Fris en Vurig Liedje genomineerd voor podcastprijs

Tot onze grote verbazing is Een Fris en Vurig Liedje genomineerd voor de Nederlandse podcastprijs! Een enorme eer waar wij absoluut niet op hadden gerekend, maar nu de nominatie binnen is willen we natuurlijk wel winnen.

In februari 2016 maakten wij de eerste pilotaflevering van de enige Nederlandstalige podcast over Game of Thrones, niet omdat het moest maar omdat het kon. Enorme fans van Game of Thrones waren wij alledrie al, maar Sicco was degene die al ‘die hard’ fan van podcasts was. Dus waarover maak je dan een podcast? Dat lijkt ons helder, over de beste serie die op dit moment gemaakt wordt. Continue reading “Fris en Vurig Liedje genomineerd voor podcastprijs”

Achter de muur

De op een na laatste aflevering van het seizoen begint met een flinke avondvierdaagse achter de muur. Zoals we dit seizoen gewend geraakt zijn, gebeurt er weer ontzettend veel in deze aflevering. Zo zetten de Westerolympics zich voort met speerwerpen met bewegend doel, diep-ijszeeduiken en een marathon. Tevens is er weer een mooi stukje zusterliefde te bespeuren in Winterfell en wat is er in godensnaam aan de hand in het vooronder van Jon en Dany. Continue reading “Achter de muur”

Oosthorloge

Was het een teleurstelling dat Bronn en Jamie met harnas en al uit het water kropen in de eerste scène? Dat ze niet gevangen genomen werden of opgegeten? Wij denken van wel. Maar de rest van de aflevering maakte een hoop goed! Eastwatch mensen! Eastwatch!

Een ingewikkelde verhaallijn was het zeker maar wij hebben de belangrijkste zaken eruit gehaald. Want wat zei Gilly nu voordat Sam er doorheen begon te kakelen? Wij zochten het uit voor Winter is coming. Wat is nu de reden dat Jorah de halve wereld heeft rondgereisd met een huidziekte? Esther heeft een idee. Hoe kennen de dappere strijders in het Noorden elkaar nu eigenlijk? Er is een infographic! Continue reading “Oosthorloge”

De Oorlogsbuit

Game of Thrones gaat het wilde westen in! De geweldige veldslag in deze aflevering heeft alle ingrediënten van een spaghettiwestern. Een goudtransport wordt overvallen door een bende joelende indianen in een landschap dat wel erg veel weg heeft van Monument Valley. Alleen de vuurspuwende draak viel een beetje uit de toon. Maar zat er wel goud in die koetsen? Heeft Dany per ongeluk al het eten verbrand dat ze zelf goed had kunnen gebruiken voor haar eigen leger?

Behalve al het geweld in het Wilde Westen moeten we het ook even over de familie Stark hebben. Sansa wordt eindelijk herenigd met haar broertje en zusje maar de één zegt dat ‘ie een kraai is’ en de ander ‘is niemand’. Je hebt van die families… We bespreken ook in opdracht van Winteriscoming.nl uitgebreid de dolk die zijn herintrede doet, wellicht gaat dit uit de klauwen gewassen broodmes nog een grote rol spelen in de Lange Nacht. Continue reading “De Oorlogsbuit”

Rechtvaardigheid van de Koningin

Lange scènes met veel dialoog, Een Fris en Vurig Liedje smult ervan. Het was de grote aflevering waar we al meer dan zes seizoenen op wachten: Dany en Jon ontmoeten elkaar; en echt gezellig wilde het niet worden. Gelukkig is Tyrion een beter smeermiddel tussen ijs en vuur dan dat hij een geweldig militair strateeg is.

Deze week beantwoorden we de vraag van Winteriscoming.nl wat er precies achter de uitspraken van Carice, sorry Melissandre, ligt. Wat weet zij van de geschiedenis van Varys, waarom gaat ze Westeros verlaten en waarom denkt ze dat ze er uiteindelijk haar dood zal vinden? Spannende theoriën, en wat heeft de lang vergeten Quaithe er mee te maken? Continue reading “Rechtvaardigheid van de Koningin”