Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een interview met Nikolaj Coster-Waldau

/
/

Nikolaj Coster-WaldauDe première van het langverwachte tweede seizoen van Game of Thrones komt steeds dichterbij! Om die reden plaatsen wij vanaf vandaag elke week een exclusief interview met een castlid van het eerste seizoen. Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) bijt het spits af.

Q: is het mogelijk om Jaime Lannister, een man die een incest relatie heeft met z’n zus en een kind probeert te vermoorden, sympathiek te maken?

Nikolaj Coster-Waldau: Zeker niet in de eerste 2 afleveringen, maar dat is juist de uitdaging en een van de redenen waarom zijn personage me aansprak. Wetend wat er later gaat gebeuren maakt het helemaal mooi. Jaime start als een personage waarvan de kijkers zullen denken nooit sympathie voor te voelen, een kind uit een raam gooien is gewoon fout. Echter, zijn redenen hiervoor zijn niet verkeerd. Bran zag wat hij zag en om die reden moest Jaime handelen. De zin “the things I do for love” tekent Jaime in het eerste seizoen, alles wat hij doet is gedreven door zijn relatie met z’n zus.

Q: Waarom heeft hij een relatie met z’n zus? Ze is immers getrouwd met Robert?

Nikolaj Coster-Waldau: Hij weet dat dit geen ideale situatie is, maar de relatie met z’n zus is iets wat al veel langer gaande is en waar ze niet tegen kunnen vechten. Als hij rationeel zou denken was hij vast gevlucht of zo. Maar in plaats daarvan heeft hij gezworen geen vrouw te trouwen door lid te worden van de Kings guard. Dit om dichter bij zijn zus te kunnen zijn. Gevaarlijk, maar begrijpelijk. Wanneer je een rol speelt gebruik je ervaringen uit je eigen leven, maar denkend aan een intieme relatie met je eigen zus… Dat is gewoon verkeerd. Natuurlijk kan ik me wel inleven in het verliefd worden op iemand of verliefd worden op iemand waar je niet verliefd op zou moeten worden. Ik denk dat veel mensen dat kunnen.

Q: Was het moeilijk om liefdesscènes op te nemen met Lena Headey?

Nikolaj Coster-Waldau: Ik heb mijn vrouw gewaarschuwd voor één van de scènes en haar verteld dat ik haar ogen zal bedekken tijdens het kijken. De opnames waren ongemakkelijk, maar het bekijken was nog erger.

Q: Hoe moeilijk is het filmen in dergelijk uitgebreide kostuums?

Nikolaj Coster-Waldau: Geweldig! Sommige dagen liep je de hele dag in harnas, dan werd het wel een beetje zwaar. Maar als je een scène opneemt en iedereen om je heen is gekleed in zijn of haar kostuum, dan ziet het er echt fantastisch uit! Echter als iedereen tussen de scènes door koffie staat te drinken of te roken, dan ziet het er wel een beetje vreemd uit.

Q: Heb je nieuwe dingen moeten leren voor de opnames?

Nikolaj Coster-Waldau: Ik heb al eerder zwaardgevechten gedaan, maar niet met tweehandige zwaarden. Dit moest ik dus nog leren. Paardrijden heb ik ook al eerder gedaan, maar de lessen waren erg leuk.

Q: Wist je al veel van het fantasy genre voor Game of Thrones?

Nikolaj Coster-Waldau: Als kind heb ik The Lord of The Rings gelezen, maar dat was het dan ook wel.

Q: Je hebt gespeeld in de detective serie New Amsterdam, was je teleurgesteld toen de serie gecancelled werd?

Nikolaj Coster-Waldau: Toen New Amsterdam uit kwam wisten we dat de kijkcijfers niet geweldig waren en het was teleurstellend, maar geen verrassing. Ik heb ook nog een paar andere pilots gedaan die nog niet zijn opgepikt. Maar ik begrijpt dat dit is hoe deze busniness werkt. Nu ik een beetje ouder ben, ben ik niet meer zo snel teleurgesteld. Ik geniet van het moment en het werk, maar je weet nooit wat er gaat gebeuren.

Q: Wat heb je geleerd van je ervaringen in New Amsterdam?

Nikolaj Coster-Waldau: Het leerde me dat als je een hoofdrol speelt in een serie alles behalve werken niet mogelijk is. Dat was een beetje een schok. Ik hou van werken, maar dit was overweldigend. Ik was gewend dat opnames eindigen in de vroege uren van de zaterdag zodat ik de rest van de zaterdag in een roes kon doorbrengen en dan op zondag werken aan het script van volgende week met een dialect coach. Maar het heeft me niet weg gejaagd van de Amerikaanse TV.

Q: Je woont met je familie in Denemarken, overweeg je naar de VS ter verhuizen?

Nikolaj Coster-Waldau: We hebben er over gesproken om naar LA te verhuizen, maar toen kreeg ik een rol waarvoor ik voor opnames naar Toronto of Budapest moest, dus voelde het goed om in Denemarken te blijven. Er bestaat een gezegde “out of sight out of mind” en de hele industrie bevind zich in Hollywood, dus ik heb vast wat kansen gemist. Maar ik heb een prima leven en niet het gevoel dat ik wat mis.

Q: Begrijpen je kinderen wat je doet?

Nikolaj Coster-Waldau: Ze zijn 7 en 10 en weten heel goed dat ik een acteur ben. Ze zijn trots op hun vader, maar de komende jaren mogen ze Game of Thrones nog niet zien. M’n moeder misschien ook niet.

Q: Veel personages vinden de dood, blijft Jaime de komende tijd wel leven?

Nikolaj Coster-Waldau: Ik heb een lang contract, dus de komende seizoenen blijf ik in ieder geval in leven.

Het eerste seizoen van Game of Thrones is momenteel te zien bij HBO (elke maandagavond om 21:30 uur). Op maandag 16 april om 20:30 uur start het tweede seizoen van Game of Thrones. Direct na de Amerikaanse uitzending (vanaf 2 april) is elke aflevering direct beschikbaar op HBO GO en HBO On Demand. Bekijk hier het volledige uitzendschema van HBO.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar