Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones: The Exhibition

Afgelopen zaterdag mochten wij aanwezig zijn bij de opening van Game of Thrones: The Exhibition in de Posthoornkerk te Amsterdam. De expositie werd geopend door Game of Thrones acteurs Maisie Williams (Arya), Liam Cunningham (Davos) en onze Nederlandse Carice van houten (Melisandre).

Maisie, Liam & Carice
Maisie, Liam & Carice

De ochtend voordat deze officiële opening plaats vond mochten wij, samen met de andere pers, alvast een kijkje nemen op de expositie in de Posthoornkerk en kregen we een uitgebreide rondleiding van HBO.

De expositie bestaat uit kostuums, wapens, rekwisieten en nog veel meer van de families Stark, Lannister, Targaryen, Baratheon en Greyjoy. Speciaal voor Nederland is ook de rode jurk van Melisandre (gespeeld door Carice van Houten) aanwezig.

De rode jurk van Melisandre
De rode jurk van Melisandre

Persoonlijk vond ik de kostuums van de Lannisters, en dan met name Jaime’s Kings Guard harnas, het mooist. De details op deze kostuums zijn gewoonweg fantastisch. Op de onderstaande foto is een close-up van Cersei’s jurk te zien. De vogel hierop is gemaakt van echte veertjes, dit kleine, maar echt prachtige detail is in de serie waarschijnlijk niet eens te zien.

De vogel op Cersei's jurk
De vogel op Cersei’s jurk

De Posthoornkerk is wat mij betreft een erg goed gekozen locatie. De middeleeuwse uitstraling van deze kerk met haar glas in lood ramen past erg goed bij de serie. Een Amerikaanse medewerkster van HBO onderstreepte dit nog eens door gekscherend op te merken dat deze locatie eigenlijk als troonzaal zou moeten fungeren in de serie.

Eén van de hoogtepunten voor veel fans is de replica van The Iron Throne waarop je plaats kan nemen om jezelf te laten vereeuwigen als koning van Westeros. Wij konden het ook niet laten, dus hierbij stel ik jullie voor aan het team achter deze website: Henk, Matthijs & Eline.

Henk, Matthijs & Eline
Henk, Matthijs & Eline

Uiteraard was er nog veel meer te zien, zoals een interactieve game waarbij fans met pijl en boog King’s Landing kunnen verdedigen tijdens de battle of Blackwater bay, kostuums van wildelingen, de Starks en diverse posters en items.

Na de tour door de expositie was het tijd voor de officiële opening. Maisie, Liam en Carice kwamen per koets aan bij de rode loper waar ze uitgebreid gefilmd en gefotografeerd werden. Hierna werd met een zwaard de officiële opening van Game of Thrones: The Exhibition verricht.

Opening Game of Thrones The Exhibition
De officiële opening van Game of Thrones: The Exhibition

Na de opening mocht een selecte groep fans de expositie als eerste bezoeken. Dit waren de winnaars van diverse prijsvragen, georganiseerd door HBO Nederland. Onder deze fans waren ook de winnaars van onze prijsvraag. Enkele van deze winnaars hadden een meet & greet met de acteurs gewonnen, de overige winnaars mochten als eerste in Nederland de expositie bezoeken.

Aan alle online reacties te zien was het voor de vele fans een mooie dag en gaat de expositie ook in Nederland een groot succes worden. Hieronder een sfeer impressie van de opening. Wil je meer foto’s van de expositie zien, bekijk dan dit album op onze Facebook pagina.

De gratis toegankelijke Game of Thrones expositie is geopend op 19, 20, 25, 26 en 27 mei tussen 10:00 en 18:00 uur en bevindt zich in de Posthoornkerk op de Haarlemmerstraat te Amsterdam. Bezoekers hoeven niet te reserveren maar er zullen, omwille van veiligheidsredenen, niet meer dan 150 mensen tegelijk in de Posthoornkerk worden toegelaten.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar