Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

You remember the last time you were here?

/
/

Walk of Punishment, de derde aflevering, is denk ik toch wel de beste van het derde seizoen tot nu toe. De aflevering bevat weer veel, maar niet alle verhaallijnen. Toch is hij schokkend, complex en bovenal pakkend.

De uitvaart van Hoster Tully
De uitvaart van Hoster Tully

De aflevering opent op de uitvaart van Hoster Tully, de vader van Catelyn Stark. Daar maken we ook meteen kennis met Brynden “The Blackfish” Tully en Edmure Tully, twee nieuwe personages. Als Brynden later in gesprek gaat met Catelyn, wordt alweer duidelijk waarom Michelle Fairley Catelyn zo goed kan vertolken. Haar emoties zijn realistisch en geloofwaardig.

Dan is er kleine scène waarin Arya afscheid neemt van Hot Pie, die precies loopt zoals hij moet lopen. Arya en Gendry nemen ongemakkelijk afscheid, waarna Arya nog even iets aardigs naar Hot Pie roept waardoor hij een grote glimlach op zijn gezicht krijgt. Even voor dit afscheid vraagt Arya aan de gevangengenomen Hound: “You remember the last time you were here?” The oplettende kijker had gezien dat de plek waar de Brotherhood Without Banners verblijft, dezelfde plek was als waar in seizoen 1 The Hound Mycah, de slagersjongen en vriend van Arya, vermoordde. The Hound negeert de beschuldiging en antwoordt dat alle arme herbergen er hetzelfde uitzien.

Ook zien we hoe het verder gaat met Brienne of Tarth en Jaime Lannister, die betrapt en meegenomen zijn door Locke en zijn mannen, die Jaime weer naar het leger van Robb Stark willen brengen. ’s Avonds rond een kampvuur zorgt Jaime ervoor dat Brienne blijft leven, maar vervolgens zorgt Locke voor een verrassende wending door Jaime te behandelen als gast. Dit is echter maar een truc en vervolgens doet hij iets wat zowel de kijker als Jaime erg verrast..

Dan beginnen de eind credits. De ballade “The Bear and the Maiden Fair” uit Westeros, die eerder in de aflevering gezongen werd door de mannen van Locke, is gecoverd door The Hold Steady en nu een heus rocknummer. Er is op social media veel discussie of dit lied gebruikt had moeten worden, maar of het leuk was of juist niet laat ik aan jullie; reageer!

Er waren natuurlijk nog veel meer gebeurtenissen deze aflevering die zeker niet minder belangrijk waren. Zo zagen we Daenerys weer terug, was de small council er ook weer en zag ook de vlucht van Theon Greyjoy er super uit. Een spannende en zeker goede aflevering dus!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

  1. De scene van de kleine raad was toch wel echt mijn favoriet. Cersei die laat zien dat de ongeschreven regels niet voor haal gelden en Tyrion die daar weer overheen moet. Prachtig :).

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar