe DVD van Game of Thrones seizoen 3 ligt op 19 februari in de winkel, hoogste tijd voor een recensie dus!

Net als de afgelopen twee seizoenen bestaat ook de box van het derde seizoen weer uit 5 DVD’s met daarop de afleveringen en diverse extra’s en zien de animaties in de menu’s er weer erg gelikt uit.

Over de afleveringen kan ik kort zijn, die hebben de meeste van jullie al gezien. De extra’s die een box als deze biedt zijn voor mij één van de belangrijkste redenen om de box in mijn bezit te willen hebben. Eén van de leukste extra’s op deze DVD-box vind ik de deleted/extended scènes  het geeft een leuk inkijkje in materiaal dat wel is opgenomen maar gesneuveld op de montagetafel. Van deze scènes kende ik er al eentje, namelijk de scene tussen Tywin Lannister en Grand Maester Pycelle. Deze scene had wat mij betreft de serie absoluut moeten halen. De andere scènes had ik nog niet eerder gezien en waren leuk om te bekijken. 

Game of Throne seizoen 3 DVD menu Danny
Het hoofdmenu van de DVD-box

Voordat je gaat beginnen aan de afleveringen op deze DVD-box moet je eigenlijk eerst één van de extra’s kijken, namelijk de terugblik op seizoen 2 van ongeveer een kwartiertje. In deze video kijken cast & crew terug op de belangrijkste gebeurtenissen uit seizoen 2.

Game of Throne seizoen 3 DVD menu extras Sansa
Eén van de menu’s op de DVD

Een andere interessante extra vind je op DVD 5, in de video The Politics of Marriage wordt goed uitgelegd hoe huwelijken in Westeros worden gebruikt om (machts-) politiek te bedrijven.

De DVD box bevat de volgende extra’s:

 • “A Gathering Storm” – Een 14-minuten durende samenvatting van seizoen 2 met terugblikken van de cast en crew.
 • “The Politics of Marriage” – Het concept van het huwelijk in Westeros gaat over machtsspelletjes en politieke allianties. De cast en crew onderzoekt deze eeuwenoude instelling en haar plaats in Game of Thrones.
 • “Inside the Wildlings” – Krijg een beter inzicht in de wildlingen en hun verhaal.
 • “New Characters of Season 3” – Ontmoet de nieuwe personages in seizoen 3: Olenna Tyrell, Missandei, Mance Rayder, Tormund Giantsbane, Orell, Jojen & Meera Reed, Blackfish & Edmure Tully, Thoros van Myr en Beric Dondarrion.
 • Deleted/Extended Scenes – Vijf verwijderde of verlengde scènes
 • 12 Audiocommentaren van cast en crew, waaronder die van David Benioff, D.B. Weiss, George R.R. Martin, Lena Headey, Emilia Clarke, Michelle Fairley, Kit Harington, Richard Madden.
Game of Thrones seizoen 3 DVD-box
Game of Thrones seizoen 3 DVD-box

Ook dit jaar is het weer een mooie DVD box geworden met een aantal leuke extra’s die niet mag ontbreken in de verzameling van een Game of Thrones fan of een echte serie liefhebber. Nieuwsgierig geworden? Je kan hem ook hier bestellen.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

4 Comments

 1. p.s. Bij een Duitse winkelketen die zegt dat je niet gek bent en rood een mooie kleur vindt, kun je deze DVD box goedkoper krijgen.

  • Eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat er geen verschil in prijs is als het gaat om de Blu-ray versie (zonder puzzel). De Blu-ray versie met puzzel is zelfs bij de aanbevolen winkel in het artikel juist wel goedkoper dan bij de Duitse winkelketen.

 2. Als dat saaie grijs daadwerkelijk de cover is, zou ik zeer teleurgesteld zijn. Ik hoop dat die mooie cover met de familie-wapens morgen in de winkel ligt.

 3. @disqus_Z8yWiX2vT4:disqus als je door klikt in de digitale folder van de rooie kom je wel eerst goed koper (blu ray en DVD voor zelfe prijs) uit lijkt of de webshop niet is aangepast, zal morgen wel gebeuren hoop ik anders ga ik maar ff bellen

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar