Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een interview met Harry Lloyd

/
/

Harry LloydDe première van het langverwachte tweede seizoen van Game of Thrones komt steeds dichterbij! Om die reden plaatsen wij elke week een exclusief interview met een castlid van het eerste seizoen. Deze week is het de beurt aan Harry Lloyd (Viserys Targaryen).

Hoe zit het met dat haar van Viserys?

Harry Lloyd: Het haar is een groot onderdeel van zijn personage en van de identiteit van Viserys en zijn zus Daenerys. Ze zijn de laatste twee leden van de Targaryen familie en om die reden ook de laatste twee mensen met dat specifieke haar. Het koste wat tijd om te zorgen dat het er goed uit zag bij mij en Emilia aangezien we beide donker haar hebben. Alleen een pruik met wit haar opzetten was geen optie.

Hoe heb je je verdiept in de rol van Viserys?

Harry Lloyd: Ik heb de boeken gelezen, welke ik geweldig vond en heb ze vervolgens naast me neer gelegd. In de boeken zie je Viserys alleen maar vanuit het oogpunt van zijn zus en in verwijzingen van andere personages. Dit creëert een bepaald beeld van hem. Ik begon te denken wat hij van zich zelf zou vinden. Waar komt hij vandaan en wat is zijn strijd? Dit zorgt er voor dat je veel beter begrijpt waarom hij zo onaardig is tegen zijn zus. Als je zijn motief eenmaal gevonden hebt is het allemaal veel beter te begrijpen. De schrijvers hebben een scène aan de serie toegevoegd welke niet in het boek voorkwam. Een scène zonder zijn zus waarin je de kans krijgt hem eens niet te zien als alleen maar een slecht mens. Het zet je op het verkeerde been, iets wat wel vaker gebeurd in de serie.

Heb je uiteindelijk sympathie voor Viserys gekregen?

Harry Lloyd: Ik heb me zeker met hem kunnen identificeren en kreeg medelijden met hem. Of dat ook het geval was bij het publiek durf ik niet te zeggen. Hij worstelt in ieder geval met veel dingen. Er was ook geen enkel ander personage wat ik had willen spelen in zijn plaats, hij fascineerde me. Hij ziet zich zelf als het belangrijkste onderdeel van het verhaal, als de rechtmatige koning, dat maakt het ook tragisch. Hij is zeker geen hoofdrol, eigenlijk is hij niet eens zo belangrijk, maar dat ziet hij zelf niet.

Hoe was het om te werken met zo’n grote cast?

Harry Lloyd: Met het grootste gedeelte van de cast had ik nog nooit gewerkt. Ik leerde ze pas echt kennen tijdens het reizen, het passen van de kostuums en in de hotel bar. Emilia, Jason, Ian en ik waren als een team. In Belfast kwamen we meestal de rest pas weer tegen. Daarom was het ook zo leuk om alle afleveringen terug te kijken, je had zelf slechts 10% meegemaakt. Hierdoor kan je ook makkelijk fan van de serie zijn terwijl je er zelf in zit.

Heb je tijdens de opnames leren paardrijden?

Harry Lloyd: Ik heb al eerdere tijdens andere projecten leren paardrijden, maar ik heb wel veel paardrijd training gedaan. Dat maakt het tijdens de opnames allemaal wat makkelijker en zorgt dat het er beter uit ziet.

Was je opzoek naar een baan in de Verenigde Staten toen Game of Thrones om de hoek kwam kijken?

Harry Lloyd: Ik heb een Amerikaanse agent en nu ik bezig ben met een programma wat op de Amerikaanse TV gaat komen opent dat zeker enkele deuren. Afgelopen jaar was ik in LA dan kijk je ook zeker wat rond. Maar het heeft mijn leven niet dramatisch veranderd, ik woon bijvoorbeeld nog steeds in Londen. Aan een show als Game of Thrones werken is fantastisch, niet omdat het Amerikaans is, maar omdat het gemaakt wordt door HBO. Zij zijn de enige die dit kunnen maken, op deze schaal en met dit detail niveau. Ook zijn ze niet bang voor gecompliceerde verhalen en personages.

De volgende rol die je gaat spelen is Denis Thatcher in The Iron Lady. Is het moeilijk om iemand te spelen die nog leeft?

Harry Lloyd: In het begin wel. Mensen die hem in het echt ontmoet hadden zouden deze film kunnen gaan kijken. Maar toen besefte ik dat ik slechts een impressie van een man speel. Een jongere versie van het karakter dat Jim Broadbent speelt. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe hier mee om te gaan, niemand verteld je ook hoe je dit moet doen.

Je hebt ook in Doctor Who gespeeld, dat moet je vast een hoop herkenning op hebben geleverd?

Harry Lloyd: Doctor Who fans zijn de beste fans die er zijn en ze zijn overal. Het is een show die veel mensen inspireert. Net als bij Game of Thrones wist ik niks van Doctor Who tot ik er in speelde. Vervolgens ben ik bergen afleveringen gaan kijken en nu snap ik exact waarom het zo’n grote schare aan fans heeft.

Zat er enige waarheid in het gerucht dat jij mogelijk de rol van de Doctor zou gaan spelen?

Harry Lloyd: Ik was toen veel te jong en had de rol niet eens willen spelen. Waarschijnlijk had ik het ook verprutst. Maar nee, ik kwam niet in aanmerking voor de rol.

Je speelt vrij verschillende rollen (Viserys vs. Denis Thatcher)

Harry Lloyd: Ik ben er erg blij mee dat ik zulke verschillende rollen heb kunnen spelen.

Het eerste seizoen van Game of Thrones is momenteel te zien bij HBO (elke maandagavond om 21:30 uur). Op maandag 16 april om 20:30 uur start het tweede seizoen van Game of Thrones. Direct na de Amerikaanse uitzending (vanaf 2 april) is elke aflevering direct beschikbaar op HBO GO en HBO On Demand. Bekijk hier het volledige uitzendschema van HBO.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar