Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Winter Is Coming

De Nederlandse Game of Thrones fansite

Een aanrader: Game of Thrones

/
/

Game of Thrones is een amerikaanse tv-serie uitgezonden op HBO — o.a. bekend van The Wire, The Sopranos en Six Feet Under. Aanstaande zondag wordt de laatste aflevering uitgezonden van het 10 afleveringen tellende eerste seizoen. Seizoen 2 staat al op de planning voor volgend jaar. Iedereen die van een goede dramaserie houdt en niet bang is voor een beetje bloed en naakt — puur functioneel natuurlijk — raad ik aan om het te gaan kijken.

Het wel en wee van Westeros — een fictief land in een fictieve wereld met ridders en alles wat daarbij komt kijken — wordt onder de loep genomen in de serie. Het land heeft interne strubbelingen en er dreigen gevaren uit het noorden, waar al 8000 jaar eerder een immense muur voor is neergezet, en het oosten, waar de verbannen zoon en dochter van de vorige koning zinnen op wraak en de daar aanwezige barbaren zo willen bespelen dat ze een oorlog aangaan.

Buiten Lord of the Rings om heb ik weinig ervaring met het fantasy-genre, maar in deze serie is het meer een kapstok dan het onderwerp.

Je moet wel even het verhaal op je in laten werken. De eerste 2 a 3 afleveringen zijn duidelijk om alle karakters op hun plaats in het verhaal te krijgen. Er is een hóóp gaande; veel karakters, veel onderlinge relaties en een hoop plaatsen binnen de wereld die geschetst wordt. Ondertiteling bij deze serie is een aanrader.

Wat mij heel erg heeft geholpen zijn de recensies per aflevering van Alan Sepinwall. Ik volg wel vaker zijn recensies bij verschillende televisie-series — zoals indertijd Lost en Heroes — omdat hij toegankelijk na een aflevering nog eens uiteen zet wat er is gebeurt en wat zijn gedachten zijn binnen het grotere geheel van de serie. Erg waardevol om te lezen. Daarom heb ik voor de mensen die gaan beginnen met Games of Thrones zijn recensies hieronder direct gelinkt zodat je geen spoilers tegenkomt als je zou gaan Googlen. Tip: niet gaan googlen naar informatie over Game of Thrones als je nog niks gezien hebt. Aanstaande maandag zet ik de recensie van de 10de aflevering er ook bij. Dus na het kijken van een aflevering snel lezen wat Alan Sepinwall erover heeft geschreven.

Nogmaals; Game of Thrones is de moeite van het kijken meer dan waard. Misschien zelfs wel de beste tv-serie die ik tot nu toe heb gezien.

Zojuist heb ik de laatste aflevering van seizoen 1 gezien. Verwacht geen einde zoals je van andere series gewend bent. Verwacht meer een einde in de trant van Lord of the Rings; een redelijke afsluiting van verschillende verhaallijnen, maar meer nog een opmars naar wat komen gaat in seizoen 2. De serie is me zo goed bevallen dat ik maar eens de boeken ga lezen.

Geschreven door Reinier Ladan en eerder verschenen op sinds82.nl

Recensies van Alan Sepinwall:

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest

2 Comments

    • Die zijn er zeker in het Nederlands, zoek maar een eens op “Het Spel der Tronen” of “Een Lied van IJs en Vuur” op bijvoorbeeld bol.com

Comments are closed.

This div height required for enabling the sticky sidebar