Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Kissed by fire

/
/

De Strijd der KoningenAlleen lezen als je het eerste boek hebt gelezen of het eerste seizoen hebt gezien!

Een ding houdt alle personages in de wereld van Game Of Thrones in deel II De Strijd Der Koningen in de greep, namelijk een rode komeet. Is het Lannister rood, vanwege de nieuwe koning of is het vuur van de nieuwe draken? Na de dood van Eddard Stark gaat alles verkeerd en is de familie Stark continu in gevaar. Weer zo’n spannend verhaal over macht, machtsmisbruik, sluwheid en de smerigheid van mishandeling, seks en bloed. 50 keer beter dan 50 Tinten Grijs.

Er zijn in totaal 7 koningen die ‘een kroon’ opeisen. Dit betekent oorlog, schaamte en woesternij. Liefde is nog belangrijker geworden in een oorlog dan het eerst was. Joffrey, de slechtste en verwendste prins ooit, gaat verder met zijn egoïstische leven en let niet op de dreigingen die er zijn. Renling de kleine broer van Robbert en Stannis, de grotere broer van Robbert en Renling, willen allebei de kroon. Renling omdat hij het beter zou doen dan zijn oudere broer, maar Stannis wil zijn rechtmatige kroon, omdat Joffrey een bastaard is. Robb Stark gaat verder in het noorden om zijn rechtmatige titel ‘Koning van het Noorden’ te verdedigen. Dat terwijl hij het noorden verliest en een nieuwe koning optreedt, namelijk koning Theon Grauwvreugd. Hij heeft rustig Winterfel kunnen veroveren met zijn IJzermannen om zijn achtergrond als IJzerman te verdedigen. Mans Roover is een derde concurrent in het Noorden, namelijk de wildlingen koning, ook wel de koning achter de muur, die naar het zuiden trekt om zich van andere duistere vijanden te behouden. Last but nog least: de echte rechtmatige koningin van de Zeven Koninkrijken in Westeros: Daenerys Targaryen. Een handje vol koningen dus!

De strijd gaat door met oorlogen in het noorden achter de muur, tot het oosten waar Daenerys een opstand aan het voorbereiden is en tot aan het zuiden waar de broers Baratheon de ijzeren troon opeisen, omdat Joffrey een bastaardkind is. De mooiste passages zijn met Sansa waar je in haar tere ziel kan kijken en hoe zij gevangen zit met haar hoofsheid, de scène waarin Daenerys in het Huis der Wijzen haar toekomst en haar verleden ziet waarin je je fantasie kan loslaten en de passages met Jon Snows nieuwe liefde: Ygritte.

Eline van Beek
Eline: Kissed by fire

De nieuwe personages inspireren je ontzettend. Van simpel naar zeer slim. Zo is Sam een slimme jongen die ook moedig kan zijn in zijn gevecht met de ‘Ander’ (een zenuwslepende scène). Daarnaast heb je Ygritte, de wildlingenvrouw en liefde van Jon Snow. Een prachtig karakter die een oprechte liefde heeft voor Jon Snow. Alhoewel ze soms simpel van geest overkomt, brengt ze veel romantiek naar voren. Naakt in de koudste grotten fluitert ze in zijn oor: ‘Ik wil hier nooit weg. Ik wil voor altijd bij jou blijven hier in deze grotten.’ De vrouwen in het noorden met rood haar zijn ‘door vuur gekust. En dat betekent veel, aangezien vuur van levensbelang is. Daarnaast past een vurig karakter goed bij de mooie Ygritte. Voor mij een inspiratie, want ik ben nu ook gekust door vuur. Iets wat ik heel lang niet durfde te doen, heb ik toch gedaan: ik heb mijn haar rood geverfd. Kissed by fire.

Game Of Thrones is verslavend. Hoe meer je te weten komt van de personages, hoe meer personages je leert kennen, hoe nieuwsgieriger je wordt om nog meer te weten. Het einde van een scène is nooit hoe je het verwacht, waardoor je echt helemaal open minded moet zijn voor alles wat er gebeurd. Briljant geschreven. Deze spanning is een honger die niet gestild kan worden.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar