Game of Thrones Spinoffs

HBO werkt aan vier, mogelijk vijf spinoffs van Game of Thrones . Ondanks eerdere berichten zullen show runners David Benioff en Dan Weiss samen met George R.R. Martin als executive producers betrokken zijn bij deze verschillende projecten.

Wanneer te zien?

Data wanneer we iets gaan zien van deze projecten zijn er nog niet. Volgens HBO programming president Casey Bloys zal er Minimaal een jaar tussen de finale van Game of Thrones seizoen 8 en de lancering van één van de spinoffs zitten.

Ideeën voor de spinoffs

Welke ideeën in ontwikkeling zijn weten we niet, wat we wel weten is dat Robert’s Rebellion hier in ieder geval niet tussen zit en dat er geen personages in de spinoffs te zien zullen zijn die al in Game of Thrones gespeeld hebben.

Ned Stark en Howland Reed bij de Tower of Joy
Ned Stark en Howland Reed bij de Tower of Joy tijdens Robert’s Rebellion

De reden waarom Robert’s Rebellion niet overwogen wordt is volgens Martin de volgende:

“Tegen de tijd dat ik klaar ben met het schrijven van A Song of Ice and Fire zal je alle belangrijke zaken weten die gebeurde tijdens Robert’s Rebellion. Er zouden geen verrassingen of openbaringen overblijven in een dergelijke serie, alleen het laten zien van conflicten waarvan je de uitkomst al weet. Dat is niet een verhaal dat ik wil vertellen.”

Als Martin en HBO verhalen willen vermijden waarvan al veel bekend is, zullen ze waarschijnlijk dieper in het verleden van de wereld van Ice and Fire moeten kijken. De Dance of the Dragons, Aegon’s Conquest en de oorlog tussen de Children of the Forest en de First Men zijn goede kanshebbers. Een aantal verhalen die buiten Westeros liggen maken ook kans, zo merkte Martin op.

Betrokken namen bij de spinoffs

Van de volgende namen is bekend dat ze betrokken zijn bij de spinoffs:

  • George R.R. Martin
  • David Benioff
  • Dan Weiss
  • Max Borenstein (Kong: Skull Island, Fox’s Minority Report)
  • Jane Goldman (Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class)
  • Brian Helgeland (A Knight’s Tale, L.A. Confidential)
  • Carly Wray (Mad Men)