Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones meest gedownload in 2013

/
/
Daenerys Targaryen
Daenerys Targaryen in de laatste aflevering van seizoen 3

Zo aan het einde van het jaar is het altijd tijd voor lijstjes. Voor het tweede jaar op rij heeft Game of Thrones de twijfelachtige eer om de meest illegaal gedownloade TV serie te zijn. Volgens de website TorrentFreak liet Game of Thrones de concurrentie met 5.9 miljoen downloads voor de de laatste aflevering van seizoen 3 ver achter zich.

Het is geen verrassing dat Game of Thrones er weer vandoor gaat met de titel van meest gedownloade serie aangezien de serie dit jaar al een ander download record wist te verbreken. Zo werd de laatste aflevering van seizoen 3 op het hoogtepunt door meer dan 170.000 mensen tegelijkertijd gedeeld!

Ondanks deze gigantische download cijfers lijkt HBO niet van plan te zijn de serie te verkopen aan een partij als Netflix, wat ze ook bieden… HBO ziet het downloaden als een compliment en ze geloven niet dat het een negatief effect heeft op de DVD verkopen. Volgens de directeur van HBO doen de downloads zelfs meer goed dan kwaad aangezien de downloaders in zijn ogen verantwoordelijk zijn voor de “buzz” rond de serie.

Meest gedownloade TV-series op BitTorrent in 2013
De meest gedownloade TV-series op BitTorrent in 2013

Wat denken jullie, heeft het illegaal downloaden van de serie een positief of juist een negatief effect op het geld wat HBO aan de serie kan verdienen? En hoe kijken jullie de serie?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar