Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een interview met Jason Momoa

/
/

Jason Momoa als Khal DrogoElke week plaatsen wij een exclusief interview met een castlid van het eerste seizoen. Deze week is het de beurt aan Jason Momoa (Khal Drogo).

Hoe heb je jouw rol gekregen?

Jason Momoa: Ik ging naar de auditie en vroeg of ik iets anders mocht doen dan werd gevraagd, dus ik deed een ceremoniële dans van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland, genaamd Haka. Ik vroeg me af hoe ik het beste de rol van de koning, een oorlogsheld die in gevecht gaat, kon vertolken. Ik wist dat het een gedenkwaardig moment zou worden….. Ik ging naar de auditie als een Hawaiiaan van bijna twee meter lang en deed een “Haka”. Er zaten twee kleine, blanke dames achter een tafel en het leek alsof ik hen wilde vermoorden. Ze hadden me hierdoor in ieder geval onthouden! Het heeft me nl. ook de rol van Conan opgeleverd, omdat het dezelfde casting director was. Ik ben half Hawiiaans en de Haka is iets heiligs; iets wat je van je familie meekrijgt, ik heb dat van mijn vader meegekregen in mijn opvoeding. Ik heb Haka o.a. op de begrafenis van mijn neef verzorgd, ik ben in New Zeeland geweest en in Australië en heb me daardoor verschillende Haka rituelen eigen gemaakt. Ik was nerveus om dit te spelen tijdens de auditie, maar het heeft blijkbaar geholpen om voor deze rol gecast te worden.

Je hebt in de eerste twee afleveringen ongeveer 2 woorden gesproken. Krijg je uiteindelijk meer tekst?

Jason Momoa: Drogo is inderdaad een man van weinig woorden in het begin, maar vanaf de vierde aflevering zal er veel dialoog zijn, maar dan in de taal Dothraki, een nieuwe taal die ze speciaal voor deze serie in het leven hebben geroepen. Het voelt alsof je brabbeltaal aanleert en dat je nog probeert om er iets van te maken. Ik heb een grote monoloog gespeeld, waarin het me echt een maand heeft gekost om het onder de knie te krijgen. Het verliep nogal moeizaam. Er is Dothraki dat in het boek wordt beschreven, maar het oorspronkelijke concept was dat Drogo in gebroken Engels zou spreken, maar dat was niet logisch: zijn aanstaande kleine, blanke vrouw (Emilia Clarke) die terecht komt in mijn stam en leert om Dothraki te spreken is wat geloofwaardiger dan Drogo die Engels probeert te spreken.

Vertel ons een iets meer over Drogo.

Jason Momoa: Drogo is een slechterik. Hij begint als een leeuw die zijn wilde haren uiteindelijk verliest doordat hij verliefd wordt op zijn vrouw. Hij is dan bereid om zich tegen zijn eigen volksstam te keren, omdat hij in zijn vrouw gelooft en onvoorwaardelijk achter haar staat.

Hoe was het om seks scènes te doen met Emilia Clarke?

Jason Momoa: Eerlijk gezegd waren het mijn eerste seksscènes en voelde het ook erg ongemakkelijk omdat het eigenlijk verkrachtingsscènes zijn. Emilia en ik zijn nl. erg goed met elkaar en ik hou van haar als een zus. Dat maakte het tegelijkertijd wat ongemakkelijk om volledig naakt mijn beste vriendin te pijnigen. Het voelde niet echt goed om iemand zo te martelen, maar als acteur wilde ik mijn grenzen verleggen om deze situaties te verkennen. Na afloop kon ik het echter niet laten om haar heel veel kusjes te geven en haar te zeggen dat het me speet.

In het echte leven lijk je een hele relaxte man, hoe kun je je uiteindelijk inleven in de rol van een strijdende koning?

Jason Momoa: Ik wil graag de geschiedenis van mijn familie laten zien, de strijdende kant van mijn roots. Maar ook het vaderschap maakt je beschermend en krachtig. Ik heb nogal een vreselijk ongeluk gehad, waarbij mijn gezicht aan twee kanten is verminkt door een mes. Ik heb er 140 hechtingen aan overgehouden aan de linkerkant van mijn gezicht. Dit beeld haal ik voor mijn geest, om me volledig in te leven. Ik kan namelijk laten zien hoe dit de strijder in mijn personage naar boven haalt.

Je bovenlijf is ontbloot voor Game of Thrones en de film Conan – hoe blijf je in vorm?

Jason Momoa: Het is geen pretje, ik ben namelijk gek op Guiness. Ik heb voor beide rollen mijn lichaam flink op de proef moeten stellen. Drogo heeft in zijn rol als koning mensen die voor hem strijden: Hij hoeft zelf niet te vechten en daarom drinkt en eet hij veel en heeft hij veel seks. Ik wilde voor deze rol breed worden. Om dit resultaat te bereiken, heb ik veel zware gewichten getild en ben ik veel aangekomen.

De rol van Drogo ging me makkelijk af. Voor de pilot was ik niet echt breed. Ik wist pas twee weken van tevoren dat ik deze rol kreeg. Maar tegen de tijd dat ik Conan moest spelen was ik te breed. Voor de rol van Conan moest ik weer hard trainen om op gewicht te komen. Ook at ik iedere 6 uur kip en spendeerde 6 uur aan sport om op gewicht te blijven. Ik was niet echt blij toen ik hoorde dat ik na mijn rol als Drogo, bepaalde scènes moest overdoen. Dit betekende namelijk dat ik opnieuw mijn lichaam op de proef moest stellen om weer op dat gewicht te komen. Ik probeer nog steeds om mijn lichaam er weer normaal uit te laten zien. Ik begon tussen 97 en 99 kg en ik weeg inmiddels 113 kg. Het kan zijn dat ik nooit meer op mijn oude gewicht kom.

Is het een opluchting om nu niet meer zo op je gewicht te hoeven letten?

Jason Momoa: Ik vind het heerlijk om weer een shirt te dragen. Ik zei tegen mijn vrouw: Als ik ouder ben, dan ben ik vast dik, dus bereid je maar alvast voor!

Beseffen jouw kinderen dat hun vader acteur is?

Jason Momoa: We hebben geen tv maar mijn kinderen weten wat ik doe, ze hebben zelfs speelgoed van papa als actiefiguur van Stargate. Mijn kleine zoon vindt het heerlijk om met zwaarden te spelen en iedereen in elkaar te slaan met de actiefiguur van zijn papa. Maar ze zullen me niet zien in The Games of Thrones. Daar moeten ze nog maar even voor wachten tot ze wat ouder zijn.

Je hebt een glansrol als Conan, jouw jaar kan zeker niet meer stuk?

Jason Momoa: Ik heb de rol van Drogo gekregen voordat ik de rol van Conan kreeg. Ik heb het script van Conan gekregen, voordat de pilot van Game of Thrones werd geschoten en het duurde vier maanden. Omdat ze niet hun Conan konden vinden, kwamen ze weer terug bij mij. Conan is een geweldige en avontuurlijke actiefilm en ik denk dat mensen deze film echt geweldig zullen vinden. Al is het zeker geen copie van de film met Arnold Schwarzenegger. We gebruiken wel hetzelfde karakter, maar de film heeft een totaal andere verhaallijn. Ik voel me zeer vereerd om deze rol te mogen vertolken. De casting duurde uiteindelijk zes of zeven maanden. Ze hebben maar twee Amerikanen aangenomen, Peter Dinklage (die ook in The Games of Thrones speelt) en ik.

Het eerste seizoen van Game of Thrones is momenteel te zien bij HBO (elke maandagavond om 21:30 uur). Op maandag 16 april om 20:30 uur start het tweede seizoen van Game of Thrones. Direct na de Amerikaanse uitzending (vanaf 2 april) is elke aflevering direct beschikbaar op HBO GO en HBO On Demand. Bekijk hier het volledige uitzendschema van HBO.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar