Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones seizoen 1 DVD recensie

/
/

Game of Thrones seizoen 1 DVD box coverSinds 18 april 2012 is het eerste seizoen van Game of Thrones op DVD verkrijgbaar in Nederland. Hoogste tijd voor een recensie dus.

Het eerste wat me opviel toen ik de DVD box binnen kreeg was de grootte van de verpakking. Ze hebben het hele seizoen in 1 DVD doosje weten te passen.

De box bestaat uit 5 DVD’s met 2 afleveringen en diverse extra’s per DVD. De DVD’s zijn voorzien van de wapen’s van de families Stark, Lannister, Baratheon, Targaryen en Arryn.

Naast deze DVD’s bevat de box ook een kaart van Westeros met op de achterkant de stambomen van de families Stark, Baratheon, Lannister, Arryn en Targaryen.

De animatie van het hoofdmenu is erg mooi gemaakt, maar wel bij alle 5 DVD’s het zelfde. Verschillen vind je pas als je dieper de menu’s in gaat om bijvoorbeeld een aflevering of een van de extra’s te bekijken.

Game of Thrones seizoen 1 DVD Menu
Game of Thrones seizoen 1 DVD Menu

De volgende extra’s zijn te vinden op de DVD’s:

 • Making Game of Thrones (30min)
 • Creating the show open
 • From the book to the screen
 • Character profiles
 • The Night’s Watch
 • Creating the Dothraki language
 • Audio commentaries (7 stuks)
 • Complete guide to Westeros
Game of Thrones seizoen 1 DVD Menu extras
Game of Thrones seizoen 1 DVD Menu extras

Naast de originele taal (Engels), is de DVD ook voorzien van audio in het Tsjechisch, Frans, Pools, Spaans en Tsjechisch. Ondertitels zijn beschikbaar in het Nederlands, Hebreeuws, Deens, Engels, Fins, Frans, Grieks, Hongaars, Kroatisch, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Servisch, Sloveens, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds.

Game of Thrones seizoen 1 DVD discs
Game of Thrones seizoen 1 DVD discs

Het is een mooie DVD box met interessante extra’s die niet mag ontbreken in de verzameling van een echte serie liefhebber. Nieuwsgierig geworden? Je kan hem hier bestellen.

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest

8 Comments

 1. De luxe versie van de Blu-Ray heeft bijna een uur aan extra verhaallijn in de vorm van schetsen met tekst [in animatievorm, dus het speelt af]. de complete voorgeschiedenis van westeros en de goden, de nightswatch, de koningen, de families en zoveel meer wordt haarscherp uitgelegd en is eigenlijk een absolute must VOOR je de boeken en / of serie tot je neemt. Daarmee kan ik met zekerheid zeggen dat de [dure] luxe uitvoering daadwerkelijk vele extra’s biedt. De kaart ontbreekt er niet, de box is geweldig en de uitvoering een feest voor de kraaien.. euhm een feest voor het oog. 🙂

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar