Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Game of Thrones: Seizoen 1

/
/

game-of-thrones-hbo-posterMiddeleeuwse fantasy. ‘Lord of the Rings’ slaagde erin om de mix van magie en bloederige gevechten aan het grote publiek te verkopen, maar toch zijn de meeste mensen niet erg happig op het genre. Zeker niet op televisie, waar weinig dergelijke series de aandacht hebben getrokken. Series zoals ‘Highlander’ en ‘Xena, Warrior Princess’ met de wulpse Lucy Lawless probeerden om geschiedenis en fantasy te combineren, maar waren toch eerder onbedoelde slapstick.

‘Game of Thrones’ daarentegen, evenals LOTR gebaseerd op een boekenserie, was een succes in Amerika en Engeland, en won dan ook allerhande prijzen. Waarom is ‘Game of Thrones’ anders? Simpel: HBO. De Amerikaanse zender pompt zeer veel geld in kwaliteitsseries en het resultaat is meestal een schot in de roos. Denk maar aan ‘True Blood’, ‘Boardwalk Empire’ en ‘The Wire’.

Deze serie die handelt over zeven families die strijden om de troon van het land Westeros (dat in de begingeneriek verdacht veel op Engeland lijkt), kreeg twee dagen na de première al het fiat om aan een tweede reeks te beginnen. Sean Bean (nota bene Boromir uit LOTR) is heel geloofwaardig als Eddart Stark. Hij vertolkt de good guy die eer en moed belangrijker vindt dan geld en macht. De troon van Westeros wordt bezet door Lord Baratheon, lid van een van de zeven families, die zich meer bezighoudt met bier, eten en vrouwen dan met het beheren van het land. Lord Stark moet Lord Baratheon bijstaan met goede raad en hem beschermen tegen enkele andere families. Die willen immers de koning op een niet zo vriendelijke wijze van de begeerde troon schoppen. Zo proberen de Targaryens vanuit het buitenland hun weg terug te vinden naar Westeros nadat ze voorheen door Lord Baratheon van de macht zijn verdreven. Maar ook de Lords eigen vrouw, een Lannister, ziet liever haar eigen bloedlijn op de troon.

Al die verschillende families met hun kinderen, neven, nichten en bastaarden zorgen voor een knoert aan verhaallijnen, die door de scenaristen mooi door elkaar worden geweven. Gevolg hiervan is echter dat het verhaal traag op gang komt en dat het een tijdje duurt eer u alle personages leert kennen. Voor de liefhebbers geen probleem, maar natuurlijk niet ideaal voor de snelle zappers. Het verhaal barst zelfs pas echt los in de voorlaatste aflevering van seizoen 1. Tot dan is er eigenlijk nog geen echte confrontatie geweest die de vonken van het scherm doet spatten.

Een lang en lekker voorspel dus, dat u warm maakt voor het echte werk in seizoen 2. Na zo’n voorspel hoopt een man toch altijd op wat meer, vandaar dat ik vol ongeduld dat tweede seizoen afwacht. De review daarvan mag u medio 2012 ongetwijfeld verwachten op Onze Kijk!

Deze review is eerder verschenen op Onze Kijk.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar