Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een terugblik op seizoen 3

/
/

Het jaar zit er weer bijna op, een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar en dan specifiek op onze favoriete momenten uit Game of Thrones seizoen 3.

Briënne in de berenkuil
Briënne in de berenkuil

Henk: Seizoen 3 vond ik het beste seizoen tot nu toe. Maar als ik dan toch een favoriet moment moet kiezen, dan ga ik voor de scène waar ik al heel lang op wachtte, het slot van aflevering 7, The Bear and the Maiden Fair. Daarin moet Briënne met een houten zwaard tegen een beer vechten om Locke en zijn mannen te entertainen. Jaime besluit om haar te redden en ondanks dat hij maar een hand heeft springt hij in de berenkuil. Ik vind dit een geweldige scène omdat de kijker in aanraking komt met een andere Jaime dan die zij kennen: de arrogantie is weg en hij wil zijn eigen leven opofferen om dat van een ander te redden. Doordat er overal modder ligt, het oud hout is en door het gezang van de bendeleden krijgt de setting een grimmige sfeer, die precies past bij het totaal. De verfilming van de scène uit het boek is ook zeker goed gelukt, het verhaal van Martin, met een vleugje Benioff en Weiss.

Eline: Ik heb eens goed nagedacht over mijn favoriete scène van seizoen drie. De scene is absoluut het einde van de Red Wedding waar Catelyn Stark haar zoon Robb Stark nog probeert te beschermen tegen de Freys wanneer hij eigenlijk al helemaal is lekgeschoten door de pijlen.

Catelyn Stark tijdens de Red Wedding
Catelyn Stark tijdens de Red Wedding

Bij deze scène werd ik voor het eerst echt stil tijdens het volgen van het derde seizoen van Game of Thrones. Ook al ken ik het boek nog zo goed; ik was alsnog verbijsterd. Ik was verbijsterd hoe goed deze scène op film is gezet, want juist de stilte op het einde, zonder aftiteling muziek, gaf mij kippenvel. De monoloog van Catelyn en haar schreeuw om haar zoon te beschermen is ontzettend goed geacteerd en in beeld gebracht. Dit is een dergelijke scène waarvan ik nooit had verwacht beter te kunnen zijn dan het boek. Ik denk dat dit, deze emotie, gevoelens en tranen, nog nooit zo goed, in welke serie dan ook, is verfilmd. Het was voor mij echt hartverscheurend en ik kreeg er zelfs tranen van in mijn ogen. Daarom zal ik deze scène nooit vergeten én is dit mijn weerzinwekkende favoriet.

Matthijs: Over mijn favoriete moment uit seizoen 3 hoefde ik niet lang na te denken. De scene uit de vierde aflevering van seizoen 3 waarin Daenerys de Unsullied in handen krijgt is mijn favoriet. Het was één van de scenes waarnaar ik het meest heb uitgekeken.

 

Daenerys ziet toe hoe Drogon alles in vuur en vlam zet
Daenerys ziet toe hoe Drogon alles in vuur en vlam zet

Ik vind het prachtig verfilmd, goed opgebouwd en voor zover ik me kan herinneren wordt het boek goed gevolgd. Vooral het stuk waarin Daenerys de Unsullied in het Valyriaans toespreek en Kraznys beseft dat hij bespeeld is vind ik erg mooi. Maar ook mijn complimenten voor de mensen van de special effects, Drogon, de vlammen en de duizenden Unsullied zien er erg goed uit!

http://youtu.be/_hIqspEBi1g

Wat waren jullie favoriete momenten uit Game of Thrones seizoen 3?

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

2 Comments

  1. In aflevering 5 ( Kissed by Fire) vond ik de scene met Tywin Lannister, die het plan heeft om Cersei met Sir Loras te laten huwen, en Tyrion met Sansa Stark, geweldig om te zien.
    Ik vind dat Charles Dance een geweldige rol neerzet als Tywin Lannister.
    Samen met Peter Dinklage (Tyrion) vind ik deze twee het meest overtuigend hun rollen spelen.

  2. Erg mooie scene is inderdaad dat Danaerys de unsullied in handen krijg, heel mooi in beeld gebracht ook hoe ze de zweep laat vallen. Wat verder een erg mooie scene was, al was het alleen dialoog was dat Tywin zijn kleinzoon liet zien wie er de echte baas was.

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar