Interviews met James Cosmo & Sibel Kekilli

Dit weekend was de eerste editie van Dutch Xmas Con, dus Nederlandse fans van popcultuur en cosplay trokken naar de Jaarbeurs voor dit evenement. Ook voor de Game of Thrones fans was er weer genoeg te beleven, zo brachten James Cosmo (Lord Commander Mormont) en Sibel Kekilli (Shae) een bezoek aan Utrecht. Winteriscoming.nl was erbij en wij mochten interviews afnemen!

Winteriscoming.nl met James Cosmo

Continue reading “Interviews met James Cosmo & Sibel Kekilli”

Het Spel der Theorieën

Dutch Comic ConPas op! Dit artikel bevat spoilers van Game of Thrones Seizoen 1 en 5, en wat hints over Seizoen 6.

Zoals je misschien al gelezen hebt in het artikel van vorige week, was winteriscoming.nl dit jaar in Utrecht voor Duch Comic Con 2016. We hebben ons daar niet alleen vergaapt aan de uitgedoste fans en de confentie zelf, maar ook hebben we de eer gehad om drie acteurs uit verschillende verhaallijnen uit de serie te interviewen: Ian McElhinney (Ser Barristan Selmy), Eugene Simon (Lancel Lannister) en Ian Beattie (Ser Meryn Trant). Het was een genoegen om deze acteurs te mogen interviewen en met ze te praten over de boeken, de serie, hun karakters en meer. Heb je nog niks gelezen van de interviews? Klik dan hier.

Een onderwerp dat in alle drie de interviews terug kwam waren de verschillende theorieën die de acteurs aan hun Game of Thrones avontuur hebben overgehouden. Twee van de drie acteurs nemen inmiddels niet meer deel aan de serie en vonden het leuk hun eigen, ‘spoiler free’ theorieën te delen over wat er is gebeurd en nog komen zal. Wat zijn theorieën over hoe het met Westeros zal eindigen? Wat wil Eugene Simon kwijt over de theorieën rondom Lancel en the Faith in seizoen 6? Wat is McElhinney’s theorie over waarom Ser Barristan uit de serie werd geschreven? En wat is Ian Beattie’s theorie over wat er met Serio Forel is gebeurd aan het eind van seizoen 1? Ben je hier benieuwd naar? Lees dan snel verder! Continue reading “Het Spel der Theorieën”

Interviews met de cast tijdens Dutch Comic Con

Dutch Comic ConMcElhinney, Simon and BeattieOok dit jaar was winteriscoming.nl uitgenodigd op het Dutch Comic Con en net als vorig jaar mochten we ook weer de cast van Game of Thrones interviewen. Dit jaar zijn Tillo Floren en ik in gesprek gegaan met Ian McElhinney (Ser Barristan Selmy), Ian Beattie (Ser Meryn Trant) en met Eugene Simon (Lancel Lannister). Wil jij weten wat zij ons te vertellen hadden over de opnames en over het komende seizoen? Lees dan snel verder! Continue reading “Interviews met de cast tijdens Dutch Comic Con”

Interview met Josef Altin tijdens Elfia

Elfia logoDit weekend (25 en 26 april) was de grootste fantasy conventie van Europa in Haarzuilens: Elfia! Het thema was Game of Thrones dus ook ik was namens winteriscoming.nl aanwezig. Een van de hoofdattracties was Josef Altin, die Pypar speelde in Game of Thrones. Hij was te gast op Elfia en bezoekers konden met hem op de foto en luisteren naar zijn lezing. Ik kreeg ook de kans om hem te interviewen en het resultaat staat hieronder. Verder is te lezen welke indruk Elfia op mij gemaakt heeft.

Interview Josef Altin

Josef Altin tijdens de lezing en Q&A met bezoekers
Josef Altin tijdens de lezing en Q&A met bezoekers

Winteriscoming.nl: Hoe bevalt Elfia je tot nu toe?

Josef Altin: Mijn verblijf in Elfia is tot nu toe geweldig! Iedereen is zo aardig, het is echt briljant. Het is zo leuk omdat iedereen gewoon zichzelf is. Iedereen is aardig voor elkaar. Zeker in vergelijking met de kleine conventies waar ik naartoe ga. Als mensen daar verkleed zijn vinden anderen ze vaak raar, maar waarom zou dat raar zijn? Iedereen is raar op zijn of haar eigen manier! Het is super om hier iedereen lol te zien hebben, terwijl ze zichzelf zijn.

Dit is voor mij trouwens ook een erg grote conventie en toch voelt het alsof het een grote familie is. Mijn eerste bezoek aan Nederland bevalt prima!

WiC: Je hebt rollen gespeeld in een aanzienlijk aantal producties. Behoort Game of Thrones tot een van je favorieten? En waarom? Continue reading “Interview met Josef Altin tijdens Elfia”

Interview met Julian Glover tijdens Dutch Comic Con

Dutch Comic ConAfgelopen weekend (28 en 29 maart) vond Dutch Comic Con plaats in de Utrechtse Jaarbeurs. Game of Thrones acteur Julian Glover (Grand Maester Pycelle) was hierbij aanwezig en Matthijs en ik mochten hem kort interviewen. Lees hieronder wat wij allemaal met de inmiddels 80-jarige acteur besproken hebben en wat wij van de eerste editie van dit bijzondere evenement vonden. Wij hebben in ieder geval veel nieuwe dingen gezien!

Julian Glover Winteriscoming.nl: Hoe is je verblijf in Nederland tot nu toe?

Julian Glover: Ik ben hier pas 12 uur, erg kort dus. Maar ik heb jullie ontmoet wat ik erg leuk vind.

WiC: Je hebt rollen gespeeld in onder andere Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back, Indiana Jones and the Last Crusade, For Your Eyes Only (James Bond) en nu in Game of Thrones. Welke van deze producties is je favoriet en waarom?

JG: Ik heb het geluk dat ik in drie grote franchises van de 20e eeuw heb mogen spelen en nu is daar in de vorm van Game of Thrones een vierde bij gekomen. Mijn favoriet is Indiana Jones and the Last Crusade. Het was een mooie rol, ik mocht werken met geweldige acteurs en met Steven Spielberg. Wat kan je nog meer wensen? Continue reading “Interview met Julian Glover tijdens Dutch Comic Con”