Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game Of Thrones van RTL4 naar RTL5

/
/

RTL gaat het tweede seizoen van Game of Thrones uitzenden, maar de serie verhuist van RTL 4 naar RTL 5. De magere kijkcijfers van het eerste seizoen zijn de reden, de laatste aflevering van het eerste seizoen trok slechts 291.000 kijkers. Vanaf 23 juni is tweede seizoen op zondagavond om 22.00 uur te zien op RTL 5.

Een reden voor de lage kijkcijfers is wellicht het grote aantal downloads, de serie heeft namelijk de twijfelachtige eer de meest gedownloade serie van afgelopen jaar te zijn. Dat de DVD voorafgaand aan de uitzending op al te koop was speelt waarschijnlijk ook mee.

Vanaf het tweede seizoen is onze Nederlandse Carice van Houten in de serie te zien als Melisandre, denken jullie dat dit invloed gaat hebben op de Nederlandse kijkcijfers?

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

12 Comments

 1. Alle fans hebben seizoen 2 al lang gezien. Op DVD, gedownload of gewoon via HBO. Denk niet dat de kijkcijfers beter worden.

 2. Wordt niks. Iedereen heeft de 2 de serie allang al bekeken of heeft em op DVD. De diehearts in ieder geval wel.

 3. Zorg gewoon dat serie 3 er snel achteraan komt…dan komen die kijkcijfers wel in orde. Beetje stom om nog een serie uit te zenden terwijl de DVD allang te koop is (en te downloaden…)

 4. Tsja, en hij tijdstip dan? Ondanks het dalende aantal zijn er nog steeds mensen die de volgende dag moeten werken.

 5. Dus nu wordt het niet uitgezonden? Ik ben een van die ‘sukkels’ die er zich op verheugde. Helaas……ik zie dat RTL er kennelijk van afgezien heeft…..:(

   • Ik kan het ook nergens vinden. O wat baal ik hiervan!!! Want ja, ik ben ook een van die ‘sukkels’ die zich erop verheugde omdat ik nu eenmaal bijna nooit films of tv-series op mijn computer kijk en ik geen zin heb om de box te kopen. Maar nu zal ik misschien wel moeten. Ik vind het belachelijk dat RTL het programma zonder enige publiciteit maar dropt. En voor degenen die het al hadden gezien: Er zijn toch genoeg andere programma’s op tv en op je computer. Trouwens beter een goede serie opnieuw zien dan een flut-programma voor het eerst (Bespaar me die Jokertje! Er is al genoeg ****-zooi op tv.)

 6. Ook ik ben zo n sukkel die zich er op verheugde om het te zien maar ik ga morgen zeker met RTL bellen want ik zie ook nergens staan dat het niet meer komt slechte info

 7. Voor de ‘sukkels’ 😉
  Ik kreeg zowaar een reactie van RTL op mijn vraag waarom serie 2 van GOT niet uitgezonden werd.

  Geachte kijker,

  Hartelijk dank voor uw mail.

  Er is even sprake van geweest dat ‘Game of Thrones’ eind juni zou worden uitgezonden, maar dit was niet definitief en is ook nooit richting de gidsen gecommuniceerd. Op dit moment is het nog niet duidelijk wanneer ‘Game of Thrones’ wel te zien is bij RTL 5. Als er een uitzenddatum is, besteden we daar uiteraard ruim aandacht aan.

  Met vriendelijke groet,
  Publieksservice

  ~ Dank aan dit forum voor de gelegenheid tot communiceren. 🙂

 8. Echt stom!! hadden ze eerde moeten doen!! Kijk cijfers zijn zo laag omdat het alleen op HBO is en iedereen dus de serie heeft gedownload! Als ze seizoen 4 meteen draaien op rtl 4 of 5 En niet alleen op HBO ! Dan zullen ze zien wat voor kijk cijfers ze krijgen!

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar