Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones seizoen 2: Five Kings, One Throne

/
/

Afgelopen dinsdag heb ik de eerste twee afleveringen van Game of Thrones seizoen 2 mogen bekijken. HBO Nederland had een persvoorstelling georganiseerd en hier kan de Nederlandse Game of Thrones fansite natuurlijk niet ontbreken.

Het tweede seizoen is gebaseerd op het tweede boek, A Clash of Kings, uit de A Song of Ice and Fire serie. Die titel beschrijft goed wat we dit seizoen kunnen verwachten, namelijk een strijd tussen 5 koningen in Westeros.

Tyrion en Bronn
Tyrion en Bronn

In Kings Landing zit Joffrey op de Iron Throne en komt Tyrion aan als Hand of the King. In het noorden heeft Robb Stark zich uitgeroepen als King in the North en vecht tegen de Lannisters. Hij stuurt Theon naar zijn geboorte plaats (The Iron Islands) om de steun van zijn vader te zoeken in de strijd tegen de Lannisters. Op de nieuwe locatie Dragonstone verklaart Stannis Baratheon zich tot de enige rechtmatige koning van Westeros.

In de eerste twee afleveringen worden al aardig wat nieuwe personages geïntroduceerd, waaronder Melisandre, Stannis Baratheon, Davos, Craster en Balon Greyjoy. Op Brienne en Margaery Tyrell zullen we nog even moeten wachten. Ik verwacht dat zij hun opwachting zullen maken in aflevering 3 of 4.

Carice van Houten als Melisandre
Carice van Houten als Melisandre

Het meest benieuwd was ik natuurlijk naar Melisandre, ze wordt immers gespeeld door onze Nederlandse Carice van Houten. Ze viel me niet tegen en komt aardig overeen met hoe ik me haar had voorgesteld na het lezen van de boeken. Ook kan ik alvast de geruchten bevestigen, ze heeft inderdaad een naaktscène.

Jon Snow is (zoals aan het einde van het eerste seizoen te zien was) met the Nights Watch vertrokken voor een wachtrit achter the wall en komt terecht bij Crasters Keep. Daenerys vinden we in de red waste waar ze probeert te overleven met haar khalasar en draken. Om te zien wat er met de overige personages gebeurd zullen jullie moeten wachten op de uitzending.

Kortom: Een zeer veelbelovend seizoen, waarin ik met smart wacht op de overige 8 afleveringen. Maar ik zal (op aflevering 1 en 2 na) net als jullie nog even geduld moeten hebben.

Op 1 april gaat Game of Thrones seizoen 2 in premiere op HBO in de Verenigde Staten, op 2 april kunnen HBO abonnees in Nederland genieten van de eerste aflevering van het tweede seizoen via HBO GO en HBO On Demand. De uitzendingen beginnen in Nederland op 16 april bij HBO. Bekijk hier het volledige uitzendschema van HBO Nederland.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

6 Comments

  1. Mazzel pik 🙂 Heb seizoen 1 op blu-ray besteld vanuit Engeland. 1080p Game of Thrones kijken met een goede home cinema set is echt genieten. Even seizoen nog een keer kijken voordat seizoen 2 begint. Kan niet wachten…

  2. waar kun je online S2 kijken…althans de afleveringen die al zijn uitgezonden?

    • Op 19 februari 2013, zie http://www.winteriscoming.nl/2012/11/datum-dvd-game-of-thrones-seizoen-2-bekend/

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar