Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een interview met Emilia Clarke

/
/

Emilia ClarkeDe première van het langverwachte tweede seizoen van Game of Thrones komt steeds dichterbij! Om die reden plaatsen wij elke week een exclusief interview met een castlid van het eerste seizoen. Deze week is het de beurt aan Emilia Clarke (Daenerys Targaryen).

Emilia Clarke’s carrière is net begonnen. Voor haar rol in Game of Thrones heeft ze slechts wat figuranten rolletjes gespeeld en komt ze eigenlijk direct van de toneelschool af. Tijdens haar auditie zat ze zelfs nog op school en ging ze aan de haal met de rol van Daenerys Targaryen. De verbannen prinses die de epische serie begint als pion van haar lamlendige broer, maar uitgroeit tot een echte prinses. We vragen haar hoe zij deze rol kreeg…

Emilia Clarke: Uit het niets eigenlijk. Ik bedoel, ik ben ongeveer een jaar eerder begonnen met toneelschool. Ik had wat camera ervaring, ik deed auditie en ik kreeg de rol. De enige mannier hoe ik het kan beschrijven is als een razendsnel sprookje. Weinig ervaring en heel veel enthousiasme (glimlach). Het voelt ongelofelijk. HBO is iets waar ik alleen maar respect voor kan hebben, ik bewonder ze al sinds ik begon met het kijken van Band of Brothers.

Voel je de druk van het spelen van één van de hoofdrollen in zo’n grote show als Game of Thrones?

Emilia Clarke: Ik begrijp wat je bedoelt, maar de rol van Daenerys is zo geweldig dat al het andere hierbij in het niets valt.

Wat voor persoon is Daenerys?

Emilia Clarke: Op basisniveau ze is een verbannen prinses, verbannen samen met haar broer en ze hebben een bizarre relatie. Ze begint als een jong onderdanig meisje en je ziet hoe ze uitgroeit tot een vrouw. Als een vrouw is ze briljant. Ze verandert in iets heel speciaals. Elk probleem wat ze overwint (en dat zijn er nogal wat), of elke hindernis die ze neemt, er komt altijd wel weer wat anders om de hoek kijken. Je denkt dat dit haar neerslaat, maar dat gebeurd niet. Ze groeit en wordt er beter en beter van. Als een jong meisje is dit fantastisch om te spelen en hopelijk inspireer ik hier andere jonge meisjes mee.

Zijn er nog andere heldinnen die je geïnspireerd hebben?

Emilia Clarke: Nou, eigenlijk zijn er geen vergelijkbare rollen die zo episch en breed zijn als die van Daenerys. Voor een meisje wat rechtstreeks van de toneelschool komt is het een genot om haar te spelen omdat ik nu iets vergelijkbaars mee maak. Het is geweldig om zaken in haar te herkennen.

Heb je de taal Dothraki geleerd?

Emilia Clarke: Ja. We hadden een geweldige stem coach (Brennan Gun), hij was briljant. Dothraki was immers een hele nieuwe taal die nog niemand ooit had gehoord. Als je een taal als Frans of Italiaans wil leren heb je tenminste een vocabulair en grammatica waaraan je je kan optrekken. Bij Dothraki heb je dit niet en was het best moeilijk aangezien je geen idee hebt van wat je eigenlijk zegt. Maar uiteindelijk ging het heel gemakkelijk.

Je spreekt het nu dus vloeiend?

Emilia Clarke: [Gelach] Nee. Je krijgt je tekst en dat leer je. Ik kan mijn zoon en mijn man zeggen, dat is het zo ongeveer uit mijn hoofd.

Het lijkt er op dat Daenerys op een punt gaat komen waar ze echt gevaarlijk wordt.

Emilia Clarke: Yeah! Ze veranderd een beetje in een “warrior queen”. Haar verhaal in de boeken wordt ook erg cool. Ze gaat onder andere op haar draken rijden. Ik kan ook niet wachten om deel te nemen aan de strijd.

Heb je gevechtstraining gehad?

Emilia Clarke: Ik heb wat kickboksen gedaan in de sportschool. Toen ik in gesprek was met de persoon die mij dit moest leren zei ik dat we misschien wapens konden gebruiken. Zo ik hoop dat ze mij een geweldig wapen geven waar ik mee kan spelen. Dat zou erg gaaf zijn.

In de eerste scènes gebruikt jou personage haar seksualiteit in haar voordeel, is dit nog steeds het meest dodelijke wapen van een vrouw?

Emilia Clarke: Het is moeilijk omdat ze, als jong meisje, zich niet bewust is van het feit dat het deel is van haar ontwikkeling van een meisje in een vrouw is. Het beschrijft haar eigen seksualiteit. Ik geloof niet dat ze het gebruikt als een middel om een ​​doel te bereiken, zoals veel van de andere vrouwelijke personages in de serie. Ik denk dat het slechts een deel is van haar ontwikkeling.

Wat was moeilijker, de opnames van de vecht of seks scènes?

Emilia Clarke: [Gelach] waarschijnlijk de seks scènes. Ik ben een jong meisje, seks scènes vind ik moeilijk. Vecht scènes vind ik erg leuk om te doen.

Heb je de boeken gelezen?

Emilia Clarke: Aan het einde van mijn auditie had ik het eerste boek uit. Toen de opnames begonnen de rest. Alles wat je leest over mijn personage is geschreven vanuit haar point of view. Als een actrice is dat bijna gelijk aan het hebben van een spiekbriefje. Het is geweldig. Je ziet alles wat ze denkt, voelt etc.

Kan je ons wat meer over je zelf vertellen?

Emilia Clarke: Ik ben geboren in Londen, daarna is mijn familie verhuisd naar het platteland (Buckinghamshire). Ik ging naar school in Oxford. Erg traditioneel Engels, maar een normale opvoeding. Mijn vader werkt in het theater, hij is sound designer, toen ik 3 was nam hij mij mee naar de musical Show Boat. Voor het eerst in mijn leven was ik 2 uur stil. Ik was nooit zo’n kind dat zei “ik wil een superheld zijn” of “ik wil een prinses zijn”. Altijd al heb ik een acteur willen zijn. Dus toen ik mijn school met succes had afgerond kwam de toneelschool om de hoek kijken op m’n 18e.

Wat vinden je familie en vrienden van je rol?

Emilia Clarke: [Gelach] Ik had de trailer op Facebook geplaatst en toen reageerde een vriend van mij met: “Phwoar, check out de blonde”. [Gelach] En ik reageerde met “yay!”. Mijn ouders en vrienden zijn gewoon erg trots en iedereen is erg blij. Het is gewoon een droom!

Het eerste seizoen van Game of Thrones is momenteel te zien bij HBO (elke maandagavond om 21:30 uur). Op maandag 16 april om 20:30 uur start het tweede seizoen van Game of Thrones. Direct na de Amerikaanse uitzending (vanaf 2 april) is elke aflevering direct beschikbaar op HBO GO en HBO On Demand. Bekijk hier het volledige uitzendschema van HBO.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

3 Comments

  1. Dit is vast een domme vraag, maar: het seizoen begint 16 april maar de eerste aflevering is 1 april? I am confused. ;x

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar