Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

David Benioff en D.B. Weiss over Game of Thrones

/
/
David Benioff en D.B. Weiss
David Benioff en D.B. Weiss

Het tweede seizoen van Game of Thrones is bijna ten einde, morgen is het al weer tijd voor de laatste aflevering. Ter gelegenheid van deze laatste aflevering hieronder een interview met de producers van de serie, David Benioff en D.B. Weiss.

Wat hebben jullie geleerd van het schrijven van het eerste seizoen?

David Benioff: Ik herinner me een artikel over hoe veel grote prestaties zijn neergezet door mensen die nieuwkomers waren op dat gebied. Ik denk dat in sommige opzichten ons gebrek aan ervaring een goede zaak was. Zeker omdat we gewoon niet wisten dat het krankzinnig was wat we probeerden te doen. George R.R. Martin vertelde ons de eerste keer dat we elkaar ontmoetten dat hij de boeken bijna met opzet zo heeft geschreven dat ze on-produceerbaar zijn.

Wanneer heeft hij jullie dit verteld?

David Benioff: Tijdens een lunch waarin we hem probeerde over te halen om ons de rechten te geven om mee naar HBO te stappen. Hij vertelde over zijn ervaringen in Hollywood. De afleveringen die hij schreef waren altijd te lang en te duur, waardoor hij ze altijd moest aanpassen. Dit had diverse compromissen in het verhaal tot gevolg. Dit wilde hij niet meer, dus is hij de boeken gaan schrijven die hij altijd al had willen schrijven. In zijn ogen waren deze zo groots dat niemand het in zijn hoofd zou halen om ze te proberen te verfilmen.

Wij lazen deze boeken en we dachten: ‘Wow, dit zou een grote tv-serie zijn’, ons niet realiserend dat de kans dat we het überhaupt konden proberen miniem was.

De boeken zijn groots, maar iedere aflevering heeft slechts een beperkt aantal minuten. Is het schrijven niet vooral een proces van weglaten?

D.B. Weiss: Zeker, maar in enkele gevallen voegen we ook wat toe. Sommige personages hebben gewoon meer ruimte nodig.

David Benioff: Een voorbeeld hiervan is Robb Stark (gespeeld door Richard Madden), zijn aanwezigheid in de boeken is een stuk kleiner aangezien hij geen POV (point of view) personage is. Wij waren echter erg gecharmeerd van dit personage en wilde meer van hem laten zien. Daarom hebben we zijn rol in seizoen 2 vergroot.

Wat vinden jullie van het idee dat de serie nog een seizoen of 8 gaat lopen?

David Benioff: Vermoeiend

D.B. Weiss: We proberen op het hier en nu te focussen. Toen we naar HBO stapte zeiden we dat we deze serie tot het einde wilde maken. Ik denk dat we in sommige opzichten wat naïef waren en niet precies wisten wat dat betekende. Maar we waren er serieus over en als we geluk hebben om het te kunnen blijven doen, dan is dat wat we van plan zijn te doen.

Schrijven jullie samen?

David Benioff: Meestal schrijft een van ons de eerste helft en de ander de tweede helft. Hierna wisselen we en herschrijven we elkaars delen.

D.B. Weiss: We hebben ook wel eens 3 uur lang geprobeerd samen te schrijven, maar dit resulteerde in slechts een halve pagina.

De laatste aflevering van Game of Thrones seizoen 2, met de titel Valar Morghulis, wordt maandag 4 juni uitgezonden door HBO NL vanaf 20.30 uur.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar