Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Seizoen 3: ‘Vanaf het begin krijg je kippenvel en koude rillingen’

/
/
Tyrion Lannister
Tyrion Lannister

Het begin van het derde seizoen geeft je gelijk kippenvel en rillingen over je rug. Het gekrijs van The Others komt met de deur in huis vallen (om het zo maar te zeggen.) Yakes! (Zo goed!) Zoals seizoen 2 van Game of Thrones, begint dit seizoen sterk met verschrikkelijke cliffhangers. Je bent gelijk teleurgesteld dat de tweede aflevering nog niet uit is. We want more.

Where we left off

Het tweede seizoen eindigt bij het einde van de strijd tussen Stannis Baratheon in Kings Landing op Blackwater. In de laatste aflevering zie je Tyrion Lannister langzaam bijkomen uit zijn diepe coma en is hij herstellende van de oorlogswonden. Stannis is stuk van het verlies en zit weer in Dragonstone zijn wonden te likken.

In Winterfel is de val nabij wanneer Theon Greyjoy is gevallen en 500 noordelingen voor de deur staan. Maester Luwin ligt stervende bij de hartboom wanneer Bran en Rickon hem tegenkomen. Vanaf daar is de reis begonnen voor de twee heren (die zogenaamd dood zijn in de ogen van het volk) naar het verre noorden.

Robb Stark is nog steeds bezig met zijn oorlog in de rivierlanden en trouwt met zijn grote liefde, maar heeft Jaime Lannister verloren, omdat zijn moeder Catelyn hem wil ruilen voor haar dochters. Dit is het begin van het avontuur van Briënne van Tarth met Jaimie Lannister.

Daenerys Targaryen
Daenerys Targaryen

Aan de overkant van de Narrow Sea verlost Deanerys zich van de House of the Undying wanneer de draken eindelijk vuur kunnen spuwen. Dat terwijl het koude noorden wordt bestormd door ijskoude levende doden… The Others.

Where we start

De eerste aflevering van het derde seizoen begint gelijk waar het tweede seizoen mee was geëindigd: Sam staat oog in oog met The Others. De aflevering begint met een zwart beeld en je hoort het gekrijs van The Others. Serieus: die geluiden geven je echt de rillingen! Je krijgt kippenvel all over the place en koude rillingen over je rug. Ik wist niet dat dat mogelijk was met film of series.

Het seizoen begint niet met een hele troelala met wat er eerst is gebeurd, maar begint gewoon met waar het was geëindigd. Een goede tip: kijk deze week nog even om je geheugen op te frissen naar de laatste aflevering van seizoen 2. Spanning en sensatie gaan gelijk door alsof er helemaal geen pauze is geweest.

Helaas zien we in de eerste aflevering nog niet alle personages. Ik miste Jaime Lannister met Briënne van Tarth, Arya en Bran met Rickon. Op hen moet ik ook nog even wachten. Wel komen daar nieuwe personages voor in de plaats. Ook een personage die al een seizoen lang niet in beeld is geweest. Wie de boeken heeft gelezen, weet welke nieuwe metgezel van Daenerys ik bedoel.

Het boek loopt weer aardig in lijn met de serie. De scènes van Tywin en Tyrion zijn net zo verschrikkelijk neergezet in de serie als in het boek. Ook hier krijg je het doodsbenauwd van Tywin. Ook komen er nieuwe scènes in voor die je niet in het boek leest. Je komt (bijvoorbeeld) meer te weten over de schoonheid van Margaery en waardoor ze echt geliefd wordt door het volk. Dat komt in deze serie meer naar voren dan in het boek. Dat betekent echter wel opofferingen voor andere personages…

Tipje van de sluier

Ciaran Hinds als Mance Rayder
Ciaran Hinds als Mance Rayder

Een van de eerste nieuwe en lang verwachte personages komt gelukkig in de eerste aflevering al in beeld, namelijk Mance Rayder. Ciarán Hinds speelt de mystieke Mance Rayder heel goed. A good guy met zijn mysterieuze achtergrond. Ik kan niet wachten tot er meer scènes komen met Mance en Jon Snow.

Let’s say it this way: it’s a really good start.

Game of Thrones seizoen 3 is vanaf maandag 1 april om 20:30 uur te zien op HBO. Via HBO On Demand kan je het zelfs al bekijken op 1 april vanaf 9 uur ’s ochtends (dit hangt wel af van de provider). Veel kijkplezier!

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar