Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Spannend, spectaculair en verrassend

/
/
Thomas Brodie Sangster als Jojen Reed
Thomas Brodie Sangster als Jojen Reed

En dat was aflevering twee, een aflevering net zo spannend, in zeker zin spectaculair en verrassend als de vorige. De vergeten helden die in Valar Dohaeris niet aan bod kwamen, komen in Dark Wings, Dark Words wel weer terug op de plek waar we hen hadden achtergelaten in seizoen twee.

We zagen ook een aantal nieuwe personages. Zo maakt Bran eindelijk kennis met Jojen en Meera Reed (in de boeken al het aan het begin van A Clash of Kings). De ontmoeting met de kinderen van Lord Howland Reed, heer van de Neck, lost voor Bran ook meteen een groot mysterie op. Sansa, die nog steeds in Kingslanding verblijft, ontmoet de grootmoeder van Margaery Tyrell, Lady Olenna Tyrell. Deze kennismaking levert een interessant dialoog op waarvan iedere kijker ongetwijfeld heeft gesmuld. Tot slot komt Arya in aanraking met Thoros of Myr, lid van Brotherhood Without Banners.

Deze aflevering had verschillende scènes die voor de kijker erg belangrijk waren. Zo probeert Talisa Maegyr, de vrouw van Robb Stark, in gesprek te gaan met Catelyn Stark die hier heftig op reageert. Voor de kijker wordt weer iets onthuld wat tot dan toe geheim was gebleven. Ook legt Mance Rayder aan Jon Snow uit hoe hij zijn leger bij elkaar heeft gekregen, wat misschien nog wel meer bewondering voor deze leider oproept.

Gwendoline Christie als Brienne of Tarth
Gwendoline Christie als Brienne of Tarth

Het bekijken van de aflevering was zoals altijd weer een genot en het uur vloog om. Zoals bijna altijd stopt de aflevering met een cliffhanger, zonder te veel te verklappen zal ik hier maar neerzetten dat ik heel benieuwd ben naar wat zich momenteel afspeelt in het hoofd van Brienne of Tarth…. We tellen af tot volgende week, tot aflevering drie, tot Walk of Punishment! Wat vonden jullie, beviel deze aflevering jullie ook zo?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

3 Comments

 1. Waar aflevering 1 het verhaal van seizoen 2 weer oppakte, begon deze aflevering echt met het opbouwen van de verhaallijnen van seizoen 3. De verhaallijn van Jaime en Brienne komt eindelijk op gang in deze aflevering, Jojen en Meera zijn geïntroduceerd, Sansa ontmoet Olenna Tyrell (die overigens perfect gecast is) en the Brotherhood without Banners komt voor het eerst in beeld.

  Een minpunt was de naar mijn mening bijna onnodige scène met Tyrion en Shae. Het leek wel alsof die scène er alleen in zat om de Tyrion-fans te pleasen.
  Daarnaast was de monoloog van Catelyn waarin ze medelijden had met Jon tegenstrijdig met de boeken, in de boeken haatte ze hem en had ze al helemaal geen medelijden met hem. Misschien wordt er toch geprobeerd nog een beetje sympathiek op te wekken voor Catelyn?

  Ondanks deze kleine minpuntjes en afwijkingen van de boeken, was dit weer een geweldige aflevering. Ik kan niet wachten tot volgende week!

  • De scene met Tyrion en Shae leken overbodig. Echter kan ik ze wel begrijpen om de toekomstige ontwikkelingen in het juiste perspectief te zetten. Meer kan ik niet zeggen, daar ik dan teveel zou verklappen.

   • Nu je het zegt begrijp ik wel waarom deze scene erin zit, maar we kunnen er inderdaad weinig over zeggen zonder het te verpesten voor anderen. Thanks!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar