Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een interview met Mark Addy

/
/

Mark AddyDe première van het langverwachte tweede seizoen van Game of Thrones komt steeds dichterbij! Om die reden plaatsen wij elke week een exclusief interview met een castlid van het eerste seizoen. Deze week is het de beurt aan Mark Addy (Robert Baratheon).

Vertel ons eens wat meer over Robert Baratheon

Mark Addy: Hij was niet wat ik verwachte toen ik hoorde dat ik een koning zou gaan spelen. Hij is de koning, maar hij was ook een machtig strijder. Nu is hij een dikke zuiplap die vast zit in een huwelijk met een vrouw die meer naar macht hunkert dan verwacht en heeft hij zich omringd met vijanden, wat hij zich pas realiseert als het bijna te laat is. Hij heeft een man verdreven die een tiran en een gek tegelijk was, een man die honderden mensen kon vermoorden in een bevlieging, iemand die duidelijk verdreven moest worden. Maar macht is niet bepaald een bed van rozen. Zodra Robert aan de macht kwam moest hij beginnen met het nemen van beslissingen over de mannier waarop het land bestuurd moet worden en wie het voor het zeggen kreeg. Dat is allemaal niet zo gemakkelijk als hij gedacht had.

En zijn huwelijk?

Mark Addy: Hij is getrouwd met een Lannister, wat hem is geadviseerd, maar eigenlijk willen zij zelf de macht hebben. George R.R. Martin heeft veel research gedaan naar de “the wars of the roses” en andere historische gevechten om de macht. Daar komt het trouwen met iemand om op een andere plek een voet aan de grond te krijgen vandaan. Robert heeft dat gedaan maar bracht daarmee zichzelf in gevaar. De liefde van zijn leven was de zus van Ned, wie verkracht en vermoord is door een Targaryen. Dit was ook de reden waarom hij de “Mad King” heeft afgezet en gezworen heeft alle Targaryens te vermoorden.

Hoe was het om opnames te doen in een middeleeuwse fantasy wereld?

Mark Addy: Geweldig! Alle sets kwamen zo realistisch over en dat is best moeilijk aangezien het allemaal fantasy is. Er is een wereld gecreëerd die volledig bedacht is, maar tegelijk ook volledig geloofwaardig is. Het moest realistisch zijn, daarom zijn o.a. kostuums gebaseerd op historisch ontwerp. In delen is er een middeleeuwse sfeer, maar andere uitrustingen lijken op Samurai. Vanuit het gezichtspunt van een acteur gezien versterkten al deze elementen wie je bent.

Hoe waren de kostuums?

Mark Addy: Sean en ik had een scène welke we schoten in een crypte onder het kasteel en het was nat. Naarmate de dag vorderde werd onze kleding zwaarder en zwaarder. Het voelde alsof we korter werden door het gewicht van de kleding. De kostuums waren vrij zwaar, maar ze geven je dat gevoel van degelijkheid en grootte welke je in je voordeel kunt gebruiken. Met de bont aan de bovenkant ben je een derde groter dan in het echte leven.

Heb je paard rijles gehad?

Mark Addy: Ik had nog nooit paard gereden en vond het erg leuk om te leren. Aan het einde was ik er best goed in, jammer dat het maar in een scène zat. Sean kon natuurlijk al paardrijden als gevolg van de film Sharpe, dit maakt dat het er natuurlijk uitziet. Als ik scènes met hem had moeten doen zou ik er beroerd uitzien.

King Robert is niet echt het personage wat we jou normaal zien spelen.

Mark Addy: Ik trainde bij RADA op hetzelfde moment als Sean dus we hebben dezelfde soort opleiding, maar mijn werk heeft de neiging naar komedie, niet per se een keuze, maar dat is de manier waarop het is gegaan. Het is geweldig om drama te doen. Ik ben misschien niet de eerste keuze voor een dramatische rol, waarom weet ik niet. Misschien denken ze ‘hij doet alleen komedie’. Het is raar, maar misschien werkt het andersom ook zo?

Kende je Sean voor Game of Thrones?

Mark Addy: Een tijd geleden hebben we samengewerkt aan Red Riding, ook al hebben we geen scenes samen gedaan, we hebben elkaar wel goed leren kennen. Ook hebben we tegelijk op de toneelschool gezeten. Dat maakt het spelen van rollen die elkaar al lang kennen een stuk makkelijker.

Wordt je nog steeds het meest herkend vanwege The Full Monty?

Mark Addy: Nog steeds. De film is van 1996, dus het verbaasd me wel, al wordt hij nog steeds over de hele wereld uitgezonden. Toen we hem opnamen verwachte we niet dat hij goed zou scoren buiten Yorkshire. Hij is nu een beetje gedateerd, maar mensen waarderen het nog steeds en dat is erg leuk.

Het eerste seizoen van Game of Thrones is momenteel te zien bij HBO (elke maandagavond om 21:30 uur). Op maandag 16 april om 20:30 uur start het tweede seizoen van Game of Thrones. Direct na de Amerikaanse uitzending (vanaf 2 april) is elke aflevering direct beschikbaar op HBO GO en HBO On Demand. Bekijk hier het volledige uitzendschema van HBO.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar