Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een interview met Peter Dinklage

/
/

Peter Dinklage als Tyrion LannisterElke week plaatsen wij een exclusief interview met een castlid van het eerste seizoen. Als laatste is het de beurt aan Peter Dinklage (Tyrion Lannister).

Peter Dinklage verscheen voor het eerst op de buis in de film Living in Oblivion, hierin beschuldigd hij Steve Buscemi’s regisseur van een gebrek aan fantasie voor het gebruiken van een dwerg in een droom scene. Sinds die tijd heeft de 41-jarige uit New Jersey afkomstige Peter Dinklage in meerdere films gespeeld zoals the Station Agent, Death At A Funeral en Elf and Prince Caspian. In de Game of Thrones vertolkt hij de rol van Tyrion Lannister – een sluwe, achterbakse, hoeren lopende en onbaatzuchtige heer die uiteindelijk de good guys wil redden, bijna zonder rekening te houden met zichzelf.

Hoe zou jij Tyrion beschrijven?

Peter Dinklage: Hij is een erg intelligent individu, die in een land woont dat wordt geregeerd door het zwaard. Het zwaard is niet voor hem weggelegd en gebruikt daarom zijn intelligentie als zijn troefkaart. Hij is een gecompliceerd karakter. Hij is een van de bevoorrechten die in rijkdom is opgegroeid, waardoor hij mogelijkheden heeft dat hem aan de ene kant verder helpen, maar ook verpesten. Hij heeft slechte relatie met zijn familie (vooral met zijn zus en vader), maar ik wil daar niet teveel over verklappen, want dit wordt in de rest van de serie aan het licht gebracht, en dat verklaart ook een groot deel van zijn gedrag. Maar hij is erg intelligent. Hij is misschien fysiek niet sterk, maar hij gebuikt zijn intelligentie om hem uit benarde situaties te redden. Ik houd echt van zijn karakter. Hij houd van drinken. Hij houd van vrouwen.

Hij is goedgezind maar niet perfect?

Peter Dinklage: Ja, het is niet zwart en wit – er zijn geen helden en schoften. Er zijn mensen die zich als helden gedragen, maar ook schofterige dingen doen. Het leven is niet zo zwart en wit – het is allemaal grijs. Goede mensen doen slechte dingen en vice versa. Daarom is het erg aantrekkelijk voor een acteur om deze rol te spelen. Het pure en onvoorwaardelijke dienstbaarheid bestaat niet in deze wereld, dus dit is leuk om te spelen.

Lijk je op Tyrion?

Peter Dinklage: Ja, dat is waarschijnlijk ook de reden waarom ik me aangetrokken voelde tot deze rol. Niet dat ik me tot mezelf aangetrokken voel, maar je begrijpt me. Ja, laat ik zeggen, we delen “dingen”. Ik wil niet zeggen wat, je moet de show maar zien en zelf je conclusie trekken. Je zal scenes zien waar ik mezelf meer vermaak dan ander scenes.

Hoe heb je de rol gekregen?

Peter Dinklage: David Benioff en ik kennen elkaar al een tijdje, ook voordat dit allemaal gebeurde. Hij heeft me een paar jaar geleden gebeld in een zeer vroeg stadium. Ik heb het eerste boek gelezen en heb me erg vermaakt. Ik was vertrouwd met de geloofwaardigheid van HBO, dus het was allemaal totaal onverwachts. Het was zonder enige twijfel een ja. Toen hebben David, Dan en ik een kopje koffie gedronken en hebben een paar uur over de show gepraat.

De fans wilde jou meteen in de serie, op het moment dat ze van de serie hoorde?

Peter Dinklage: Ja dat voert de druk wel op, niet? Dat was erg fijn en lief van ze. Ik kan me alleen hier niet teveel mee bezig houden, ik laat dat aan HBO over ;-). Ik zie het niet als iets negatiefs, het is erg liefdevol.

Waarom denk je dat het fantasy genre zo veel mensen aanspreekt?

Peter Dinklage: Omdat het leven te saai is moet er iets anders zijn voor ons. Ik denk echt dat we daarom van Star Wars en Lord of the Rings houden. Ik denk dat het ons leven een stuk interessanter maakt om te denken dat dit bestaat (de magie etc).

Is dit de HBO kijk op fantasy?

Peter Dinklage: Ja, ik denk dat de pistolen van de Sopranos simpelweg zijn vervangen door zwaarden en New Jersey door kastelen. Ja dat is het echt…het begint allemaal met een geweldige verhaallijn als de Sopranos, David en Dan en de andere schrijvers hebben echt een krokant, intelligent script van universele verhalen geschreven. Ik heb deze show nooit als fantasy beschouwd. Ik bedoel, ik heb in de Narnia film gespeeld, maar dit is…. er zitten fantasy elementen in, maar het is meer op realiteit gebaseerd. Mijn karakter Tyrion bijvoorbeeld is sceptisch over alle fantasy elementen, hij gelooft er helemaal niet in.

Hoe vond je het om in het regenachtige Noord-Ierland te werken?

Peter Dinklage: We hebben veel zonnige dagen gehad. De opnames begonnen in juli en ik vond het geweldig. New York in de zomer is godsgruwelijk, hier hadden we een licht briesje en het weer was prachtig. Het is wel eerder iets kouder geworden dan normaal. Het was bijvoorbeeld eind november begin december erg koud en het begon toen ook te sneeuwen. Maar de slogan van de serie is Winter is coming, dus dat past er wel bij.

Kun je me meer vertellen over de kostuums?

Peter Dinklage: Ja het was wat koud, maar het zag er geweldig uit. Leer in het algemeen laat je er gewoon geweldig uitzien. Er waren kilten, leer en bont. Alles helpt om je in je rol in te leven. En met dit genre heb je het ook nodig om er zo uit te zien, je kan er niet echt omheen.

Wat was jouw favoriete scene om te spelen?

Peter Dinklage: Dat is moeilijk te kiezen, het is alsof je jouw favoriete hond moet gaan kiezen. Ik heb veel scenes met Kit Harrington gespeeld, Jon Snow. Deze jongen moet je trouwens in de gaten houden, want hij heeft echt talent, deze serie is een van zijn eerste grote klussen. En ik vond het echt leuk om met hem te werken. Hij is 23, een krachtige acteur en erg knap. Ik schud het zo uit mijn mouw, omdat onze karakters een erg unieke relatie hebben wat zich gedurende de serie ontwikkeld.

Konden jullie het allemaal goed met elkaar vinden – het is een grote cast?

Peter Dinklage: Ik ben vrienden met Lena Headey, die mijn zus voor jaren speelt, we hebben eerder kort met elkaar samengewerkt dus zijn we meteen goede vrienden geworden.

Heb je een coach gehad voor je Britse accent?

Peter Dinklage: Ja, Brendan Gunn was mijn coach. Geweldige kerel uit Ierland, die meer dan een miljoen films op zijn naam heeft staan,. Hij heeft met iedereen in de show gewerkt en heeft echt tijd voor iedereen gemaakt. Hij fluisterde bijvoorbeeld een woord in je oor op een bepaalde manier, en dan moest je dit herhalen. Brendan heeft ons echt geholpen om hierop te letten en deed er alles aan om ons een consistente manier Engels te laten praten.

Heb je je accent gehouden toen de opnames afgerond waren?

Peter Dinklage: Dat is een beetje opzichtig, niet? Nee, ik kwam niet terug van: Hallo lief, hoe gaat het met je? Dat zou helemaal niet werken in New York. Mijn vrienden zouden dit dan echt tegen me gaan gebruiken.

Het eerste seizoen van Game of Thrones is momenteel te zien bij HBO (elke maandagavond om 21:30 uur). Op maandag 16 april om 20:30 uur start het tweede seizoen van Game of Thrones. Direct na de Amerikaanse uitzending (vanaf 2 april) is elke aflevering direct beschikbaar op HBO GO en HBO On Demand. Bekijk hier het volledige uitzendschema van HBO.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

1 Comments

  1. hij is echt perfect voor die rol! hoop dat we nog lang van hem kunnen genieten 🙂

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar