Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een Storm van Zwaarden: Geen Koning, Ook Geen Kroning

/
/
Een Storm Van Zwaarden Deel 1
Een Storm Van Zwaarden Deel 1

Als je denkt dat het niet spannender kan, heb je het mis. Het derde boek ‘Een Storm van Zwaarden’ is het meest spannende boek van George R.R. Martin in de reeks tot nu toe. Veel momenten heb ik met geknepen billen gelezen hoe het nu weer zou aflopen. Wat wordt Joffrey voor een koning? Zal de jonge wolf koning in het noorden worden? Koningen worden schaars… Samenvattend: geen koning, ook geen kroning. Ik kan door dit boek echt NIET wachten tot de tv serie. Die moet machtig worden.

Stannis gaat door met zijn weg naar de heerschappij van de zeven koninkrijken, Jon Snow is weer terug op de muur (en hoe!), Bran vervolgt zijn weg als een schaduw en in Koningslanding gebeurt nog het meeste. Nu Stannis is verslagen door de strategieën van de kobold is er een kleine revolutie aan de gang in Koningslanding. De hulp vanuit het zuiden (de Tyrells) waardoor de oorlog is gewonnen, kost natuurlijk niet niets. De mooiste dochter van het huis Tyrell, Marjolij, wordt de kroonprinses en de bloemenridder, Loras, wordt ridder in de koningsgarde als beloning van de diensten van het huis Tyrell. Maar de man waarmee Marjolij trouwt… die wordt gevreesd door de hele familie. Tijd om daar een einde aan te maken…

De spanningsvelden tussen de koningen (Stannis, Robb Stark, Joffrey en Theon Grauwvreugd the wannabe) worden steeds groter. En als de spanningsvelden groter worden… vallen er meer doden. Ik zal niet verklappen wie, maar de koningen worden schaarser. Weer worden er padstellingen in het verhaal gezet waardoor je verbijsterend verder leest. Zelfs de oerwetten en regels worden overschreden om dreiging uit te bannen. En de sluwste heersers die dit voor elkaar krijgen… zijn de Lannisters.

Een Storm Van Zwaarden Deel 2
Een Storm Van Zwaarden Deel 2

De kobold ligt in het begin van het verhaal nog in coma om van zijn verwondingen te genezen. Langzamerhand komt hij erachter dat zijn kennis na de oorlog al lang niet meer waardevol is, omdat de functie van Hand is overgenomen door zijn vader Tywin Lannister. Zijn vader is nog sluwer en hij is de enige die alle Lannisters min of meer in het gereel kan houden. Hij zegt en het gebeurt. Althans… totdat Lannisters in opstand komen tegen Lannisters.

De bruiloft van de oom (Edmar Tulling) van Robb Stark wordt verhinderd, waardoor er al één heerschappij weg wordt gespeeld door Tywin. Terwijl hij denkt dat zijn geplande bruiloft van Edmar Tulling is geslaagd, komt er een andere bruiloft aan die mislukt. De bruiloft van Joffrey Lannister “uch uch” Baratheon…

Een spannend deel die de hele reeks nog beter maakt. De avonden zijn te kort door het verslinden van dit boek. De tijd gaat te snel met ‘Een Storm van Zwaarden’. Ik heb nooit gedacht dat ik deze twee delen binnen een maand kan uitlezen. Op zo’n moment ben ik erg blij dat ik nu pas de boeken lees, want ik zou echt niet zo lang kunnen wachten tot er een nieuw deel komt.

Een klein nieuwtje: ik zal ook verslag doen van de persscreening van het derde seizoen van de succesvolle tv-serie Game Of Thrones. Nadat ik deze boeken heb gelezen, kan het derde seizoen niet tegenvallen door het verhaal! 😉

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

  1. Ik heb het 2de deel bijna uit, en als ik nu al zie wat er al gebeurd is.. Wordt dit een heftig seizoen! Heb er onwijs veel zin in.

  2. Ik zelf ben in deel 5 bezig Een dans met draken, maar ik kan zeggen dat ik het heel jammer vind dat het hier nu tot een eind komt. Het graag nog wel een stuk of 4 van dit soort boeken willen lezen.

    • Er komen nog 2 boeken (The Winds of Winter en A Dream of Spring) aan, al moet je hier nog wel even op wachten…

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar