Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones fanbase op social media: groter dan Westeros?

/
/

Social Media Game of Thrones SocialBakersWe moeten toegeven: we weten niet hoe groot de populatie van Westeros is in Game of Thrones, maar fans zijn er meer dan genoeg. Het enige vage aantal dat George R.R. Martin ons heeft gegeven is ‘vele miljoenen’ (volgens de Game of Thrones Wiki).

Feit is dat er maar liefst 5,493,248 fans zijn op Facebook en Twitter volgens de laatste grafieken van SocialBakers. And guess what: elke dag groeit deze populatie met 32.000 nieuwe fans. Het aantal fans groeit sneller dan het aantal vluchtelingen in King’s Landing! 😉

De meeste fans komen uiteraard uit de Verenigde Staten, namelijk een derde (34%) van de hele fanbase. Eigenlijk best weinig toch? En nee, niet -zoals we zouden verwachten- het Verenigd Koninkrijk staat op nummer 2, maar Brazilië! Misschien eindelijk tijd om Latijns-Amerikaanse sferen in Game of Thrones te verwerken?

Fantastisch nieuws natuurlijk voor HBO dat zij een succesvolle social media formule hebben neergezet voor Game of Thrones. #GameOfThrones is in de afgelopen maand al 3 keer trending topic geweest op Twitter en op Facebook krijgt de post met de aankondiging voor het 4e seizoen meer dan 144 duizend likes. En dat zonder advertenties op de social media…

Hoe doet HBO dat? Take a closer look at the characters. Zoals de CEO van SocialBakers, Jan Rezab, zegt, is het belangrijk om de populairste karakters in een serie goed naar voren te brengen in de marketing mix en uiteraard ook in de social media. Daarom zie je Stannis Baratheon minder vaak op Facebook voorbij komen dan Jon Snow. En zoals te zien is in de infographic hieronder is Jon Snow enorm populair. You know nothing, Jon Snow!

Social Media Infographic

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar